樂古Nakuz

標題: 【交易專區】版規十之最新修定版 - 集中討論帖 [打印本頁]

作者: Ming.L    時間: 16-1-2012 04:17
標題: 【交易專區】版規十之最新修定版 - 集中討論帖

為更有效打擊外掛及保障各會員的交易利益,
巨商版現推出全新代練及代打武道館段數準則,並廢除舊有版規十。
而舊有的成功證明圖片及好評將以信譽評分取替。
現凡於巨商版交易專區發帖為會員代練或代打武道館段數者,
必需透過以下方法向版主申請代練或代打,而成功通過初步申請後,
需於每次接單後使用進階表格向版主們申報代練或代打之帳號內容及附上兵陣圖片。
【由版主會利用評分功能以用作紀錄信譽點數餘額及代練/代打次數】
成功通過進階申請後,可獲20樂點及信譽點數1點
通過初步申請後,必需於兩星期內遞交進階申請表格,
否則將取消其代練/代打資格,如需代練/代打,則需重新由初步申請做起。

如未有通過申請而擅自於交易帖子示意代練/代打,會先警告一次並關閉交易帖子
會員必需刪去代練或代打內容後以短訊形式向版主申請開回,再犯者將會永久禁訪處理
如發現未有進行進階申請而私下為會員代練/代升者,將立即禁訪處理

歡迎會員對未有進行進階申請而私下為會員服務的代練者進行舉報,成功可獲100樂點獎勵

申請審核準則:
(一)申請代練或代打武道館段數必需有舊有成功紀錄(不論是否於本論壇),如未有將由版主決定通過與否。
(二)以每天最多代練16小時為準,與代練對象之怪物所得經驗值作計算(需配合動工及預計完工時間),由版主決定通過與否。(此為重要審核準則)
(三)所有於初步申請提交之舊有成功證明代練/代打紀錄,必需為近期(2
50等級上限/新版本武道館10段轉主)

此為集中討論帖,如需申請請移玉步至初步申請表格收集帖進階申請表格收集帖

注意事項
1)論壇管理員、超級版主及版主保留一切決定權。
2)如未能提供角色名稱、兵陣圖片相關(不能刪去角色名稱)、代練動工及完工時間圖片(不能刪去角色名稱)等,將不獲受理申請。
3)如會員帳號被永久禁訪,將永不獲重新開放。
4)信譽點數適用於提交進階申請表後通過審批者,每次可獲20樂點及信譽點數1點作獎勵。
作者: 曹鐵    時間: 16-1-2012 15:43
如果佢地人手升幾千萬經黎通過審批

繼而有生意唔上報的話  都幾難防止?

BTW ,幾時開始實行~
作者: Ming.L    時間: 16-1-2012 15:45
如果佢地人手升幾千萬經黎通過審批

繼而有生意唔上報的話  都幾難防止?

BTW ,幾時開始實行~ ...
曹鐵 發表於 16-1-2012 15:43

所以初步審批,不論代練經驗多少,我們必定會嚴謹處理

從本帖發出後一個星期內必需對其的交易帖子的代練/代打內容作出修改
否則視作違規處理
作者: allec    時間: 16-1-2012 16:03
係咪姐係冇先例唔可以做生意?
作者: Ming.L    時間: 16-1-2012 16:09
係咪姐係冇先例唔可以做生意?
allec 發表於 16-1-2012 16:03

由版主以該會員過往於交易專區內之行為作評審,才決定通過與否。
作者: (#)Faijai;-)    時間: 16-1-2012 16:15
呢個方法吾係吾好
不過每接一單 就要寫表咁..
有時賺得十幾廿蚊..
而去寫份表 又影相..
咁真係汁個桔 跌個橙..
版主有無一個更可行既方法 又可以幫到你 又幫到代練者~
作者: Hellkite    時間: 16-1-2012 16:21
回復 6# (#)Faijai;-)

有心代升 不會介意浪費幾分鐘填表吧?
作者: (#)Faijai;-)    時間: 16-1-2012 16:24
回復  (#)Faijai;-)

