樂古Nakuz

標題: 突然想法 [打印本頁]

作者: hdghugre    時間: 31-1-2009 13:17
標題: 突然想法
如果有一日,地球真係未日,所有人都死咗
如果去到N年後,都沒世紀,我地人類係唔係會永遠消失
作者: -終場ソ使者-    時間: 31-1-2009 16:32
有咁既可能,如果人類冇生還者既話
作者: ken456654    時間: 31-1-2009 20:12
"如果有一日,地球真係未日,所有人都死咗"

既然所有人都死左,仲邊有人=.=?
作者: davaragon    時間: 1-2-2009 01:39
會再次由單細胞進化
作者: 滅絕仔    時間: 1-2-2009 09:15
會再次由單細胞進化
davaragon 發表於 1-2-2009 01:39

進化論有問題的啊!不完美!
作者: -終場ソ使者-    時間: 1-2-2009 09:49
進化論既機率好低
作者: davaragon    時間: 1-2-2009 21:33
假設麻- -
我也是跟樓主一樣 假設多次而已- -
作者: 守衛~朗    時間: 1-2-2009 23:19
應該唔會
會有很多微生物與不同的東西變種
產生生物
作者: Y•Kuen    時間: 4-2-2009 07:17
如果有人冇死可能可以睇下生物點樣進化@@
作者: 滅絕仔    時間: 4-2-2009 11:21
應該唔會
會有很多微生物與不同的東西變種
產生生物
守衛~朗 發表於 1-2-2009 23:19

但因機率和過渡物種的問題,生物會變動和進化也有點兒難!
作者: aooktomok    時間: 5-2-2009 03:50
我地既上帝會將好人接曬上天堂,壞人打落地嶽。最後創造一班新既人類係地球再次生活,所人人類係唔會完結嫁
作者: aooktomok    時間: 5-2-2009 03:50
我地既上帝會將好人接曬上天堂,壞人打落地嶽。最後創造一班新既人類係地球再次生活,所人人類係唔會完結嫁
作者: x文♂仔x    時間: 5-2-2009 03:53
你錯喇…死亡筆記會落系我手上,,,我將會寫哂你地個名落去,,,到時邊個都吾會生存~~天大地大,,,唯我最大
作者: aesoph78214    時間: 5-2-2009 19:23
當年 上帝創造世界但發現人類太邪惡 而摧毀世界
再重造一切 我地要等上主既指示
作者: -終場ソ使者-    時間: 5-2-2009 19:35
你兩個唔好講1d咁唔合邏輯既野,
尤其係13#,
用神去解釋世界末日係最唔合邏輯,
death note更加係小朋友既幼稚邏輯- -
作者: ken456654    時間: 5-2-2009 20:55
如果上帝真係咁勁,我地就唔會去到今時今日既地步啦.

點解佢唔係蒸汽機製造果陣阻止我地?

點解佢唔係裁製造汽車時阻止我地?

點解佢唔係第一次世界大戰發生時阻止我地?

點解佢唔係發明核武時阻止我地?

