樂古Nakuz

標題: 聯合公園※Linkin Park★Fans Club(LP澳門,上海演唱會) [打印本頁]

作者: 【迷╯SaM】    時間: 7-6-2009 19:58
標題: 聯合公園※Linkin Park★Fans Club(LP澳門,上海演唱會)

Linkin Park基本資料

Linkin Park是一組來自美國加州的搖滾樂團,也被認為是新金屬中最成功的樂團,聯合公園在2000年以首張專輯Hybrid Theory在主流音樂市場上獲得成功,該專輯銷售量超過2,400萬張,樂團接下來發行的Meteora專輯也取得成功,在2003年的美國告示牌200專輯榜上排名第一。聯合公園的最新專輯Minutes to Midnight不再是新金屬的風格,而走向主流,但仍然受到了歌迷的喜歡,截至2009年1月17日已經銷售644萬6560張。
Linkin Park歷史
1993年查斯特班寧頓與Sean Dowdell在亞利桑那州鳳凰城組建了灰色眩暈(Grey Daze)樂團,後來樂團不合,查斯特班寧頓離開樂團。

在1996年,身為學校同窗的主唱麥克信田與布萊德德爾森在麥克的臥室兼迷你錄音室錄下第一首歌,兩人隨後在高中結識加州大學洛杉磯分校的鼓手羅伯,與貝斯手費尼克斯同為住校室友,費尼克斯曾在大學畢業後曾一度離團,一年後重新歸隊。初步組建為Xero樂團。

1998年查斯特不滿樂團其他人因為他和肖恩纂寫的歌詞而獲得好評,離開灰色眩暈樂團,此時正值Xero被各個唱片公司拒絕簽約,Xero面臨解散,麥克決定刊登廣告公開招聘主唱,入選者就是來自亞利桑那州的主唱查斯特班寧頓,因為他的野性的咆哮,成為樂團中的主唱。

查斯特班寧頓加入後,樂團改名為「混合理論」,即他們首張專輯的名字最後。改名不久,樂團再次將名稱改為聯合公園,(Linkin park)既是幽默的說法,也對聖塔莫尼卡市的Lincoln Park表示敬意。

在1999年與時代華納下屬的華納兄弟唱片公司簽約後,他們在2000年發行了他們的第一張唱片Hybrid Theory。

在2001年與瑪麗蓮曼森、活結、瘋狂小鎮、蟑螂老爹和搗亂等樂團一起參加了奧茲奧斯本組織的Ozzfest巡演。之後聯合公園也組織起了自己的定期巡演——「Projekt: Revolution」。

在「Projekt: Revolution」中除了他們自己,還有柏樹山崗、Adema、DJ Z-Trip、Xzibit、Mudvayne和視覺缺陷等樂團以及樂手捧場。

在2002年,他們發行了《混合理論》的混音版本專輯《Reanimation》(復活),以及一首他們的歌曲的混音版本《Points Of Authority》。

在2003年,他們發行了全新的大碟《天空之城—美特拉》

在2003年,晚些時候,他們同著名新金屬樂團Limp Bizkit和激流金屬(鞭撻金屬)樂團Metallica參加了名為Summer Sanitarium Tour 2003的大巡演。聯合公園還節選了在德州的達拉斯、休斯頓演出他們之前三張大碟中的單曲時的精彩部分,用以發行一張新的CD/VCD套裝,《我們的出口 德州現場專輯全紀錄》。

在2004年聯合公園開始了他們的天空之城—美特拉世界巡演。除了他們自己,P.O.D.、Hoobastank和年度故事等樂團也參與了這一巡演。

2008年發行了《革命之路-終結.進化 密爾頓現場專輯全紀錄》,內容是在密爾頓的Live。這場Live最大的特色是邀請了美國著名說唱藝人Jay-Z與LP同臺演出。

主唱表示第四張專輯將會是張概念專輯,在十月份的MTV訪問中,他表示錄製工作將在十二月展開,預計六週,預期新專輯會在年中推出。

主唱:
Chester Bennington
(查斯特 班寧頓)  (1999–present)

MC,取樣,節奏吉他,鍵盤手:

Mike Shinoda(麥克 信田) (1996–present)

唱盤DJ,電子音樂編程

Joseph Hahn(喬瑟夫 漢恩)(1996–present)

主音吉他手:

Brad Delson(布萊德 德爾森)(1996–present)

鼓手:

Rob Bourdon(羅伯 巴登)(1996–present)

貝斯手,合聲:

Dave Farrell「Phoenix」(戴維 法雷爾 「費尼克斯」)(1996–1999, 2001–present)

作者: 【迷╯SaM】    時間: 7-6-2009 20:01

Linkin Park 貼圖分享區
呢張我覺得好得意haha~

電影《怒火攻心》的客串CC

作者: 【迷╯SaM】    時間: 7-6-2009 20:01

Linkin Park音樂MV欣賞區
Valentines Day
[youtube]Qgw4IwrEZ8U&NR=1[/youtube]

No More Sorrow 本人最愛既歌其中一首,鼓聲好正~~
[youtube]nzwXoaYHkSE&feature=related[/youtube]

Numb經典歌之一
[youtube]KqISHRKcn9o[/youtube]
Faint經典歌之一
[youtube]zrjfvccMnBI&feature=related[/youtube]
In The End再來經典歌
[youtube]jpYD6cjx5M0[/youtube]
What I've DoneLP好歌之一
[youtube]DsmoXP4X_qY&feature=related[/youtube]
Bleed it Out LP的歌不用再說了,幾乎首首好聽
[youtube]0BA9rB_YrnE&feature=related[/youtube]
Crawling Yo~Yo~Yo~
[youtube]S6DLXR5AGJU&feature=related[/youtube]
Somewhere I Belong My Love
[youtube]DFwHizqBW3o&feature=related[/youtube]
Leave Out All The Rest音曲好舒服
[youtube]jQ66BY5iYsw&feature=related[/youtube]
Papercut新金屬!!!
[youtube]04jE4eUKfYU&feature=related[/youtube]
Qwerty不一樣的新金屬作風!!!My Love!
[youtube]RWR_uSKMerQ[/youtube]
From The Inside 我的愛歌!
[youtube]HbMyq9oT7bo[/youtube]
New Divide LP最新歌曲,仍是變形金鋼主題曲
[youtube]ysSxxIqKNN0[/youtube]
Runaway(live)我的最愛
[youtube]Hohqf9gOZj0&feature=related[/youtube]
LinKin ParK feat. JaY-Z  Numb Encore
[youtube]oRNeI2oLBXw&feature=related[/youtube]
It Going Donw Mike的表演@@
[youtube]MmjC6NVvUMc&feature=related[/youtube]
作者: 【迷╯SaM】    時間: 7-6-2009 20:02
留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位
作者: 【迷╯SaM】    時間: 7-6-2009 20:02
留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位留位
作者: 24321371    時間: 8-6-2009 17:54
先搶頭炮...永遠喜歡numb~~~~Runaway
作者: 【迷╯SaM】    時間: 8-6-2009 19:31
No More Sorrow

呢首都唔錯嫁wow
作者: ∥單純◇    時間: 8-6-2009 22:42
[[bao_36]]入黎撐場先
我鐘意in the end啵
作者: 24321371    時間: 9-6-2009 13:10
老實講..樓主mv果度全部我都好鐘意= ="
但Leave Out All The Rest算係最正了xd
作者: 阿麟~    時間: 9-6-2009 13:12
撐埸=]

in the end 係我第1首聽lp既歌
作者: 24321371    時間: 9-6-2009 14:03
好多人都係聽in the end 先...皆因太多人喜歡太空戰士了~haha
作者: 【迷╯SaM】    時間: 9-6-2009 17:49
[]入黎撐場先
我鐘意in the end啵
∥單純◇ 發表於 8-6-2009 22:42

@@ 似乎熱鬧了

老實講..樓主mv果度全部我都好鐘意= ="
但Leave Out All The Rest算係最正了xd
24321371 發表於 9-6-2009 13:10