有心代升 不會介意浪費幾分鐘填表吧?
Hellkite 發表於 16-1-2012 16:21

另外,有d客吾想透露自己 咁又點打? 不列名? 咁樣=.=?
作者: Hellkite    時間: 16-1-2012 16:25
另外,有d客吾想透露自己 咁又點打? 不列名? 咁樣=.=?
(#)Faijai;-) 發表於 16-1-2012 16:24

以上資料將會保密
作者: Ming.L    時間: 16-1-2012 16:25
(#)Faijai;-) 發表於 16-1-2012 16:24

必需提供顧客名字及所有證明圖片均不能刪去角色名稱

而且所有申報資料,會絕對保密
作者: (#)Faijai;-)    時間: 16-1-2012 16:27
以上資料將會保密
Hellkite 發表於 16-1-2012 16:25

雖然話就話係會保密..但呢d都係關附客人既私隱
如果客人堅拒提供
咁代練者可以點做?
作者: leungkit1991    時間: 16-1-2012 16:29
姐係禁絕新AC新代練 唔錯既!
之前都見過D 升夠5lv 就入交易版開帖
作者: on10732112    時間: 16-1-2012 16:29
回復 8# (#)Faijai;-)

其實不能刪除名稱只限於申請表
會員自己的交易帖是可以刪除名稱的
作者: Ming.L    時間: 16-1-2012 16:29
雖然話就話係會保密..但呢d都係關附客人既私隱
如果客人堅拒提供
咁代練者可以點做? ...
(#)Faijai;-) 發表於 16-1-2012 16:27

本交易專區將不受理任何堅持不提供角色名稱的代練申請。
作者: (#)Faijai;-)    時間: 16-1-2012 16:30

其實不能刪除名稱只限於申請表
會員自己的交易帖是可以刪除名稱的 ...
on10732112 發表於 16-1-2012 16:29

呢點我明白但如果客人堅拒我地透露佢既名
咁無理由為左版主既新規則
去破壞同客人之間既任信 對吧=.=?

我覺得 新規則 仲有修改 既 可能吧..
作者: leungkit1991    時間: 16-1-2012 16:31
Ming.L 發表於 16-1-2012 16:29

將E條【本交易專區將不受理任何堅持不提供角色名稱的代練申請】
寫埋係頂樓好D
作者: (#)Faijai;-)    時間: 16-1-2012 16:32
Ming.L 發表於 16-1-2012 16:29

咁樣的話 代練者會處於兩難存當中交名比你地 有違道德操守
吾交名比你地 有違規則..
作者: Hellkite    時間: 16-1-2012 16:34
吾交名比你地 有違規則.. ...
(#)Faijai;-) 發表於 16-1-2012 16:32

這是為雙方利益著想
作者: Ming.L    時間: 16-1-2012 16:34
將E條【本交易專區將不受理任何堅持不提供角色名稱的代練申請】
寫埋係頂樓好D ...
leungkit1991 發表於 16-1-2012 16:31

已於#1注意事項說明
謝謝提點
作者: finaldream    時間: 16-1-2012 16:34
咁唔通版本巨商一樣照申請!?

雖然手上有舊圖=]
作者: Ming.L    時間: 16-1-2012 16:35
吾交名比你地 有違規則.. ...
(#)Faijai;-) 發表於 16-1-2012 16:32

如果覺得處於兩難
大可不再於本交易專區進行代練/代打手續

以上所有措施
是為了更有效打擊外掛及保障各會員交易利益而訂立的
望閣下體諒
作者: (#)Faijai;-)    時間: 16-1-2012 16:35
這是為雙方利益著想
Hellkite 發表於 16-1-2012 16:34

我都明白 但有時客人堅拒透露
作為代練者 無理由因為規條而去吾尊重客人嘛..

所以都係呢句.. 我認為 仲要有相確既餘地
作者: on10732112    時間: 16-1-2012 16:36
回復 20# finaldream

可否重新打過此句-.-
確在看不明白...
代升證明是不分伺服器的
日巨/港巨/國巨都可以使用
作者: (#)Faijai;-)    時間: 16-1-2012 16:36
如果覺得處於兩難
大可不再於本交易專區進行代練/代打手續

以上所有措施
是為了更有效打擊外掛及 ...
Ming.L 發表於 16-1-2012 16:35

既然 版主堅決要咁樣做  只好遇到呢種客人 我就關帖吧..
作者: finaldream    時間: 16-1-2012 16:37
咁萬一如何我冇左動工時間+圖片= =
得完工時間點= =!?

