樂古Nakuz

標題: 學校的人情,關係 [打印本頁]

作者: AaRo    時間: 31-7-2008 13:41
標題: 學校的人情,關係
而家係學校,唔知點同人做fd(我讀男校)

佢地成日爆粗(我知,正常)不過打人就唔岩啦...佢地仲食煙tim....

佢地唔係講打機(在下好小打)
就係講女人
再唔係就講花名

唉...我唔係扮清高.只係我唔想再係咁
知已一生難求
作者: jerjerking    時間: 31-7-2008 14:15
我知你唔係清高,雖然你唔幾鐘意佢地話題,但不過始終同一班,不如試下你接受佢地既話題,或有可能你接受佢地既話題,令佢地覺得你係朋友,到非常朋友時,再去講自己鐘意話題。[[onion_51]]
作者: oph    時間: 31-7-2008 14:42
要識朋友就要融入佢地既一切
作者: 傻傻佬~^^~    時間: 31-7-2008 17:19
我唔知係咪偏瀲..但我唔係扮清高個一群...
我覺得 雖然話呢個世界上冇朋友唔得  但交d咩朋友都好重要
照樓主所講.. 其實個班同學又講粗口又打人  傾談內容唔係女人就係打機
如果係我 我根本一個都唔會識.. 呢d"朋友"  識泥有咩用?
近墨者黑 樓主要合群 唔多唔少都要講佢地ge "語言" 但當中難保唔會學壞..
無需要因為要交呢種朋友而改變自己係咪?

交朋友未必一定要係學校嫁 興趣班 團契 補習社 係呢幾度交朋友都好嫁
無錯 係學校可能會因為咁而好靜好悶 我都試過 但咪當係上天比你ge一個考驗lor..
睇下自己會唔會忍唔住交埋d 壞朋友.. 如果將眼光放遠d..
唔理個班同學 讀好d書 第時去到另一間學校度讀 自然識嫁人起碼都nice d 正常d呀係咪?
係學校唔係點識人唔等於自閉  忍到嫁話代表你自制能力好 第時必定大有作為..
到時仲驚會無朋友? 係難嫁.. 我試過.. 但keep到嫁話你第時會好興幸你行過呢條路

祝樓主好運!
作者: [S]fok01    時間: 31-7-2008 17:58
你唔想同個D人做朋友的話 為有讀好D書 入好班
作者: zero仔    時間: 31-7-2008 18:11
既然你自己都唔中意咁樣
咪唔好同佢地1齊lo..
作者: AaRo    時間: 31-7-2008 22:11
好彩,中三升中4,d壞學生上哂差果班...
作者: 愁雲    時間: 1-8-2008 08:37
我只能說,
近朱者赤,近墨者黑.
慎選朋友,
有必要時,盡量遠離損友.
作者: celica1314    時間: 3-8-2008 19:41
唔好理佢地就得-0-做自閉仔
作者: E.StaR    時間: 6-8-2008 23:03
總有1∼2個係唔食煙唔成日講女掛[[onion_73]]
作者: ╭☆7x★╯    時間: 8-8-2008 08:38
-.- 遠離佢地,冇話一定要同佢地做朋友嫁!?我班同學講變態野果時我都會彈開
作者: ppppp04119    時間: 22-8-2008 01:05
我都覺得呢d朋友做唔做都擺.....
你呢d人咪最易比d人叫你去吸毒果d-3-
係唔係fd先?食就食果d呢.......
淨係講打機既話題<<<第日重會唔會係朋友?
↑當佢地唔再打同一隻game果時重有咩講?我答你:冇
無可否認....識人,識朋友要有一定既話題,一定既興趣....
但係只係盲目傾一樣..冇用的....你可以嘗試下搵一d你覺得佢會同你講心事既...
會肯聽你講野既.......再慢慢交流......朋友就會出現.....
很多人有個錯誤理念,難道朋友就只有在學校中嗎?在校外也有不少......
為不參加一些興趣班?就算補習也可以識人.....認為係好人既,同你投契既
講多2句......感情就會慢慢建立的了....相信我們吧....時間一定幫你到....
作者: zero101    時間: 23-8-2008 15:43
一般又言在下很少與同學接觸
現在的香港學生就算不吸毒不說粗口又怎樣?
又不過是一群考試過後就只會吃喝玩樂的人
大多都是損友
有無也沒分別...垃圾一堆
作者: freemanlhy5577    時間: 28-8-2008 04:47
其實有時都冇咩必要去融入人地
太過於去改變自己 去融入人地
反而變得冇咩個性
自己係有優點
就會有人去搵你做朋友
就算冇朋友 最多米一個中學時期
出到黎做野又會識到唔同既人
作者: 乂和道二文字乂    時間: 28-8-2008 22:10
冇女仔好難傾到計,d男仔成日都係咁
作者: kit06    時間: 29-8-2008 01:19
嘗試接受佢地,
有陣時佢地講/做埋啲你認為唔岩既野
其實可能只係一種交往既習慣 ...
作者: davaragon    時間: 31-8-2008 15:25
係咁架啦

呢個世界就係咁

一定要細既跟大

如果唔係你係未來

你會係一個人都冇人幫你

我自己都係咁 我係學校同佢地傾計 會同佢地講住同一樣既話題

但係唔同既人面前 就要轉

其實宜家就係考驗緊你做人夠唔夠圓滑

當然 唔係叫你去100% 改變到同佢地一樣

而係點樣 可以唔改變自己既同時

仍然可以同佢地講到野 呢D就係最好最好 既人際手腕

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontactqww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2