樂古Nakuz

標題: 給各位打機迷 [打印本頁]

作者: yoyo1872333    時間: 16-1-2010 22:47
標題: 給各位打機迷

雖然我唔想串大家,不過好多地方可以俾我發展串你地

1)無野呀用window7玩世2呢d廢game,浪費晒d錢,
window7咁高性能竟然俾人囉黎玩世2,開發個小組
聽到實嘔白泡死亡,如果唔係做咩用咁多時間同精力
正個window7.

2)世3都有N年過左,魔獸都就有4代,連戰略巨作全面
戰爭系列都就有拿破侖全面戰爭拉,你地部機唔係廢
到只玩到世2呀,玩下紅警,國家的興起都好呀.

3)論戰略戰術都唔覺有咩勁,在者唔講戰法&佈陣,除
左人海,閃電之外仲有咩?唔好同我講咩騎兵走黎走咩
弓兵後步兵前,講地形就食得拉,一係高一係低仲有咩呀

如果真係講求戰術佈署total war系列首屈第一,無論
戰術,戰法,地形,佈陣都任用,而且有兵種相剋的原則
,唔似你d石器戰爭,騎兵走下走下防晒d彈,你估玩緊
CS咩.

模組精致度都flash game有咩分別?細到see唔到tim,
戰爭人數仲死,你估石器時代咩,最多得個200人.
其它game個個都千千下,total war都4000多,lord of
rings廢廢下都屈規模.

咩真三國無雙,你食得拉,廢到咁,魔獸d三國無雙唔
係人都好過你全部差唔多,兵仔都叫英雄.
作者: ansonlyk627    時間: 16-1-2010 23:10
總括而言
世2係舊GAME.無D技術.戰術.5夠新出D GAME好玩,
AOC畫質差.但都LAG,我地D機廢@@
AOC劇情5玩好玩.
作者: 10293847    時間: 16-1-2010 23:13
咁你又明唔明點解世2呢種咁舊既game都可以捱咁多年都仲有人玩???
你諗唔諗到??
作者: RAUL07    時間: 16-1-2010 23:34
唔係個個都係鐘意追求新野嫁
有時舊野反而好玩過新
aoc呢隻game雖然舊,但仲好多人玩
證明人係唔會貪新忘舊既
呢隻game要求低,好玩!勝在簡單易玩
貴精不貴多!!
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 17-1-2010 00:20

1)無野呀用window7玩世2呢d廢game,浪費晒d錢,
正個window7.

2)世3都有N年過左,魔獸都就有4代,連戰略巨作全面
戰爭系列都就有拿破侖全面戰爭拉,你地部機唔係廢
到只玩到世2呀,玩下紅警,國家的興起都好呀.

3)論戰略戰術都唔覺有咩勁,在者唔講戰法佈陣,除
左人海,閃電之外仲有咩?唔好同我講咩騎兵走黎走咩
弓兵後步兵前,講地形就食得拉,一係高一係低仲有咩呀

如果真係講求戰術佈署total war系列首屈第一,無論
戰術,戰法,地形,佈陣都任用,而且有兵種相剋的原則
,唔似你d石器戰爭,騎兵走下走下防晒d彈,你估玩緊
CS咩.

模組精致度都flash game有咩分別?細到see唔到tim,
戰爭人數仲死,你估石器時代咩,最多得個200人.
其它game個個都千千下,total war都4000多,lord of
rings廢廢下都屈規模.

咩真三國無雙,你食得拉,廢到咁,魔獸d三國無雙唔
係人都好過你全部差唔多,兵仔都叫英雄.
yoyo1872333 發表於 16-1-2010 22:47

我都唔想串你架....
1.window7有無人講過唔比玩aoc??
2.世3少人玩..你玩開單機game無人阻住你架..
3.你用電腦不外乎係keyboard同mouse 除左呢d仲有咩呀?? 咁你唔好用啦!
   CS幾時有騎兵架..我真係幾想見識下...
4.aoc幾時最多200人架...不如你玩下戰國風雲 村逃啦..小朋友  2千兵你都可能有呀
作者: p445hkk20001    時間: 17-1-2010 01:28
樓主開post 想比人插?
唔想玩 咪唔好玩囉
作者: 伍大少    時間: 17-1-2010 02:38
作者: chlau1982    時間: 17-1-2010 03:32

其實你話睇畫質既, 你好打有限啦~ 真係玩aoc的人不睇畫面的, hotkey 勁按. 你都睇唔到啦. 仲慢慢看風景????