另外 咁如果人地係冇樂古壇帳=]
咁即係點...
作者: on10732112    時間: 16-1-2012 16:39
回復 24# (#)Faijai;-)

其實只要不接該客戶生意即可...
作者: Ming.L    時間: 16-1-2012 16:39
咁萬一如何我冇左動工時間+圖片= =
得完工時間點= =!?

另外 咁如果人地係冇樂古壇帳=]
咁即係點... ...
finaldream 發表於 16-1-2012 16:37

如提供的證明圖片不足
會由版主決定是否通過審批

如沒有樂古論壇帳號之代練紀錄
必需附上角色名稱及有關遊戲帳號的兵陣圖片(不能刪除角色名稱)
作者: (#)Faijai;-)    時間: 16-1-2012 16:41

其實只要不接該客戶生意即可...
on10732112 發表於 16-1-2012 16:39

去到有錢吾賺.. 囧... 算啦.. 無野了..
作者: on10732112    時間: 16-1-2012 16:44
回復 25# finaldream

客人無需持有樂古帳號

假如該次代練沒有動工及/或完成時間
可能會作廢 但版主會因應代升者以往的記錄而作最後決定
作者: (#)Faijai;-)    時間: 16-1-2012 16:45
回復  finaldream

客人無需持有樂古帳號

假如該次代練沒有動工及/或完成時間
可能會作廢 但版主會 ...
on10732112 發表於 16-1-2012 16:44

咁而家我個帖 洗吾洗 申請?我由上年開始開帖的了~
作者: Hellkite    時間: 16-1-2012 16:45
去到有錢吾賺.. 囧... 算啦.. 無野了..
(#)Faijai;-) 發表於 16-1-2012 16:41

這是為求打擊外掛
黑橘無能阻止外掛

就先由我們進一步阻止
作者: on10732112    時間: 16-1-2012 16:48
回復 30# (#)Faijai;-)

任何代練均要申請
而提交証明只需任何一張圖片即可
最好列出圖片位置e.g#1/#2...方便版主查看
作者: Ming.L    時間: 16-1-2012 16:50
咁而家我個帖 洗吾洗 申請?我由上年開始開帖的了~
(#)Faijai;-) 發表於 16-1-2012 16:45

由本帖發出後一星期內必需修改現有交易帖子內的代練/代升內容。
如附合資格 歡迎到初步申請表格收集帖 交表(必需附上所有證明圖片)。
否則會視為違規處理
作者: (#)Faijai;-)    時間: 16-1-2012 16:50

任何代練均要申請
最好列出圖片位置e.g#1/#2. ...
on10732112 發表於 16-1-2012 16:48

版主確保所以代練者都會交續所有代升=.=?無理由一班遵守一班吾遵守 遵守既人咁變相會白白浪費左時間
作者: 曹鐵    時間: 16-1-2012 16:52

樂古靠你地la  版主們  

無得係樂古開帖  生意都唔會多得去邊

希望對現有代升既人審批嚴謹D    : )

某某人外掛升都有20幾單生意   太明目張膽了
作者: on10732112    時間: 16-1-2012 16:52

回復 34# (#)Faijai;-)

頂樓已經清楚說明
此帖發出後一星期內 任何帖子內容包括代升代打
均須申請 否則一星期後未申請之交易帖將以關題處理

放心吧..我們很公平的:handshake

另外版主們亦正在商討如何使一些信譽優良的代練者獲得更好的待遇
作者: (#)Faijai;-)    時間: 16-1-2012 16:54

頂樓已經清楚說明
均須申請 否 ...
on10732112 發表於 16-1-2012 16:52

吾係 我既意思係.. 版主點樣確保所有代練者都會提交所有代升..=.=..
作者: on10732112    時間: 16-1-2012 16:54
回復 37# (#)Faijai;-)

