kankan325 發表於 11-7-2010 15:06:56

唔錯喎 @@
個story可以勁d (個人想法)

孤獨‘謙→ 發表於 11-7-2010 21:23:58

《安全下樓...? II》

"頂你呀!!以為我真係睇唔到?!"
家奇一腳踩爆了[受害者]個頭...

大佬輝比家奇呢個舉動嚇一嚇...問"你做咩無拿拿踩爆佢個頭...?"

家奇"我岩岩本來係望住佢條[事業線]...點知比我見到佢隻眼跳一跳...
       咁我一驚... 味踩爆佢個頭囉..."

大佬輝聽到都驚一驚...但係諗左一陣之後"咁如果佢味死呢?你咁佢一定冇生喇!!"

"大佬呀 咁人係自私嫁喇 佢都比[人]食到咁囉 都冇得救嫁喇 但係如果佢真係變成果d野
部lift咁細 死係我地兩個呀!!"

家奇講完之後lift入面一片寧靜... 這就是人性嗎...?

[叮]電梯到達ge聲音...

"唔好諗喇 入左阿雞到先喇 放心喎 你地d防煙門全部都係拉先入到 走廊應該重係好安全"
大佬輝拍一拍家奇肩頭...

話晒岩岩家奇都唔知自己係唔係真係殺左[人] 心情好低落...

行出電梯... 轉個彎一見到我就聽到我係到叫...
"喂!!你兩個有冇事呀??應下我喇!!佢地殺到上泥喇!!"

大佬輝"係我地兩個 我地冇事喎 放心"

當我見到佢兩個ge身影 都放低擔心...諗住開門比佢地入泥ge時候...

一下(碎)ge聲音 有隻手捉住左近防煙門ge大佬輝(注1)

比隻手捉住ge大佬輝不斷想鬆開隻手 但係無奈ge係隻手ge手握力實在係太大...

我見到咁ge情況 即刻開門衝出去 順手拎埋把開山刀 對住隻手...就咁劈斬落去

第一次將刀切入[人肉]ge感覺... 令到我有d興奮... 害怕... 又或者... 我想再次有咁ge感覺...

不過想還想 係我劈斬落去之後 即刻就拉佢地兩個入去我屋企...

入到我屋企之後 我見到大佬輝隻手 有好清晰ge五隻手指印... 不過宜家都算係安全了....

[注1]防煙門係咁的...
 ---------
|  --     |
| |  |    |
| |  |    |
| |  |    |
|  --     |
|  ↑     |
| 係呢個玻璃到  |
| 申隻手入泥捉  |
| 住大佬輝    |
|         |
|         |
 ---------

義弟 發表於 12-7-2010 18:32:24

唔緊要^口^ ...

孤獨‘謙→ 發表於 20-7-2010 02:22:12

更新左了...
可以睇一睇

義弟 發表於 20-7-2010 20:45:30

完啦=口=??

孤獨‘謙→ 發表於 27-7-2010 14:11:04

《安全下樓...? III》

我擔心咁問..."你有冇傷到??"
大佬輝"算係冇事 冇傷口 係頭先比隻野捉一捉果個位宜家重痛緊"

莫祖"好喇 冇事就要快d行 岩岩你都睇到 佢地殺緊上泥 我地時間唔多"

阿南"我同意 話晒我地係頭先就汁好晒野 宜家都可以出發"

合金"咁行喇 重等咩?"

就係咁 我地一人拎住一袋所謂ge物資就向我地ge小巴出發

但就係呢個時間...

H"咁下面大堂全部都係佢地 我地重可以點走?"

我唔知係比岩岩ge感覺所改變 定係呢個只係唯一ge方法"緊係[殺]出去喇!!!"

我拎住兩把開山刀同支櫻槍 就咁行出去... 只留下一句... "行樓梯!!!"

大佬輝"好喇 宜家再唔快d行就等死 汁晒野就起行喇"

我用支櫻槍插死左重拍緊防煙門果兩隻所謂ge[人]之後
我地終於落樓...

我一個人 拎住支櫻槍慢慢一步一步落樓梯... 落左一層之後我都冇發行到有[人]之後...
"喂 落得泥喇 仔行前 女行後喇!!"

我地一行人不斷向下行... 我完全冇意識到 係我叫佢地ge時候引起左無數咁多人ge注意...

suki行行下坐左係樓梯到"好累呀 休息下先喇!!"