我反而覺得新金屬作風D歌好聽D-3-

但走向主流的他們一樣水準不變

撐埸=]
in the end 係我第1首聽lp既歌
阿麟~ 發表於 9-6-2009 13:12

in the end的確好聽!我第一首聽既係faint
作者: 24321371    時間: 9-6-2009 18:02
faint同Qwety都好正xd
好夠激~
作者: 【迷╯SaM】    時間: 9-6-2009 18:28
faint同Qwety都好正xd
好夠激~
24321371 發表於 9-6-2009 18:02

係@@cc咆哮功超強

首faint我係打機時無啦啦聽到-.-話說曾經係某一隻game既背景音樂
作者: 阿麟~    時間: 9-6-2009 18:38
in the end的確好聽!我第一首聽既係faint ...
【迷╯SaM】 發表於 9-6-2009 17:49

聽完in the end之後我就係咁聽佢地d歌- -
佢係唯1 1隊band..
係首首歌我都入耳= =
作者: 【迷╯SaM】    時間: 9-6-2009 18:46
係首首歌我都入耳= =
阿麟~ 發表於 9-6-2009 18:38

呵呵-.-同我差唔多 我記得佢地有首歌入唔到我耳-.-唔記得左叫咩名

比張圖你地睇啊a_a

作者: Andrew.H    時間: 9-6-2009 20:43

in the end    numb=]

樓主..請問我可用你一張簽名檔嗎?!
作者: 【迷╯SaM】    時間: 9-6-2009 21:07
#2 有很多簽名相 任拎唔嬲@@~
作者: Andrew.H    時間: 9-6-2009 22:31
#2 有很多簽名相 任拎唔嬲@@~
【迷╯SaM】 發表於 9-6-2009 21:07
感謝了=]
作者: 阿杰乂    時間: 10-6-2009 01:19
好多人都係聽in the end 先...皆因太多人喜歡太空戰士了~haha
24321371 發表於 9-6-2009 02:03 PM

太空戰士唔係faint個首出名咩?
faint(emt remix)
作者: 阿杰乂    時間: 10-6-2009 01:19
係首首歌我都入耳= =
阿麟~ 發表於 9-6-2009 06:38 PM

我就係第1隊_-
第2隊就係SP
作者: cks20061    時間: 10-6-2009 01:20
Numb正呀
mv條女都唔差XD
作者: 24321371    時間: 10-6-2009 14:04
22# cks20061
= ="還可以吧..ha..回歸音樂討論吧~xd
作者: Andrew.H    時間: 10-6-2009 14:50
忍不到手..搶了樓主不少圖~^^"
作者: 24321371    時間: 10-6-2009 14:54
哈哈...支持下係SHOULD既~!XD
WELCOME...!
作者: Andrew.H    時間: 10-6-2009 17:49
話說樓主你的圖在哪找的=]
作者: 24321371    時間: 11-6-2009 13:23
20# 阿杰乂
我只係聽過IN THE END係太空戰士唔知第幾@@
作者: 阿杰乂    時間: 11-6-2009 13:57
20# 阿杰乂  
我只係聽過IN THE END係太空戰士唔知第幾@@
24321371 發表於 11-6-2009 01:23 PM

第1段:http://www.gametrailers.com/user-movie/faint-remix/1454?id=1454
第2段:http://www.gametrailers.com/user-movie/faint-remix-2/1456?id=1456
作者: 24321371    時間: 11-6-2009 14:03
orz好似冇聽過~~~~
作者: Andrew.H    時間: 12-6-2009 12:39
咁少人既..唔通linkin park咁唔受人歡迎= ="
作者: 24321371    時間: 12-6-2009 12:48
=w=你叫多D人黎LO...
作者: 【迷╯SaM】    時間: 12-6-2009 20:27
咁少人既..唔通linkin park咁唔受人歡迎= ="
andrew6081 發表於 12-6-2009 12:39