你是指證明圖方面?
作者: Ming.L    時間: 16-1-2012 16:54

某某 ...
曹鐵 發表於 16-1-2012 16:52

多謝支持 :lol
作者: (#)Faijai;-)    時間: 16-1-2012 16:56

你是指證明圖方面?
on10732112 發表於 16-1-2012 16:54

每接一單生意之後既申請~
作者: Ming.L    時間: 16-1-2012 16:56

任何代練均要申請
最好列出圖片位置e.g#1/#2. ...
on10732112 發表於 16-1-2012 16:48

資料補充

初步申請表格 只需提交一次

而進階申請表格 需於每次接單時交表匯報

任何有關代練的圖片 缺一不可(兵陣,動工/完工時間)[均不能刪去角色名字]
作者: and2012    時間: 16-1-2012 16:59
見到自己提議被取用 都幾感動架:lol
各位版主加油哦
作者: on10732112    時間: 16-1-2012 17:01
回復 40# (#)Faijai;-)

其實我地版主而家傾緊d野
就係關於信譽方面 假如你將單生意呈報上黎
就會+1點信譽 咁樣就可以保障到交表ge代練者獲得較好的評價
等會員知道邊d係有信譽同較為安全
作者: (#)Faijai;-)    時間: 16-1-2012 17:02

就會+1點 ...
on10732112 發表於 16-1-2012 17:01

呢個建議都吾錯 gdgd各位版主努力~
作者: 滿天星    時間: 16-1-2012 17:04
見到自己提議被取用 都幾感動架
各位版主加油哦
and2012 發表於 16-1-2012 16:59

:handshake加油呀
作者: on10732112    時間: 16-1-2012 17:06
回復 42# and2012

歡迎提出更多建議
司法系統需要慢慢完善
作者: Ming.L    時間: 16-1-2012 17:10
正與其餘版主相討措施
不日內會進行更新
請各會員多加留意
歡迎提供意見及更多建議(成功採用者將可獲100樂點獎勵)
謝謝各位
作者: (#)Faijai;-)    時間: 16-1-2012 17:18
正與其餘版主相討措施
不日內會進行更新
請各會員多加留意
歡迎提供意見及更多建議(成功採用者將可獲100樂 ...
Ming.L 發表於 16-1-2012 17:10

如果淨係去規管代練 我認為賣幣都需要
作者: Ming.L    時間: 16-1-2012 17:27
如果淨係去規管代練 我認為賣幣都需要
(#)Faijai;-) 發表於 16-1-2012 17:18

賣幣相對下較難定奪商幣來源

如閣下有更多意見 歡迎提出
作者: wayman730    時間: 16-1-2012 18:38

某某 ...
曹鐵 發表於 16-1-2012 16:52

冇錯, 能力愈大,責任愈大, 版主們加油!!
作者: wayman730    時間: 16-1-2012 18:39

就會+1點 ...
on10732112 發表於 16-1-2012 17:01

好似淘寶果D咁@_@?
作者: allec    時間: 16-1-2012 19:18
由版主以該會員過往於交易專區內之行為作評審,才決定通過與否。
Ming.L 發表於 16-1-2012 16:09

咁如果本身係交易區無咩交易活動呢??
作者: on10732112    時間: 16-1-2012 20:02
回復 52# allec

有較大可以不批准申請
作者: on10732112    時間: 16-1-2012 20:03
回復 51# wayman730

類似 但 因樂古沒有此系統
將以另一種形式表示
作者: Hellkite    時間: 16-1-2012 20:07
回復  wayman730

類似 但 因樂古沒有此系統
將以另一種形式表示
on10732112 發表於 16-1-2012 20:03

不如加多種分叫信譽點 只限版主加 for交易主題果d..`
作者: on10732112    時間: 16-1-2012 20:10
回復 55# Hellkite

假如是這樣的話
需要所樂古管理層申請
而且成功可能沒有保證
作者: 自由萬歲    時間: 16-1-2012 20:12
唔知會唔會 減小外掛咁樣
作者: Hellkite    時間: 16-1-2012 20:13
回復  Hellkite

