樂古Nakuz

標題: 公。義 不喜及冇耐性自走=] [打印本頁]

作者: 11732010    時間: 5-8-2010 17:51
標題: 公。義 不喜及冇耐性自走=]
[fly]此為字海不喜及冇耐性自走[/fly]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
其實我唔明,點解rco d 4xlv可以咁串?(好似 _哥,你望下我車_等等果d)
以我玩過既online黎講我都未見過呢d問題,
咁究竟係呢個online既問題定係佢地個人既問題?呢樣野就真係要問gm同果班4x lv既串咀玩家啦
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
咁如果歸究起gm黎講,當然係gm們監管不力,罰則亦過輕啦
好似之前beno咁(可見:http://news.hk.9you.com/article/rc/readnews6.php?artid=2082)
當時有關人等以「被官專員發現多次於遊戲內粗言穢語辱罵玩家」,將其停權7日警戒
但係同時rco入面果班串咀玩家好似冇停過口b0r,因為7日對佢地黎講唔算係一個太耐既時間
但係如果歸究起果班4x lv既串咀玩家黎講,佢地亦應該有責任去管理自己既言行
但係佢地有冇?答案大家都應該知,當然係冇啦
尤其對於一班較年輕既玩家黎講,有一個「大人」同佢地講既詞語(小學_),對佢地都好唔公平
遊戲原本係為開心而出現既,但係點解會出現一個咁既詞語架呢?呢層請用過呢個詞語同創造呢個詞語既人諗清楚啦
講左咁耐,其實我想講咩?可能有人知既(con____同佢果個小號)

[fly]↑今日既罵戰節錄(名+無關等要del)↑[/fly]
可以見到,有人話我「默認大佬」,其實有冇人會諗點解?
「對於RCO黎講公義就等於權力,公義對於某人黎講根本唔存在」
↑這話說得有錯嗎??↑對某人來說,這可能是錯;但對某人來說,這卻可能是對的
請某知情人深切想想,你自己到底有冇錯
係度講番
點解分頖係公會家族?因為我最主要係想講今日車隊頻既罵戰(雖然唔算太多字)
點解題目叫公義?請用你唔係小橕雞既閱讀能力找出答案
作者: stupid0879    時間: 5-8-2010 17:56
張圖邊個同邊個對話果D完全分唔到
放全圖啦
作者: 11732010    時間: 5-8-2010 17:59
回復 2# stupid0879

我唔想放全圖=]廢事俾人串話我爆人私_
作者: NuclearAsh核灰    時間: 5-8-2010 18:07

呢層請用過呢個詞語同創造呢個詞語既人諗清楚啦
請用你唔係小橕雞既閱讀能力找出答案
11732010 發表於 5-8-2010 05:51 PM

雖則小弟唔關事..不過想指正一樣野

話說「小學雞」一詞正式應連接「中學牛、大學馬嬲頭」
只係後人分拆使用並借代喻體不成熟
就如「收皮」一詞源於小販走鬼的暗號
現今被普遍使用為....難以形容自己領略lol!

不過既然文中閣下提及要使用此詞的人反省
為何閣下不先行自省?
**我是分隔線**

Btw, 和平車隊「恋、羽影」現正招生;D
隊內並不會存在罵戰!

作者: ojing    時間: 5-8-2010 18:08
我係一個小小既2XLV玩家,但有人在nakuz post上你既惡行
我諗呢個世界上如果唔係做左D野去挑釁人的話,,人地都唔會罵你
作者: FUNNYCAT    時間: 5-8-2010 18:08
咁又唔好講到..點解rco d 4xlv可以咁串...其實有好多40幾lv都好好人的....
作者: siukai633    時間: 5-8-2010 18:09
我係一個小小既2XLV玩家,但有人在nakuz post上你既惡行
我諗呢個世界上如果唔係做左D野去挑釁人的話,,人地 ...
ojing 發表於 5-8-2010 18:08

你知到人很多__ __ __ 很喜歡中傷別人嗎?
作者: ojing    時間: 5-8-2010 18:15
你知到人很多__ __ __ 很喜歡中傷別人嗎?
siukai633 發表於 5-8-2010 18:09