真係-.-太小人了

話說回來

LP 8月去澳門@@~
作者: 24321371    時間: 12-6-2009 20:28
32# 【迷╯SaM】
wow你不會去(?)
作者: 一煎釀三寶一    時間: 18-6-2009 20:48
不是LP少fans
而是這裡很難找到吧(迷:你是誰?
作者: 【迷╯SaM】    時間: 19-6-2009 22:18
32# 【迷╯SaM】  
wow你不會去(?)
24321371 發表於 12-6-2009 20:28
我可能會去 呢家搵緊人去@@
作者: 24321371    時間: 19-6-2009 23:19
35# 【迷╯SaM】
呵呵...我都想去喔@@"
作者: 【迷╯SaM】    時間: 19-6-2009 23:38
35# 【迷╯SaM】  
呵呵...我都想去喔@@"
24321371 發表於 19-6-2009 23:19
咁就一齊去@@
作者: 24321371    時間: 19-6-2009 23:45
@3@睇情況喔...太約都唔得><"

你去完話我知LP既力量喔~!^^

Sam丫~記著不要與某會員爭口幼o羅...要懂體諒><"thx
作者: 【迷╯SaM】    時間: 20-6-2009 00:26
@3@睇情況喔...太約都唔得>
24321371 發表於 19-6-2009 23:45

我都唔想嫁-.-

但係果條友真係好似罷明針對我 我講乜佢都要玩下野先得
作者: cheukhei315    時間: 21-6-2009 19:23
新黎 撐場 !
作者: 24321371    時間: 21-6-2009 21:48
39# 【迷╯SaM】
哈哈...OK..我明白了...LP既勇者們來了沒有?
作者: 【迷╯SaM】    時間: 22-6-2009 05:18
太小人去啦 我d fd都唔去 搞到我唔知去唔去好
作者: 迷之歷史    時間: 23-6-2009 18:21
例牌支持一下吧 LP當然要支持~ 現在廣告有得聽LP…地鐵站又有LP既廣告 呵
不過係澳門舉行唔會太多人去
上次Avril都係7成滿
要知道係畸形既香港社會黎講聽avril既人係多過LP的
作者: 24321371    時間: 8-7-2009 12:19
例牌支持一下吧 LP當然要支持~ 現在廣告有得聽LP…地鐵站又有LP既廣告 呵
不過係澳門舉行唔會太多人去
上次Avril都係7成滿
要知道係畸形既香港社會黎講聽avril既人係多過LP的 ...
迷之歷史 發表於 23-6-2009 18:21

= =唔係咁講丫...我覺得LP多D..唔知點解囧
LP一首NUMB已經紅到A_A
作者: 【迷╯SaM】    時間: 8-7-2009 20:19
= =唔係咁講丫...我覺得LP多D..唔知點解囧
LP一首NUMB已經紅到A_A
24321371 發表於 8-7-2009 12:19

唉= =

我好想去AR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LP官網已經更新了,上海站確定@@~

Linkin Park Adds Show in Shanghai
July 1, 2009

Linkin Park will play at Shanghai Stadium in Shanghai, China on August 15. Tickets are on sale NOW at Ticketmaster! LP Underground members have tickets set aside, and also have a chance for Meet Greets with members of Linkin Park! Join LPU today!
作者: 24321371    時間: 9-7-2009 11:53
歌手資料室個帖你還未完成喔!
作者: kenny-wkn    時間: 12-8-2009 22:33
幾時先黎hk呀 好想睇到cc真人呀
support:all of their songs
love: new divide
作者: 992299    時間: 16-8-2009 23:15

支持LP!好鐘意Crawling -v-
作者: anson1905    時間: 12-9-2009 22:15
幫拖中
第1次聽係what i've down
好多都好聽!!!!!
作者: 神者倫    時間: 2-10-2009 18:50
推一推先. 支持LP In The End ~
作者: 小軒仔    時間: 27-10-2009 00:09
永遠支持Linkin Park~~~~
佢地d歌太正喇...
作者: 冷傲    時間: 31-10-2009 15:15
支持
之前一聽立刻愛上
夠晒激
作者: Naki;D    時間: 9-5-2011 22:53

忠實FANS+1
支持NUmb,
Somewhere I belong,
in the end 都好好聽
仲有多好多好都好好聽
作者: kenneth011    時間: 8-1-2012 02:17
佢地果首Numb好多人用黎做cso極限跳既背景音樂...我都好鍾意 同埋首in the end

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontactqww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2