假如是這樣的話
需要所樂古管理層申請
而且成功可能沒有保證 ...
on10732112 發表於 16-1-2012 20:10

都是浪費資源
作者: wayman730    時間: 16-1-2012 20:14
不如加多種分叫信譽點 只限版主加 for交易主題果d..`
Hellkite 發表於 16-1-2012 20:07

咁你地工作量會唔會太大,同埋更新時間會唔會追唔切._.?
作者: on10732112    時間: 16-1-2012 20:17
回復 59# wayman730

工作量增加是一定的
現時的情況來說
主版版主是不會管理交易版
新版規推出後
主版版主會不時到交易區查看
希望盡量舒緩交易區版主的工作量
作者: Hellkite    時間: 16-1-2012 20:18
咁你地工作量會唔會太大,同埋更新時間會唔會追唔切._.?
wayman730 發表於 16-1-2012 20:14

盡量於當天清理
作者: BENNG2006    時間: 16-1-2012 20:45
如果 只初步申請代練 (開帖)  其後外掛者則    私下   處理自己的代升   不上報
  這如何解決  ?
作者: on10732112    時間: 16-1-2012 20:49

回復 62# BENNG2006

內容相討中
請稍侯
作者: Ming.L    時間: 16-1-2012 20:56
回復  BENNG2006

內容相討中
請稍侯
on10732112 發表於 16-1-2012 20:49

版討
作者: and2012    時間: 16-1-2012 22:23
如果 只初步申請代練 (開帖)  其後外掛者則    私下   處理自己的代升   不上報
  這如何解決  ? ...
BENNG2006 發表於 16-1-2012 20:45

我覺得版主係申請代練(開帖)定上時間限制
例如a君第一次申請開Post 表格上填寫第一次代練所花時間(e.g 7日內)
版主根據返a君預定時間 之後幾日都沒有報上申請/客人
就作出適當評估取消申請人開帖資格 若果代練人想繼續幫人代練 必須再各版主申請

作者: Ming.L    時間: 17-1-2012 02:25
已作出更新 請會員們留意#1
作者: doggoddoggod    時間: 17-1-2012 03:24
咁樣就有得諗啦,成功通過進階申請後,可獲20樂點及信譽點數1點。
作者: doggoddoggod    時間: 17-1-2012 06:21

頂樓已經清楚說明
均須申請 否 ...
on10732112 發表於 16-1-2012 08:52

咁如果要代打10段果D人冇樂古ac點算?.?
作者: Ming.L    時間: 17-1-2012 06:26
咁如果要代打10段果D人冇樂古ac點算?.?
doggoddoggod 發表於 17-1-2012 06:21

只要其餘資料足夠,亦可通過進階申請
作者: doggoddoggod    時間: 17-1-2012 06:27
只要其餘資料足夠,亦可通過進階申請
Ming.L 發表於 16-1-2012 22:26

okay 咁洗唔洗post埋打段果陣既兵陣?.? 因為有時我可能會借兵出去比人打段.
作者: Ming.L    時間: 17-1-2012 06:30
okay 咁洗唔洗post埋打段果陣既兵陣?.? 因為有時我可能會借兵出去比人打段. ...
doggoddoggod 發表於 17-1-2012 06:27

需要
如代練者更需附上動工前後經驗及時間證明圖片
作者: Y.C.Chan    時間: 17-1-2012 12:13
作者: FriendShip    時間: 17-1-2012 12:25
又話要舊有代打圖
而家有又ban - - 又係無言
作者: 曹鐵    時間: 17-1-2012 13:06
**通過初步申請後,必需於兩星期內遞交進階申請表格,
否則將取消其代練/代打資格,如需代練/代打,則需重新由初步申請做起,

**如發現未有進行進階申請而私下為會員代練/代升者,將立即禁訪處理
歡迎會員對未有進行進階申請而私下為會員服務的代練者進行舉報,成功可獲100樂點獎勵

呢2點唔錯啊    but第1點做紀錄方面要清晰D  唔係既話好易漏/亂
作者: on10732112    時間: 17-1-2012 13:07
回復 72# Y.C.Chan

