樓主: 凍檸水OO
打印 上一主題 下一主題

[綜合討論] 吞食天地II發問區

回復 4# 的帖子

1,係怪物被打飛的情況,當招怪物/人 一定血量,就會打飛,怪物會升天,而人就會回記錄點,
2,不明白問什麼
其實咁點都方便過係主版開貼,
1個開,第2個又開-o-..到時吞食天地問答大會-o-
平原武器店+高唐港防具商人
過左界橋,冀州,開大地圖  平原同高唐港
唔係一樣咩-.-成身+10先係金龍-o-

回復 25# 的帖子

唔驚-o-..俾d20裝俾隻寵就ok,如果驚太快,掛機你除左d裝就ok-o-
=======================================
#26,

13lv如果夠防可以去掛渤海,如果唔得就去掛燕山之後黎陽,
=======================================
其實13解大與山副本係唔錯-o-一日5次 13可以去到15到,
有,任務包開出黎既強武卷,

不過失敗會變0
=================
價錢就10官銀=1  大約8000-10000 一張..
係-o-..
開包個d冇得易,.
因為響應功能係有幫會想成立,需要玩家響應,

如果沒有軍團在申請等待當中,不會出現任何軍團名稱,所以冇,

p.s 係禁左幫名先 禁響應,,

回復 37# 的帖子

其實程仔唔洗咁勁-o-..
因為用到21到會轉公仔之類既其他寵,
所以夠用就ok
-o-都ok  算高攻-o-....  
p.s 黃巾招野變左樣-.-
-o-因為程仔冇咩用-口-
感覺上 10副個d強武 最多去到5-.-...真係未試過再上-o-..可能有人成功
行囊/隨身錢莊(18點 72小時   40點 168小時),
我冇話返城冇
我只係話隨身錢莊為最大,最方便,(除左點行囊外)

回復 77# 的帖子

除州怪物掉落的小寶盒,抽出,
===================

登出

回復 81# 的帖子

用虎真學技可以-1
解疲丸可以-1
12點之後歸0

回復 85# 的帖子

第80回覆解答左你既問題,
回覆#84
捕捉武將
合肥/天柱 最好-o-

個人推薦 合肥  摸哨賊同叫陣兵-o-..最好90出手到-o-
如果掛機既話,買蘋果 30min食一次 75-o-都夠用
嗯-o-..唔係好記得你係咪問個把-o-..我記得係2m-4m到-o-..,,唔知有冇記錯,

可以去分流1既錢莊cc 再格價

回復 99# 的帖子

1lv?
彭就1m5-2m
c馬5000-8000

回復 101# 的帖子

71攻以上真係有人抄到咁高-o-..
不過唔知有冇人買-.-..
========================
回覆102#

藥店有售

回復 105# 的帖子

係冇既
=============================================
回覆106#

其實體能醫+少許力/智,可以+強攻擊力,
都係一件好事,不過2點冇咩大作用,有可以回左佢,如果唔回可以留返佢,

p.s 三思錦囊 未開放,
=============================================

c馬 -o-..
嗯..好似太多智-.-...8火-o-...
唔清楚

回復 109# 的帖子

彭仔 71攻 上品齊技

有人賣到3-4m,
而換唔換到就睇個別玩家,
回覆110#
1是必家成功,
2/3就是不一定成功,但失敗機率極低,大約100件才只有1件爆,
有防爆符係唔會粄裝嫁bo...但係2衝3係會有機會爆..
其實大部份香港人都係玩偃月,
有d遲加入先覺得長板係新ser所以玩-.-..
但係差唔多24小時(開既時間),所以點解唔玩d多人既ser呢-3-

回復 128# 的帖子

回復 137# 的帖子

騎到is ok-____-.......

回復 144# 的帖子

-o-...涿郡武器店門口,鄴城武器店門口
星期一至五:早上8:00-8:30
星期六/日:早上7:00-7:30
星期三(更新日):早上7:-7:30
======================
除左件裝再用野修復,0也可以修復
-o-每個星期3都有勁多野更新
冇分別-.-只係台灣既網絡同香港既既網絡
台灣既活動香港都冇--

回復 170# 的帖子

新手村所有任務完成後(擊敗宋仁)就會得到增加帶寵空間的書卷,雙點後增加

沒有做新手村任務的,到涿郡廣場的上方,雜貨商人處可再次購買,
覆蓋什麼?
醫者技能只會加,不會扣,

回復 177# 的帖子

需要天機石
=================================
新手任務,在離開新手村前的一個任務會獲得該物品

回復 179# 的帖子

青蘭長劍劍/青紋盾/青舞劍(背飾)
=======================

如tick了食用血精,只要血精用畢便會回城,

不一樣,10火的20% 是升級的武將成長,在1級10火比100lv才10火強,

回復 187# 的帖子

30級副本,決戰泰山寇
===============

強化火只是強化成長,不是直接強化攻擊/防禦,
================================

軍團1小時會用去某量的金錢,如0,便會沒有金錢,沒法開發任何東西,

貢獻是玩家對軍團作出的貢獻,只要到軍團介面點選捐獻  捐獻後會得到貢獻值

回復 189# 的帖子

算是這樣,

要看一看那彭的能力和成長...

回復 195# 的帖子

回復 213# 的帖子

我記得係係平原城雜貨店..
其實ed自己搵會好d-.-會更易記得,如果唔係你下又會唔記得

回復 216# 的帖子

pang哥-.-..你都玩呀-口-?....哈-.-
好問題-.-..

有緣吞2中相見......    小賢

回復 221# 的帖子

回復 224# 的帖子

你個天龍 m群 既人-o-..
====================

對,但任務方面不太記得,
====================
琴日見過2m條-o-..e家唔清楚

回復 228# 的帖子

除州怪物掉落的寶箱 隨機開出

回復 231# 的帖子

副本/...隨機出

回復 236# 的帖子

七步,糜坊為好友,5步為唔好用...

回復 238# 的帖子

回復 240# 的帖子
雙點該石,

回復 245# 的帖子

更新,,,,,,,,,,,

靡芳

出沒:下邳樹林
職:猛
等:44
屬:風

回復 253# 的帖子

回復 257# 的帖子

回復 261# 的帖子

建議黎陽,之後齊都才泰山,,

回復 265# 的帖子

37.火猛高防...合肥/大寨,
-.-..馬仔係勁d-.-合肥係廢d=口=

回復 274# 的帖子

回復 277# 的帖子

出技問題影響左強度,

回復 282# 的帖子

藥店,,客棧回復,官銀商店

回復 353# 的帖子

嬴走嬴走走嬴嬴走

回復 357# 的帖子

副本毛?

-o-40副本黃巾風雲抽既-o-
加能力個d ma-o-?

40副本會抽到
100lv?-口-..出到個陣d毛都直晒-.-

回復 376# 的帖子

建議轉掛 合肥  
時因合肥的升級條件比郯城樹林高,

回復 378# 的帖子

任務/副本獲取的包包抽出,

主手和副手

回復 397# 的帖子

不用錢,彭脫,七步一殺,五步一殺等
錢,潘鳳

回復 399# 的帖子

回復 411# 的帖子

回復 414# 的帖子

武將的光是由自身的火所型決定,而唔係裝備
==============================
回復 416# 的帖子
只要和武將戰鬥過即可
==============================

回復 426# 的帖子

回復 452# 的帖子

北海的水果商人,,沒記錯的是蘋果

回復 471# 的帖子

學習技能時,會慢慢增加的

回復 528# 的帖子

1500點  只有網上訂購,不能直接購買(香港地區)
快速回復 返回頂部 返回列表