合金"你有冇腦嫁?!呢個時世重叫累?!"

鳳爪推一推合金"喂 你做咩F我條女呀?!"

合金本來因為宜家咁ge環境都燥燥地 不過知道冇用所以都忍住... 但比鳳爪咁激一激 再也忍唔住了...

"小你 宜家咩時世呀??重生存都偷笑喇 重係到咁多野講"
"咁又點樣呀? 佢都係問下姐 你咁燥做咩姐?!"
"我呢d叫以事論事囉!!唔好意思!!"
"以咩事論事姐?係喎.. 唔記得左你一向都係要人就 要做中間人物ge tim... 又比著兩年前呀可??"
........
就係佢兩個嘈緊ge時候...
祖"阿雞!! 聽唔聽到d怪聲??"
我即刻專心咁去搵祖所講ge怪聲... 但係聽到ge就只有佢兩個ge嘈雜聲...
"我聽唔到喎..."

家奇插嘴"唔係喎 我頭先都聽到... 似係d咩野滾落樓梯ge聲音..."

比家奇咁提一提... 我意識一個好嚴重ge問題...

"喂!!靜d!!"我大叫
冇人理我...
"唔好嘈呀!!(x)你媽媽!!"我再叫
可惜就算我出動埋粗口佢地都唔理我...
我本來都係一個燥低ge人... 比d怪聲嚇一嚇 再比佢兩個咁搞一搞...
一個勾拳打落鳳爪到 再一個橫邊拳打落合金到"靜d呀 聽唔到呀?!"

比我打完之後 佢兩個ge反應第一時間係呆 之後想還拖..
但當佢地都聽到果d怪聲ge回音之後都停左落泥...

一次... 兩次... 三次...
係咁靜ge環境
聲音一次又一次ge加大...
      一次又一次ge回響...
聽完三次ge怪聲之後... 我幾乎可以肯定我心目中ge想法...
就係...
係我地上面係有[人] 重要唔少!!!

"你拎住支野頂住 前面你睇"我比左我支櫻槍阿昇吩咐佢...

我自己就拎出係腰間果兩把老牛 走向我地一行人ge最後
我一到 迎接我ge就係一個[人]ge血盆大口...

就眼一望...
一個滾緊落泥... 一個想咬我... 一個滾落泥果陣就撞爆左個頭...
我一個橫砍砍落咬我果位[人]兄... 兩刀身... 一刀頭...動作十分完美...
但係型真係冇用...

當我ko左第一隻之後... 後面果位[人]就撲向我...
我失足跌落地下 位[人]兄又順勢撲埋落泥 因為有一隻手比佢頂住左申唔到上泥打頭
所以我只可以一隻手頂住佢個頭 比佢頂住果隻手就不斷用把老牛插佢個肚...

而佢地見到d咁ge環境 大叫ge有 想遠離ge有 形重ge有 認真ge有...
家奇用佢純熟ge手法... 拔槍... 舉槍... 開槍...
[砰」「砰」 兩下槍聲響起
我即刻感覺到壓住我果個[人]再沒有用力 推開佢之後
"唔該晒家奇"
家奇拍一拍我"應該的"

大佬輝"樓梯好唔安全 全世界入晒二樓先"
因為我地重聽到好多叫聲同滾落聲 所以我地諗都冇諗就入晒去
當我地入晒去之後 [佢地]亦都泥到 可惜ge係佢地唔識拉門 所以宜家真係安全了...

"... 都話塔lift嫁喇 搞到宜家!!"豪b咁講

我"我以為行樓梯安全d嘛..."

豪b重想講... 不過比大佬輝叫停左...
大佬輝"算喇算喇 我地塔lift喇 唔好嘈喇"

塔lift? 真係比行樓梯安全?? 雖然都係通向同一個大堂... 但係

樓梯有得退... lift冇...

阿南記得返頭先我比人撲果個位"我覺得佢地真係喪喪地..."

大佬輝"最不解係佢地係屍體..."

神秘女仔"咁不如叫佢地喪屍喇!!!"

(以上係[喪屍]呢個名ge來原...
其實只係我唔想再[人]姐... 所以就咁喇...)

hihicame 發表於 31-7-2010 16:17:11

再來再來!!!

唐小龍 發表於 19-2-2012 12:17:08

冇喇冇喇?

arkit5201314 發表於 27-2-2012 00:50:10

個結果呢-口-''''
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: [原創]喪屍小說 - 後天的昨日