55,所以我做錯事會say sorry,自己錯咪認lo,我都認為你唔搞人人地點會搞你=)
作者: matthew245    時間: 5-8-2010 18:17
你認真d諗下...
自己有無做錯野先..?
作者: siukai633    時間: 5-8-2010 18:21
55,所以我做錯事會道理,自己錯咪認lo,我都認為你唔搞人人地點會搞你=)
ojing 發表於 5-8-2010 18:15

樓主這帖明顯是針對40LV↑之玩家,

其實我唔明,點解rco d 4xlv可以咁串?(好似 _哥,你望下我車_等等果d)
以我玩過既online黎講我都未見過呢d問題,
咁究竟係呢個online既問題定係佢地個人既問題?呢樣野就真係要問gm同果班4x lv既串咀玩家啦

你的見識也太少了吧.

但係如果歸究起果班4x lv既串咀玩家黎講,佢地亦應該有責任去管理自己既言行
但係佢地有冇?答案大家都應該知,當然係冇啦
尤其對於一班較年輕既玩家黎講,有一個「大人」同佢地講既詞語(小學_),對佢地都好唔公平
遊戲原本係為開心而出現既,但係點解會出現一個咁既詞語架呢?呢層請用過呢個詞語同創造呢個詞語既人諗清楚啦

小學__這詞語明顯是形容一個人的心智吧
作者: honghongyoyo    時間: 5-8-2010 18:46
串又唔代表一定唔好人既.....
作者: 花島楓月    時間: 5-8-2010 18:50
串又唔代表一定唔好人既.....
honghongyoyo 發表於 5-8-2010 18:46

beno正是例子
作者: SUGAR-BB    時間: 5-8-2010 18:57
我相信玩咩game都好,都一定會有d串既人,我覺得可以不理...
因為我覺得好無聊...
作者: toomy888    時間: 5-8-2010 19:01

正所謂:敵不動,我不動                                                         自己諗下自己做過D咩黎
作者: 恰吉東爺    時間: 5-8-2010 19:21

諗下自己點解會比我話你...
係你挑釁我個Friend在先 話佢同金星係同黨
你之後講講下,講到好似係你自己比人挑釁先,講到自己一啲都冇錯重扮哂野唔知情我先會同你嘈
受害人唔係你,係我同SONY電視機
真係啊...咁離譜
作者: 真白羊    時間: 5-8-2010 19:22
串, 沒有問題
作者: siukai633    時間: 5-8-2010 19:48
你之後講講下,講到好似係你自己比人 ...
恰吉東爺 發表於 5-8-2010 19:21

條嗶嗶玩惡人先告狀
作者: jacky672    時間: 5-8-2010 20:22
你唔整人 人地點會冇啦啦整你  我相信車尾唔會無啦啦挑釁人
公義??  我由出世到e+都未搵到公義  係學校比人蝦 老師唔理  公義係邊?? 番工做得好多野  但係比上司拿哂彩  公義係邊
作者: qq118145138    時間: 5-8-2010 20:31
咁又唔好講到..點解rco d 4xlv可以咁串...其實有好多40幾lv都好好人的....
FUNNYCAT 發表於 5-8-2010 18:08

但係都有好多勁串既人....就用暴走黎計
作者: stupid0879    時間: 5-8-2010 20:38
你之後講講下,講到好似係你自己比人 ...
恰吉東爺 發表於 5-8-2010 19:21

D人中意玩先斬後奏
道歉都無,又唔對自己講o既負責任,一D責任感都無,真系好__過分
作者: 萍妹妹    時間: 5-8-2010 20:42
路過....
平時我都鐘意串下人...串唔一定係唔好..
適當咁串仲會增添歡樂氣氛..
咁當然串人者要適可而止
作者: hihicame    時間: 5-8-2010 20:51
--------------------------------------------------------------------------------------------------- ...
11732010 發表於 5-8-2010 17:51

咩係公義~聽都未聽過

公義.................................................................................