就本人所知 本版版主並沒有進行任何代升服務
故此相信並不會產生任何不公平事件

另外 由於規例尚於執行初期 審核標準難免會有所問題
本人將於稍後時間與其他版主交流後重新替閤下的申請作出覆核
(PS. 請閣下到申請帖 依足格式填寫 不要只說帖子#數是什麼什麼證明 否則不會處理)
作者: on10732112    時間: 17-1-2012 13:07
回復 73# FriendShip

本人將於稍後時間與其他版主交流後重新替閤下的申請作出覆核
作者: FriendShip    時間: 17-1-2012 13:17
回復  FriendShip

本人將於稍後時間與其他版主 ...
on10732112 發表於 17-1-2012 13:07

我提交的申請表   由於先前的代升/打服務等   都沒有留下兵陣圖等
   而且在限期的一星期內都不能擔保
   是否會有新的生意
   所以限期前未必能提供所有有關資料
作者: Y.C.Chan    時間: 17-1-2012 13:30
作者: on10732112    時間: 17-1-2012 13:35
回復 78# Y.C.Chan

既然閣下始終認為版主們會以權謀私
本人亦不會再作出任何解釋
只是版主們真的要以權謀私
在此新版規推出前亦可以不同的版規作理由而關掉各會員的帖子
但 版主們有否這樣做?
作者: wayman730    時間: 17-1-2012 13:46
並不是說有代升服務才可以有利益問題而是基於版主都有玩這遊戲,以及有在樂古作這遊戲的交易和版主亦會在遊 ...
Y.C.Chan 發表於 17-1-2012 13:30

你的邏輯太過極端, 按你的邏輯, 樂古巨商版主不能玩巨商, 畢竟巨商版主都是處理的事或多或少都涉及巨商
作者: Ming.L    時間: 17-1-2012 16:01

如果會員認為我們以權謀私
歡迎提供充足證據?
既然你們不服
我大可公開你們的申請表格
由各位會員審批 是否適合通過

就本人和其餘交易專區版主
以往的觀察 你們兩位的舊有代升/代練紀錄
根本與外掛無別

FriendShip
交易帖子:http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3996172&highlight=
#2 如果沒神獸打大將軍能代練傭兵/主角200級 本人確實甘拜下風
就算有神獸 沒祖二和台男 請你告訴我如何代練?
Y.C.Chan
交易帖子:http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3945485
#4 圖中兵陣內容不清晰
又沒有明確的經驗值和動工及完工時間
代練之練級方法(練級對象):大將軍 原住民 毒龍 真冰
代練/打動工時間及圖片(不能刪去角色名稱):評價那位是9月尾接的 10月初完成 時間約7~8天左右

如果 毒龍 真冰 能成為你們的人手代練對像
相信那是高科技人手代練了
作者: (#)Faijai;-)    時間: 17-1-2012 16:31
如果會員認為我們以權謀私
歡迎提供充足證據?
既然你們不服
我大可公開你們的申請表格
由各位會員審批 是否 ...
Ming.L 發表於 17-1-2012 16:01

對不起,您的帖子小於 5 個字符的限制,請返回修改。

申請吾到~
作者: 曹鐵    時間: 17-1-2012 16:35
唔係話鎖POST咩? 點解佢地仲可以如常推文
作者: (#)Faijai;-)    時間: 17-1-2012 16:36
曹鐵 發表於 17-1-2012 16:35

初版話一星期後嘛.
作者: Ming.L    時間: 17-1-2012 16:37
對不起,您的帖子小於 5 個字符的限制,請返回修改。

申請吾到~
(#)Faijai;-) 發表於 17-1-2012 16:31

再試

作者: Ming.L    時間: 17-1-2012 16:37
曹鐵 發表於 17-1-2012 16:35

由本帖發出起一個星期內必需對交易帖子含有代練/代打內容作出修改。
作者: 曹鐵    時間: 17-1-2012 16:38
初版話一星期後嘛.
(#)Faijai;-) 發表於 17-1-2012 16:36