論戰術  黑快, 封快,城快, 帝快 , 壓城 ,塔陣.......   好多戰術

論佈陣 多不勝數 , 每一隻兵都有佢既相沖相克. 如何佈陣係至勝關鍵

而且有好多民族有唔同既特性, 各有長短, 沒有必勝的民族, 平衡得幾好

so much ppl still play in this game.  

我都成4-5 年無玩了~ 岩岩路過睇度e個post , 要為aoc 平反

唔好意思加多一句, 你話無技術, 你拎個世界第一比我睇吧
作者: pk456456    時間: 17-1-2010 08:29
笑了
你囉甘多隻game黎同aoc鬥
已經證明左冇一隻戰略game可以同aoc鬥
作者: jaxis    時間: 17-1-2010 11:04
樓主的言語 顯得你好愚昧..你應該得小學程度吧?可能你未接受過高等教育.因你的思維令我感覺到.你好似打aoc打得好不如意 先係度發呢個post
1. 你講到(開發個小組聽到實嘔白泡死亡)..開發小組知道呢家仲咁多人玩..唔係應該開心咩?點解仲要嘔白泡lol
2.世3.魔獸呢d 雖然畫面上比aoc 靚..但aoc 能夠仲咁多人玩 仲有佢吸引人既地方..
  我好少玩劇 但知道有一堆人成日整d好劇比大家玩..所以創新方面我覺得幾好.
  你提到咁多戰略game 咁我講個例子吧.
  ""m記成日創新好多新既野食 板燒雞腿包.黑椒漢堡..我雖然食過 但我始終鍾意食魚柳包多d.
3.論戰略戰術 ..我本人覺得係aoc城快 戰略戰術 唔係有太大作用..主要城快係睇打法..但係封快戰略戰術好需要..

我只能說一句..你唔鍾意既未走囉 呢度沒人留你
作者: wing1204    時間: 17-1-2010 12:01
樓主~
別怪我無知 想問下戰術佈署total war系列首屈第一total war系咩?
你所講ge 戰術佈署 我估應該系人怖署吧.. 唔會系電腦
再講戰術系死 你可以改變 有多種戰術 唔可以講死一種第一吧?
再講魔獸 雖然魔獸系好過aoc 但我覺得aoc比魔獸上手吧
再者魔獸有多種劇情 例如多人玩ge信長 同澄海(內地) 但你試穩個新手玩下信長同aoc
我覺得aoc 佢會繼續玩落去 因為信長你要合武的 但最終呢d都系個人意見
一個人玩咩唔到你去話事
再講你話給各位打機迷 包括online game 嗎?、
如果要包ge 就要提下 仙境啦 如果無記錯 ro有成5~6年
但點解ro 都可以撐到宜家 因為一個字 好玩
就如aoc 雖然aoc畫質無其他戰略game 咁好  但都吸引到人
咁唔代表一樣野舊就可以唔玩
樓上講到m記 也不妨提下 可樂吧 相信好多人去到食野 都會叫野飲
宜家咁多新野 咩檸樂 凍檸蜜 但果d都有d人飲 但點解有d人都系會選擇可樂?
因為系個人風格吧
而你講到ge windows7 我覺得唔系咁好lo
唔信你問下人 wi7 好唔好用 好多game 都未支緩到w7
都系果句啦 橋唔怕舊 最緊要受

最後問樓主一句 既然樓主話要給各位打機迷 點擊唔去其他post 埋呢?為何剩系來aoc呢?
作者: kenex    時間: 17-1-2010 12:51

正個window7.

2)世 ...
yoyo1872333 發表於 16-1-2010 14:47

你吾係想寸人,咁你又開post黎做咩?
放你張大頭照上黎睇下有幾多地方可以俾我地發展串你?
我就係有錢,鍾意用window7玩aoc,so what??
作者: neohui1113    時間: 17-1-2010 14:27

正個window7.