綜合以上,假設上帝存在,我地只係佢既玩物,玩厭就毀滅.
作者: -終場ソ使者-    時間: 5-2-2009 21:17

唔同意你既玩厭,假設上帝係存在,理論上佢管理全宇宙,
宇宙有無窮無盡既星體,如果上帝真係存在,好多星體都有比人類科技高既文明
佢地可能已經滅絕左幾億年,唔通又係玩厭先滅佢地?
玩厭左仲會創造人類?
而家好多現象都係人類自吐苦吃,唔係神控制住,
Everything happens for a reason.
神做既野係冇得解釋(行為係在於思想,思想係冇得解釋)
就好似你無啦啦將一個陌生人殺死(假設你心理正常),有冇得從科學解釋
但世界上所有現象都可以解釋(除左思想造出既行為),只係有d暫時未能解釋到
作者: aesoph78214    時間: 6-2-2009 00:55
16# ken456654 聖經說 愚蠢的人埋怨自己的命運而去質疑上帝
所以你要做聰明人 不是 阻不阻止我們 制造 這是我們人類種下的惡果
作者: x文♂仔x    時間: 6-2-2009 00:56
基本上我吾知你up乜~系度九吾搭七,,,世界上所以現象刀可以解釋…只系暫時未能解釋到
完全講緊廢話~~即系一個人系跑到100米既,,,只系佢系殘廢的~咁多廢話去吹水區啦…黎世界之迷搞GAG
作者: x文♂仔x    時間: 6-2-2009 00:59
上帝創造人類系要黎愛~吾系黎玩…
你得閒上黎牛頭角村23號~我地教會隨時歡迎你黎了解上帝
請你依家吾好再質疑上帝~聖經有云~凡質疑上帝的~必被收皮!!!
作者: aooktomok    時間: 6-2-2009 01:02
16# ken456654 禺蠢的人呀!現在地球上所有既事一切一切上帝都知道,點解佢係做蒸氣機果時唔左我地,係因為佢想人類有高享受,佢唔阻止人類造汽車係因為佢認為牧師傳道太幸苦。第一次世界大戰係因為佢想地球快d完結,等所有人類都可以回到佢既懷抱,核武係因為想地球再快d完結,再等人類快d回到神既懷抱
作者: x文♂仔x    時間: 6-2-2009 01:05
根據我腦中的聖經~上帝不阻止第一次世界大戰~原因好簡單,,,因為佢想人類有競爭
有競爭先有進步…有進步先可以同外星人打過~有得打就代表有機會贏,,,有機會贏就表示人類有可能徵服全宇宙
作者: aooktomok    時間: 6-2-2009 01:10
年輕人哪,不要忘了我的教導,要時時記住我給你的指示。我的教導會使你四季平安,延年益壽。你不可離棄忠誠信實,要把它們繫在脖子上,寫在心坎裏。你這樣做,上帝和人都會喜歡你。 要專心信賴上主不可倚靠自己的聰明。無論做甚麼事,都要以上主的旨意為依歸,他就會指示你走正路。不要自作聰明,只要敬畏上主,拒絕作惡。這樣做,等於得到良藥,能夠醫治你的創傷,止住你的疼痛。你要用田地的最好產品獻給上主,表示對他的尊崇。你高樣做,你的倉庫就會充滿穀物,新酒盈溢,儲藏不下。 年輕人哪,不可輕視上主的管教,不可忽略他的警戒。上主管教他所愛的人,正像父親管教他的嬌兒。尋求智慧的人有福了;找到悟性的人有福了。智慧比銀子更有益處,比精金更有價值。智慧遠勝過珠寶;你所愛慕的沒有一件可以跟她相比。智慧使你長壽,也使你富貴榮華。智慧使你過偷快的生活,領你走平安的道路。聰明人有福了,智慧要給他生命。 (箴言3:1-18)
作者: x文♂仔x    時間: 6-2-2009 01:13
樓上的必定是耶穌的粉絲~我希望你可以加入秀茂坪基督教會
這裡現在需要一位副主席領導教友,,將教友的精神力量提升到可進入光子帶
經我看了你的回覆~~簡直有做"主"的潛質~固此希望你能加入我的教會~
作者: aooktomok    時間: 6-2-2009 01:16
神愛世人,甚至將祂的獨生子賜給他們,叫一切信他的,不至滅亡,反得永生。只要相信就就得到永生
作者: 滅絕仔    時間: 6-2-2009 15:06
神愛世人,甚至將祂的獨生子賜給他們,叫一切信他的,不至滅亡,反得永生。只要相信就就得到永生
aooktomok 發表於 6-2-2009 01:16

請解釋石頭謬誤,如果你解釋到我信有神,解釋不到就沒有神!如果你連什麼是石頭謬誤也不知道,那就請不要再說有神!
作者: Y•Kuen    時間: 6-2-2009 18:05
請解釋石頭謬誤,如果你解釋到我信有神,解釋不到就沒有神!如果你連什麼是石頭謬誤也不知道,那就請不要再說有神!
滅絕仔 發表於 6-2-2009 15:06

呢個post好似比d幼稚細佬入侵-0-
突然有幾個人出黎講耶穌(巧合定夾埋?)
關於石頭謬誤我仲記得少少 呢個問題真係幾難
作者: ken456654    時間: 6-2-2009 18:10
呢個post好似比d幼稚細佬入侵-0-
突然有幾個人出黎講耶穌(巧合定夾埋?)
關於石頭謬誤我仲記得少少 呢個問題真係幾難
Y•Kuen 發表於 6-2-2009 18:05

我都發覺多左人黎e到講耶穌.......