IC  睇錯D野~  1星期內改 否則先鎖
作者: (#)Faijai;-)    時間: 17-1-2012 16:40
再試

Ming.L 發表於 17-1-2012 16:37

對不起,您的帖子小於 5 個字符的限制,請修改。

都係一樣

呢度試比
申請結果:通過/否定

作者: Ming.L    時間: 17-1-2012 16:41
對不起,您的帖子小於 5 個字符的限制,請修改。

都係一樣

呢度試比

...
(#)Faijai;-) 發表於 17-1-2012 16:40

請重新於#1 複製表格
作者: (#)Faijai;-)    時間: 17-1-2012 16:44
請重新於#1 複製表格
Ming.L 發表於 17-1-2012 16:41

已完成~
作者: godoslaw    時間: 17-1-2012 19:18

回復 1# Ming.L

我認為通過進階申請無需得到20樂點因為代升者已有得益,不應再給予獎勵

成立該系統會否有利益衝突,如何處理技術,管理 等問題都要深入探討
在cso交易區都有成立信譽系統,由現任樂古管理層-超版- 鴻 管理,他有地位及能力所以該系統可以做到十分成功,但係巨商版有沒有這樣的人能管理好
也是一個問題. 重要的是巨商版好像沒有超版 負責.
版主要有承擔責任的風險,給予信譽點數 接近 擔保某位人士
我認為巨商版主要做e樣野要先詢問管理層既意見
作者: (#)Faijai;-)    時間: 17-1-2012 19:21
回復  Ming.L

我認為通過進階申請無需得到20樂點因為代升者已有得益,不應再給予獎勵

成立該系統會否有利 ...
godoslaw 發表於 17-1-2012 19:18

之前有位 管理員 有玩巨商 都有成日黎睇巨商版..可惜好似而家連管理員都退左出黎 好似連巨商都無玩了=.=
作者: BENNG2006    時間: 17-1-2012 19:22
若我初步申請  後    並提供相片證明  (由1轉升到2轉1LV)    只有升2轉相證明
   那可否在  代練兵種及經驗 :  上   寫上 代升任何2轉/1轉 /200LV 主呢?

還有  若通過初步申請後,兩星期內真的沒有生意     則遞交不到進階申請表格,
如是這  可否再次申請  但交回   第一次的  相片證明的相  
又或    初次 代升    則可否  因2星期  沒有生意   而再次初步申請呢!

只想提供 加強防止外掛者         不是想版主  難做
請見諒!!!!
作者: godoslaw    時間: 17-1-2012 19:24
之前有位 管理員 有玩巨商 都有成日黎睇巨商版..可惜好似而家連管理員都退左出黎 好似連巨商都無玩了 ...
(#)Faijai;-) 發表於 17-1-2012 19:21

henry 丫嗎, 人地好似壇主黎嫁0.0 唔係管理員咁簡單
作者: (#)Faijai;-)    時間: 17-1-2012 19:26
henry 丫嗎, 人地好似壇主黎嫁0.0 唔係管理員咁簡單
godoslaw 發表於 17-1-2012 19:24

poon 係吾係-.-?
作者: godoslaw    時間: 17-1-2012 19:27
poon 係吾係-.-?
(#)Faijai;-) 發表於 17-1-2012 19:26

poon 唔太清楚 , 我同 henry之前有好少好少既交情~~
作者: (#)Faijai;-)    時間: 17-1-2012 19:28
poon 唔太清楚 , 我同 henry之前有好少好少既交情~~
godoslaw 發表於 17-1-2012 19:27

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4113958&highlight=%2BPoon
呢位
作者: on10732112    時間: 17-1-2012 19:30
回復 91# godoslaw

信譽點並不等於由版主擔保該人
只是由版主初步審核 並確定有否使用外掛代練
至於誠信方面仍需由各會員自己考慮
作者: godoslaw    時間: 17-1-2012 19:31
呢位
(#)Faijai;-) 發表於 17-1-2012 19:28

唔係好覺佢有玩巨商佢之前係 綜合申請 既負責人
所以佢可能幫巨商版收版主都唔出奇@@
作者: godoslaw    時間: 17-1-2012 19:33
回復  godoslaw

信譽點並不等於由版主擔保該人
只是由版主初步審核 並確定有否使用外掛代練
至於誠 ...
on10732112 發表於 17-1-2012 19:30

我大約都知道, 應該與cso版的差不多, 但係管理人員/負責人/能修改的人 有多少?得到管理層的許可?

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontactqww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2