2)世 ...
yoyo1872333 發表於 16-1-2010 22:47

回應第一個point..最好唔好比我見到你用window7玩 facebook果D遊戲

回應第二個point  唔該睇下Starcraft le隻同aoc差唔多年歲的遊戲,韓國比賽都唔知有幾多,隻game舊唔係問題,最緊要好玩。

第三,戰術,我睇你都係唔識玩,唔想同你講咁多。
作者: ansonlyk627    時間: 17-1-2010 16:10

1# yoyo1872333

樓主既無知真係令人大開眼介

1)GAME 舊5一定5好玩,window7既性能比XP差眾所周知,吾好以為舊一定廢,
而且window7吾一定要玩新GAME先用得,

2)我地D機當然吾係廢,
L4D2.使命召喚,Avater,龍源,信長,無雙,全面戰爭,麈埃2之類大多數大作都玩過,
但我最後都係玩返AOC,始終都係覺得最好玩,而且多元化,
世3出左N年但多人玩?有人留意?,世2出果時都5知引起幾大回響.AOC有邊個打機既人5識?

3)可能你太廢場場一開波就比人KO,而且5識玩,AOC係講求控兵,拉兵.疊兵.引兵.吸箭,
而且兵種相克,兵種攻擊速度.行走速度,巡邏.警戒好處你又知幾多?
模組細到SEE吾到可以係樓主你根本係盲既,NDS D模組夠細啦5見你吾玩,做咩重會咁多人玩?
重有人數係吾會影響你玩既樂趣,最緊要識玩~好似你咁29又串,更係比人X

總結:AOC玩家玩緊既5係垃圾.AOC係一個經久不衰既GAME.
因為佢多元化,遊戲種類多.而且可以自己設計劇情.地圖,呢方面比好多GAME優勝吧,
而且我地在意的不是遊戲既畫質,音效好5好,而係一齊玩既歡樂時光~~~一句11...大家都已經知道要笑了,這語言是你這'陌生人'無法解釋~
完~
作者: merlinwizar1    時間: 17-1-2010 16:14
If you don't want to play then gtfo..
Why bother to post this?
Tbh...I play shit loads of game before and I still stay at AOC because its fun..
And omg 4000 soldiers for what???200 limit is a challenge for you to control the amount of the military you use ...Why bother too much??This is not korea war or vietnam war...
And this game required really good skill..Unless you are rubbish,you blame for skill-less .
作者: pca-002021    時間: 17-1-2010 17:35
我格比達都玩左aoc 好耐啦 小四開始玩 對我黎講 aoc=我的生命

你話佢=話我

樓主唔該唔想玩就唔好係度影響人啦  番屋企訓教好過啦 小學雞
作者: KA_924    時間: 17-1-2010 18:16
樓主用心良苦
請受小弟一拜orz
作者: 如果有神    時間: 17-1-2010 19:26
樓主係咪打機廢得濟俾人寸就出pos笑
作者: 綠亞29    時間: 17-1-2010 19:53
樓主我玩5玩aoc關你叉事

我部機唔係廢,仲好新添,我係要玩世2,你吹得我脤?

論戰略論戰術,係得人海閃電呀,so?你5識用人海閃電同我收la,弓兵後步兵前係common sense,你5係5知嘛?一高一低?我睇你上面係民兵,下面遊俠你打咩

真3垃圾?係咪你廢俾人串係度發癲?

唔該樓主發言前請想想有何後果
作者: brian12345    時間: 17-1-2010 23:07

樓主開個post出黎就遇左比人串
部機一定要玩勁GAME?畫質代表一齊?
window 7? so?
咁你係咪間接禁話哂全部online game 畫質廢既game?
巨商?天龍八部?cso?and so?
你仲同我講戰略: o )我笑左
你可否搵一隻game既戰略程度係好玩得過aoe?

就以世紀帝國三為例
你見有好多人去玩咩?
佢畫質好架喎 點解冇人玩?
原因自己諗下啦

睇你依種井底之蛙都係dl左落黎玩幾手單機版就話廢game
唔好意思,雖然你可以話廢game,你既角度唔同
但係你唔好呃殺我地既意見丫
乜野最多200人口.真係笑左
你有冇真係用樂古或者其他連線平台真真正正咁玩過下劇情咁?
即使係綠亞依d 真係得200人口,都係好多樣化

總結,樓主明顯地係d試兩手就話廢game既低水平人士,贈你三個字:「摺埋啦!