石頭謬誤已經否定左神(萬能神)既存在
作者: -終場ソ使者-    時間: 6-2-2009 19:57
19# x文♂仔x
如果你認為我講既係廢話,ok
咁你即係唔認同所有現象都可以解釋呢個道理,
咁你又有咩意見支持你既立埸,
一尾係到話人講得唔好,自己又唔俾d意見,
廢話個個係你
作者: aooktomok    時間: 7-2-2009 15:18
神能做的遠遠超越我地想像,而石頭謬論只係講一D無聊野,都只係可以証明神唔係萬能,但証明唔到神既泉在,所以神就係神,永遠都係制造我地既神。
滅絕仔,你信唔信神都唔關我事,日後你一定知錯。
作者: Y•Kuen    時間: 7-2-2009 16:00
神能做的遠遠超越我地想像,而石頭謬論只係講一D無聊野,都只係可以証明神唔係萬能,但証明唔到神既泉在,所以神就係神,永遠都係制造我地既神。
滅絕仔,你信唔信神都唔關我事,日後你一定知錯。 ...
aooktomok 發表於 7-2-2009 15:18

你地都冇證據證明有神存在 唔好一味叫人信
仲有"日後你一定知錯" 呢句好難入耳
你們所相信的神唔係愛世人的嗎?
感覺好似恐嚇下人
作者: 【迷╯SaM】    時間: 7-2-2009 16:26
看小一點神話故事吧-.-基督教只信地球有生物,

你能否解釋一下火星發現生物是什麼一回事?

正如你所說,石頭的謬誤只證明上帝不是全能,那麼聖經中還有更多基督教的故事偏偏要提及至【全能的上帝】等字眼?

這地方不合適你這種信徒存在,放棄吧

還有一句話,要是將來真的落地獄,我絕不後悔,正所為人算不如天算~_~
作者: CODE-GEASS    時間: 7-2-2009 17:56
要到現時的人類文明...
最少要有數千憶年的時間...
如果...人類和其他生物真的全部滅亡後...
(注意...是全部...)
只要有左羅旋體...(不記得是左還是右...)(一個不會進化為生物...一個會...)
就會有很大機會再次出現生物...
當初...地球還是沒有生物時...也是因為有一個含有這些羅旋體的殞石...擊落地球...
再加上地球當時的合適氣候...才出現生物...
只要氣候不變得極為異常...就有機會再出現人類...(n年後...)
現時的文明就不知會不會再有...就算氣候變化了...
也會有可能出現與人類相似的生物...
(以上某些內容是看了科學阿sir因書也教完...就放影碟...看到某些科學家所說的理論...)
作者: Q~210    時間: 7-2-2009 18:02
有人話..全世界d人死哂...生存到ge有蟑螂= =
作者: 死靈仔    時間: 2-3-2009 20:38
2012年 12月 22日 黑夜降臨

惡魔降世

某人將會以 光 化身成巨人

保護世界
作者: 傻健乂乂    時間: 8-3-2009 16:09
其實人類係點黎囧....
如果唔用聖經去講
作者: 星仔bb    時間: 13-3-2009 15:34
如果係死剩2個人  個2個人生呀生呀生  接種到宜家咁多人  咁個2個人未變左神@@!
作者: 丫.Wing★    時間: 13-3-2009 15:47
2012年 12月 22日 黑夜降臨

惡魔降世

某人將會以 光 化身成巨人

保護世界
死靈仔 發表於 2-3-2009 20:38

你在哪裡看到的....我對惡魔倒是有點興趣......不過什麼光化為巨人就沒有興趣....

另外,神是不存在的,神只是我們精神上可以找到寄託的東西,

假如真的要我相信,我只會相信有惡魔的存在.....
作者: 0oXo0    時間: 13-3-2009 20:50
咁重有其他次元空嫁ma..
咁人都係存在姐

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontactqww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2