faster 發表於 5-3-2011 22:44:51

【教學】放棄vpn,直接修改IP

**** Hidden Message *****
但係,佢所講既,係有ROUTER既情況下既改法,但係都有一D人係冇用ROUTER,
所以,我寫了一個無ROUTER既改法

首先,係我的電腦上右click->內容->硬體->裝置管理員

1.係你用緊既lan卡,上右click->內容

2.之後,禁進階->網絡位址(network address/Locally Administered Address)

3. 之後隨便打一D(0-9,A-F) 入去,再確定

(提提大家,改之前最好記底原來果個mac address

因為有時可能要等DHCP果邊timeout先至上得番網)

4.之後,可以去開始->執行,打cmd

再打ipconfig/all

睇下physcial address果到,係咪已經變左做岩岩打果個

IcU.C_CHunG 發表於 5-3-2011 22:51:44

好似好有用咁. 睇睇先

IcU.C_CHunG 發表於 5-3-2011 22:53:29

d圖. 好似......

faster 發表於 5-3-2011 22:56:41

sorry,已經整好

神§龍 發表於 5-3-2011 22:57:58

好似幾好用咁..睇下先@@

lyle123 發表於 5-3-2011 23:05:03

呢個方法有用嗎?你的地區不同..

ewq321234 發表於 5-3-2011 23:11:50

如果得左,咁我會玩返彩虹

wai824656 發表於 5-3-2011 23:18:03

用pppoe連線既isp work唔work??

faster 發表於 5-3-2011 23:21:06

用pppoe連線既isp work唔work??
wai824656 發表於 5-3-2011 23:18 http://nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

用pppoe黎上網既話,只需要重新連線,
ip就會轉

wai824656 發表於 5-3-2011 23:30:28

用pppoe黎上網既話,只需要重新連線,
ip就會轉
faster 發表於 5-3-2011 11:21 PM http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

我知,但係唔WORK呀麻/.\
221.127.XX.XX 只係改後面個2個數字,
但聽講要改頭兩個先有用.
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 【教學】放棄vpn,直接修改IP