〝肥路=] 發表於 19-5-2009 00:16:10

唔知 我架 e9 咁set 夠唔夠玩對戰呢@@?

子彈+星鈴+gtwing+14蓋+原包...

如果有咩set 更好 分享下 thx@@

當明尼克 發表於 19-5-2009 08:50:54

星鈴....飄得黎慢....講操控性又差....
老實講....個人唔太建議用星鈴....

見你GT+子彈+原包....應該想set佢做攻擊車掛??
如果係咁,蓋果到用番原蓋會比較好~
同埋講攻擊,a包大過原包~
如果用a包的話,GT都可以唔用~用車種翼都ok~
至於鈴果方面....攻擊鈴真係無咩....可以試下T5,T6,T7~ (個人建議先試T7-->T6-->T5)
又或者3爪都應該唔錯~
又或者想平均番少少既,用evo專用鈴~Enkei Forged Rims~

harry-chan111 發表於 19-5-2009 18:37:21

E9唔好用星軨.
太甩,
VS 用SET A
快就用3爪 + 3D WING
平均就JS+M + GT WING
硬就RS + GT WING
蓋用跟色有孔

當明尼克 發表於 19-5-2009 22:22:18

E9唔好用星軨.
太甩,
VS 用SET A
快就用3爪 + 3D WING
平均就JS+M + GT WING
硬就RS + GT WING
蓋用跟色有孔
harry-chan111 發表於 19-5-2009 18:37 http://www1.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
要快又點會用3D wing呢....
e9 wing比較,(最快)走,車種,GT,3D(最慢)
要快當然係3爪加車種翼啦~事關走翼架車甩到揸唔到~(神手除外)
同埋要硬的話,當然係用MG斷啦~
而且,e9 wing比較,(最硬)3D,車種,GT,走(最豆腐)
要硬的話,當然係MG斷加3D wing啦~
不過對新手黎講,重要既都係操控性....
講到操控性,唔可以唔提既係57F~!!
我而家都用緊~
我架e9 setting:
a包,原蓋,原鏡,57F,車種翼
講真....而家架車正到....不能用文字形容~哈哈~

〝肥路=] 發表於 20-5-2009 22:05:21

OK@@ 唔該哂=]

harry-chan111 發表於 20-5-2009 22:16:24

3爪好甩,用3D WING 定番D.
JS+M 同MG 相差無幾,但MG 一抄左加速無JS+M咁快
57F只係普普通通,無咩優點,不值一提

當明尼克 發表於 21-5-2009 15:40:12

3爪好甩,用3D WING 定番D.
JS+M 同MG 相差無幾,但MG 一抄左加速無JS+M咁快
57F只係普普通通,無咩優點,不值一提
harry-chan111 發表於 20-5-2009 22:16 http://www1.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
3爪都叫甩=.=!!
57F用係e9完全係正野~配合番其他裝,硬度又高,攻擊力又高~
最正係山路亂扭都得~

harry-chan111 發表於 21-5-2009 16:50:50

3爪加速快,灣好,真係好甩..
如果唔甩,3爪接近完美..
57F..定就定,不過加速普通,硬度普通..
用完57F再轉番3爪,你就知3爪好甩..
你話要其他野配合,只不過係果樣野令部車定左,唔係3爪唔甩...
唔計其他因素,3爪係甩.!

當明尼克 發表於 21-5-2009 22:03:17

3爪加速快,灣好,真係好甩..
如果唔甩,3爪接近完美..
57F..定就定,不過加速普通,硬度普通..
用完57F再轉番3爪,你就知3爪好甩..
你話要其他野配合,只不過係果樣野令部車定左,唔係3爪唔甩...
唔計其他因素,3爪係甩.! ...
harry-chan111 發表於 21-5-2009 16:50 http://www1.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
咁請你用下星鈴=.=!!
你就知道咩叫乜得黎慢,慢得黎唔硬....囧
更何況....我覺得3爪加速只能算係中上....

同埋我話要配合其他野既意思,係57F要配合其他裝先會勁....
我曾經試過c包,原蓋,原鏡,57F,3D翼
諗住咁樣應該硬到出汁啦~點知出黎個效果同我而家setting硬度差唔多~
得出既結論係,每架車硬度係有極限....
超過左呢個極限就唔會再加....
另外又試過平均裝~
結果出黎,硬又唔硬,快又唔快....唔知想點....

所以我而家set裝都係用一半快裝,一半硬裝,我覺得咁會比較好....
基本上a包我係唔會換~事關e9本身車速慢,唯獨a包個車速正常番d....
原蓋都係~事關我覺得原色有窿蓋個車頭唔夠針,過灣果陣插人內灣都唔係咁易過到人....碳纖更加唔洗諗....
車種翼我都唔換~因為佢車速夠,硬度夠~GT翼,3D翼欠缺速度~走就欠缺硬度....
子彈鏡同原鏡實際差別唔係咁大....所以改唔改都係咁~
車鈴方面,而家想試下RS,貪佢夠快~(不過未得閒試)
要硬就用MG....或者學下樓上咁講試下JS+M....
要好轉就用57F....不過57F真係唔係個個駕馭得到就真既....
因為57F過灣太好轉,用唔慣好易撞灣心....

harry-chan111 發表於 22-5-2009 15:56:42

星軨 - 加速快,甩,轉灣失速大.
果個硬度根本係SET C的..57F 只有少少..
另外,硬度差唔多呢個只不過你用錯軨去試.
碳纖的確唔好,但可考慮跟色有孔
GT WING 同3D WING 速度方面只係差少少,,..只有硬度有明顯分別
軨方面,RS 係無加速可言(我用過),唔係吹出黎...只有硬度.
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 唔知 我架 e9 咁set 夠唔夠玩對戰呢@@?