用泥吹架咋
作者: 小帥=)    時間: 5-8-2010 21:27
講真串真系冇問題..只系唔好咁過分
錯就認..認左就去改   this is ok=)
冇話邊個岩晒邊個錯晒..大家1人讓1步..對大家都有好處
真系唔想呢個世界變到污煙漲氣
作者: 暗將    時間: 5-8-2010 23:09
唔知你地搞咩,D40lv係串D嫁啦(我都唔明)~~
我係好唔中2俾人串,不過人地係勁,唔夠你串,仲有大把人串你,同佢地玩只會搞到自己~~
俾人串慣,灰晒嫁啦,又冇人地甘勁,this is the world,人性就係甘嫁啦(平心而道)~~
正題:對同錯心知啦,係自己錯又要post人地錯既,只可以同你講:搞到人講sor唔洗死,好在宜家係game,現實的話...俾人爆左你就死得好慘;如果樓主係對既,個40lv就...對你冇言~~
唔理點,兩個都係自己講,冇咩實據,樓主圖都有D冇D,而40lv個就係自己講,又圖都冇~~
不過睇晒成個post,D人多數支持40lv,不過係甘都唔可以話一定係樓主錯,話晒個40lv識得多人,講多2講D人就信晒(平心而道),so一係你地搞D實據出黎,唔係你地私下解決,相信會比較好~~
作者: jacky672    時間: 5-8-2010 23:25
唔知你地搞咩,D40lv係串D嫁啦(我都唔明)~~
我係好唔中2俾人串,不過人地係勁,唔夠你串,仲有大把人串你,同佢 ...
暗將 發表於 5-8-2010 23:09

不過睇晒成個post,D人多數支持40lv,不過係甘都唔可以話一定係樓主錯,話晒個40lv識得多人,講多2講D人就信晒  

識得人多又點  我地係對事唔係對人 唔關識唔識事

我地信個40lv  都要個40lv 平時既行為好先會信架  

好似樓主咁http://www4.nakuz.com/bbs/viewth ... &extra=page%3D1 係e單野到  已經有d不良記綠

但個40lv平時又冇不良記錄  比你係汁法者  你都會信個平時良好既人啦
作者: king56k    時間: 5-8-2010 23:33
東爺:其實我是45lv
作者: 【闇影】    時間: 6-8-2010 00:21
閱,『小學雞』講出黎本人覺得冇咩野,要黎形容思想單純既人都不為過
創造者?你去叫某網頁遊戲既開發商既人諗清楚啦~
你既思維到達一定水平,被評為中學牛級別

張對話相以下既內容我完全睇唔明,零分重作 !!!
作者: ovo傷感    時間: 6-8-2010 00:50
老實說.....你係咪受得人太多氣先開PO?

講句出黎無人話你啞既
作者: 暗將    時間: 6-8-2010 01:22
不過睇晒成個post,D人多數支持40lv,不過係甘都唔可以話一定係樓主錯,話晒個40lv識得多人,講多2講D人 ...
jacky672 發表於 5-8-2010 23:25

對事唔係對人~~可能月姐你係,但有D人唔係~~
個40lv平時行為好,我就睇唔到,個樓主平時係點,我都唔想知~~
如果因為一個人之前犯下事,就有左死刑,對佢唔係公平~~
個40lv冇不良紀錄?又冇人知,你唔係佢,佢係RCO搞過咩你唔一定會知,佢可以開晒分身做野,你會知?我係汁法者,我只會信証據,人心難捉,佢要係你面前做過好人,但佢唔係,好難?唔難~~
作者: 暗將    時間: 6-8-2010 01:27
東爺:其實我是45lv
king56k 發表於 5-8-2010 23:33

45lv~~~~
作者: 真白羊    時間: 6-8-2010 01:41
個40lv平時行為好,我就睇唔到,個樓主平時係點,我都唔想知~~
...
暗將 發表於 6-8-2010 01:22

真係估唔到.....
作者: 狼圖騰    時間: 6-8-2010 02:11
我見十幾Lv果d仲串
拎虎要問過佢地先..........
作者: 萍妹妹    時間: 6-8-2010 04:19
我見十幾Lv果d仲串
拎虎要問過佢地先..........
狼圖騰 發表於 6-8-2010 02:11

kaka...係咪果d九大行星同埋15個大楷英文
作者: Ben2944    時間: 6-8-2010 08:34
串根本5系問題
人地串都系玩者,玩GAME都系要開心
比人串又點,會有傷害???
作者: jacky672    時間: 6-8-2010 08:52
真係估唔到.....
真白羊 發表於 6-8-2010 01:41

我都唔知點解佢會加個姐字係後面=.=
作者: jacky672    時間: 6-8-2010 08:55
...