加多樣野
乜原來window7 關玩勁唔勁game既事架咩?
我諗唔通喎
作者: jaxis    時間: 18-1-2010 01:56
唔洗同無知既人講咁多啦 我唸樓主已經潛左水lu.
作者: pca-002021    時間: 18-1-2010 16:51
叫番屋企訓教啦 自己唔識玩 玩得廢 仲要係度話隻game 我最僧呢d人

我支持咁多係度串樓主既人[[bao_36]]
作者: soderek9687    時間: 18-1-2010 20:25
因為佢個ac係新開....所以佢會咁夠膽去post
作者: pca-002021    時間: 18-1-2010 20:32
因為佢個ac係新開....所以佢會咁夠膽去post
soderek9687 發表於 18-1-2010 20:25

下 新開= =? 佢7月7日申請嫁啵
作者: soderek9687    時間: 18-1-2010 20:59
e個攞到明係空ac啦........
作者: 阿婆一打十    時間: 19-1-2010 16:11
回樓主:
我係用VISTA,亦都頂到WIN7
我部機砌左冇幾耐
我個人認為AOC好玩過所有GAME~
GAME最緊要好玩,,
關畫質咩事,
畫質好但唔好玩果D GAME遲早死啦~
AOC就算畫質差但佢都頂到咁多年就証明佢好玩過D死醒目GAME先啦!
WAR果D就緊係冇得比啦~
但係玩GAME一定要玩最好果隻?
AOC冇技術?你唔好笑死我[[onion_26]]
你講到隻GAME好似BB仔都拎到第1咁,
咁你咪攞個第1比我地睇囉~
作者: soderek9687    時間: 19-1-2010 17:53
你同講e d做咩Y 對佢E D弱智小學雞使咩同佢up廢話 佢都唔鬼理你
作者: kenex    時間: 19-1-2010 19:25
開post又要潛
作者: ibynow    時間: 19-1-2010 20:53

嘿...其實我都唔多出聲....
亦都冇唸過呢個成為左我第一個post....

唔理樓主你係咪玩aoc....係咪用windows 7....
人地開發既....開win7都想進步...都想我地用好D..
但咁代表我地唔可以玩aoc??.....
小一教基本加數....係咪代表中學唔可以做加數??....一定要計sin...計log既數架??
樓上講得冇錯呀...樓主我同你講...我而家用win7...我而家日日上fb...你吹脹??

第二...我地部機廢唔廢關你鬼事呀??....我話你知我而家部機load得勁快....
但我係鐘意玩aoc....咁又點??新野唔代表好....但唔代表唔玩得...
舊野唔代表廢....世上咁多人玩aoc....有幾好玩....你心照啦...

第三...講佈陣你唔係炎aoc少掛??...aoc或者唔夠人多....咁又代表唔玩得架喇咩??

人數你又炎少...佈陣又炎唔夠...用win7你炎新...唔用WIN7你又炎我地部腦廢...
喂大佬...你想點先??....
我打機唔勁....打aoc亦都唔勁...
不過你咁巴閉不如你自己寫隻game過我玩呀?!....我睇你可以寫到幾好....

而家樓主你究竟想針對我地用家...定係寫game既人呀....
不如你去人地game官網....sd封email比人地...
同人地講..話唔該寫個特別支援win既aoc呀....

最後....請樓主將自己既座右銘改做...人蠢冇藥醫...講完...
作者: soderek9687    時間: 19-1-2010 22:16
又黎多個=3=
作者: on8on8    時間: 22-1-2010 23:29
你5滿意可以use 98 黎玩
作者: _kkab_student_    時間: 24-1-2010 23:00
aoc到今時今日仲有日本佬搞BBC3 黎個比賽出黎
係用20000美金搞嫁
ON9仔
哈哈
就證明AOC可以吸引多少人,最少仲有我同日本佬兩個
作者: 不動翼    時間: 25-1-2010 10:23
如果隻隻GAME都係完美 咁洗乜咁多公司出唔同GA GAME? 隻隻GAME都有好有唔好
不過你FIND到一隻GAME係完美 我可以同你講 果隻GAME冇得再變 只會原地踏步 你唔鍾意玩你可以走 冇人會留你
作者: jsnjsn761    時間: 30-1-2010 13:41
on8+1,點搵你呀??(粗口)你收la,知唔知on8+1係咩?睇你個8+1樣都唔方靚仔la,開post潛水,無(手然)野呀??下戰略垃圾,你講一戰略係無敵既聽聽,無呀?咁你開泥仲咩?明呃post la!有種就回la 29 人!

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontactqww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2