我係男人  唔洗加個姐字=.=   
如果有證據   我都會信證據  但樓主所謂既證據  塗左好多野 邊句係邊個講都唔知  點做證據呢  係冇證據情況下  我會揀信有冇不良記錄  
咁樓主係rco搞個咩 你唔1定會知 佢都可以開分身做野
作者: lv8402    時間: 6-8-2010 09:19
作者: king56k    時間: 6-8-2010 09:57
個人認為:
因為串人係利用攻擊其他玩家既方法令自已開心
所以比人串係會有傷害既
比人串就保持泠靜,5好發 ...
lv8402 發表於 6-8-2010 09:19

自己唔派膠先又點會有人串你
作者: KxMzYIs    時間: 6-8-2010 09:59
自己唔派膠先又點會有人串你
king56k 發表於 6-8-2010 09:57

x2
作者: Ben2944    時間: 6-8-2010 10:11
個人認為:
因為串人係利用攻擊其他玩家既方法令自已開心
所以比人串係會有傷害既
比人串就保持泠靜,5好發 ...
lv8402 發表於 6-8-2010 09:19

個人認為,串人不算含攻擊成分
作者: ptkptkptk    時間: 6-8-2010 10:17
Patrickk你之前成日撞我撞完仲_我
我梗係火滾,串左你幾句(當時未40lv)...你就唱我

到現在大家和好了,睇我家下有無再串你!
PS:河水不犯井水

以上係由無翼老手patrick999上^O^
作者: molro    時間: 6-8-2010 10:31
FUNNYCAT 發表於 5-8-2010 18:08

無錯~~funnycat好好架..講真架^3^
作者: 暗將    時間: 6-8-2010 13:28
真係估唔到.....
真白羊 發表於 6-8-2010 01:41

+個姐字好聽D姐,叫月哥or月仔好似怪怪地~~
作者: 暗將    時間: 6-8-2010 13:37
我係男人  唔洗加個姐字=.=   
如果有證據   我都會信證據  但樓主所謂既證據  塗左好多野 邊句係邊 ...
jacky672 發表於 6-8-2010 08:55

就係兩個都冇証據,+上兩個人會係rco做咩我地都唔一定知,45lv車手唔一定冇不良紀錄,佢用分身做咩我地唔會知~~
個樓主有前科,但我唔會因為甘唔信佢,因為今次有可能係佢對,係個45lv係度搞野,但樓主個証據有問題,所以我兩個都唔信~~
因為我就話一係佢地有人拎D証據出黎,口講唔=証據,唔係佢地最好私下解決~~
作者: hihicame    時間: 6-8-2010 13:51
就係兩個都冇証據,+上兩個人會係rco做咩我地都唔一定知,45lv車手唔一定冇不良紀錄,佢用分身做咩我地唔會 ...
暗將 發表於 6-8-2010 13:37

人對自己既信任係日積月累咁儲返泥
作者: 暗將    時間: 6-8-2010 17:32
hihicame 發表於 6-8-2010 13:51

信任?如果個45lv只係話問D同佢熟既人,點信佢?
信,如果一個人就係為左你信佢先裝好人,日積月累既信會係D咩?就只會係佢既工具~~
個45lv叫我唔好係度辨論,但佢人?就係因為你地幫晒佢口,佢仲洗出黎?就算佢錯,你地既信任都已經可能令佢既錯化0,人地都一定會話樓主錯~~
人,你唔會永遠清楚佢;信,只可能會成為佢既工具~~
仲有45lv,我唔會問你講個D人,因為你同佢地太熟,熟到佢地只要你講下就信你,問?結果只會令你如意~~
樓主,我上面甘講唔表示我信你,因為我都講過,我只信証據~~
作者: hihicame    時間: 6-8-2010 17:57
信任?如果個45lv只係話問D同佢熟既人,點信佢?
信,如果一個人就係為左你信佢先裝好人,日積月累既信會 ...
暗將 發表於 6-8-2010 17:32

我講既野 冇因為過個45lv lo~.~加上我唔熟佢
作者: 11732010    時間: 6-8-2010 18:01
回復 42# ptkptkptk

我幾時有唱你~_~
作者: 真白羊    時間: 6-8-2010 20:15
+個姐字好聽D姐,叫月哥or月仔好似怪怪地~~
暗將 發表於 6-8-2010 13:28

叫小月喔~~~或者月月都可以
作者: 暗將    時間: 6-8-2010 21:49
叫小月喔~~~或者月月都可以
真白羊 發表於 6-8-2010 20:15

小月+月月=小月月~~
作者: jacky672    時間: 6-8-2010 21:52
就係兩個都冇証據,+上兩個人會係rco做咩我地都唔一定知,45lv車手唔一定冇不良紀錄,佢用分身做咩我地唔會 ...
暗將 發表於 6-8-2010 13:37

咁你又知佢地定會做衰野 ??  佢地1定會有不良紀錄??  我唔想再答你d假設性問題

放得上黎樂古  好難會私自解決到
作者: jacky672    時間: 6-8-2010 21:52
hihicame 發表於 6-8-2010 13:51

讚成
作者: 暗將    時間: 6-8-2010 21:56
咁你又知佢地定會做衰野 ??  佢地1定會有不良紀錄??  我唔想再答你d假設性問題

放得上黎樂古  好難 ...
jacky672 發表於 6-8-2010 21:52

假設性問題~~
你地一早就設定左樓主錯lo~~
作者: jacky672    時間: 6-8-2010 22:05
假設性問題~~
你地一早就設定左樓主錯lo~~
暗將 發表於 6-8-2010 21:56

我地冇人話樓主錯   只係叫樓主諗下點解會比人串
作者: 暗將    時間: 6-8-2010 22:07
我地冇人話樓主錯   只係叫樓主諗下點解會比人串
jacky672 發表於 6-8-2010 22:05

我講"你地"~~
冇話係你~~
作者: jacky672    時間: 6-8-2010 22:08
我講"你地"~~
冇話係你~~
暗將 發表於 6-8-2010 22:07

我地冇人話樓主錯
睇清楚  我有加個地字既
作者: 暗將    時間: 6-8-2010 22:12
我地冇人話樓主錯
睇清楚  我有加個地字既
jacky672 發表於 6-8-2010 22:08

最主要"你地"有人已經話左係樓主既錯~~
作者: jacky672    時間: 6-8-2010 22:16
最主要"你地"有人已經話左係樓主既錯~~
暗將 發表於 6-8-2010 22:12

係#幾既人講樓主錯既呢??
作者: 暗將    時間: 6-8-2010 22:21
係#幾既人講樓主錯既呢??
jacky672 發表於 6-8-2010 22:16

唔想煩,#20,睇完就算,再講冇結果,慯和氣~~
作者: jacky672    時間: 6-8-2010 22:26
唔想煩,#20,睇完就算,再講冇結果,慯和氣~~
暗將 發表於 6-8-2010 22:21

#20 疑似係關於這事的人   佢話樓主錯都好正常   唔講點佢既   仲傷和氣
作者: lung9755    時間: 7-8-2010 01:32
唔係對人~~可能月姐你係,但有D人唔係~~
果因為一個人之前犯下事,就有左死刑,對佢唔係公平~~
個40lv冇不良紀錄?又冇人知,你唔係佢,佢係RCO搞過咩你唔一定會知,佢可以開晒分身做野,你會知?我係汁法者,我只會信証據,人心難捉,佢要係你面前做過好人,但佢唔係,好難?唔難

十萬個同意..
作者: 恰吉東爺    時間: 7-8-2010 06:15
好,請問樓主先生,前日有否使用喊用講出"電視機同金星狗係同黨"類似字眼
不要再耍食字白痴玩意

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontactqww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2