打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 做聖騎士好?定係闇黑武士好?

有問題啊
跳G1和G2後
做G3時
會有個白狼RP任
解完次後就可以變聖騎

如果我用這個方法來做聖騎好嗎??
回復

最好當然是不跳g1和g2...
主要是練技術和拿稱號&卷軸...
回復

原帖由 卡尤 於 5-9-2008 19:48 發表
最好當然是不跳g1和g2...
主要是練技術和拿稱號&卷軸...

不跳過G1??       (G1很難解啊
但如果想做聖騎
那可不可以跳G2,,
等做G3的白狼RP任來變聖騎?
回復

原帖由 認識你啊 於 5-9-2008 11:51 發表

不跳過G1??       (G1很難解啊
但如果想做聖騎
那可不可以跳G2,,
等做G3的白狼RP任來變聖騎?

g1才不算難
本人g1-3都解完 覺得最難是g2的理想情人和g3的潛入 其他都沒難度
找朋友就好
想做聖騎跳過g1就好 沒必要g2也跳吧??
看來你的誤會滿大的 白狼的rp不是在g3 是在g1之後
g3之後的是黑騎魯艾莉的rp
回復

原帖由 ∼風之谷∼ 於 5-9-2008 20:57 發表

g1才不算難
本人g1-3都解完 覺得最難是g2的理想情人和g3的潛入 其他都沒難度
找朋友就好
想做聖騎跳過g1就好 沒必要g2也跳吧??
看來你的誤會滿大的 白狼的rp不是在g3 是在g1之後
...

看來我的誤會也很大啊  ~"~
因為我是新手啊~  ^^

@@想問:
完成G2要多少時間??

加多一個無關的問題:
為什麼我重生時不可以選擇17歲重生??

回復

玩魔c最好用暗騎,近戰玩聖騎好,弓手兩種都好
回復

依常用技能及打法
風箭r1使用者,白(耐力就是一切,生存到最後)
FHr1使用者,黑(攻擊是最好防禦)

魔法?飲mp萬水就ok了
回復

誰說白狼的那個人是g1之後
是不解g2先會有 那個任是g2拿取精靈的認同 因此為了合理的原因
不解G2的也要解這個任
(注:但解g2時 不是解了白狼就可變身的)
個個覺得不要不解g1 有人幫解 g1不會太難
g2可解可不解
要解g1 ga原因是在g3 和日後的g8難度去想
新手要做暗比做白騎要難 因為一飛飛晒g1~3 直解暗騎任會好難過
一來本身技術不高 二來難度升高
回復

關於奇幻

我剛上奇幻網站
它說:
希望所有玩家可以自己去體會《瑪奇mabinogi》的世界中主線任務的樂趣。G3闇黑武士主線任務攻略會多少透漏主線任務劇情,若玩家不想破壞了自己體驗G3主線任務的樂趣, 請直接上線體驗遊戲內容。G3闇黑武士任務,必須先完成 G2主線任務 後才可進行,若確定要跳過G2主線任務,可至 堤爾克那 村長家中找一隻 NPC怪異的貓,只要與牠對話,並完成指定的 白狼RP 任務後即可獲得聖騎士的變身技能。解G3闇黑武士任務,必須注意的是玩家必須購買《瑪奇mabinogi》的娜歐支援服務卡、倉儲空間服務卡、特殊禮物服務卡、夢想生活VIP卡,四種服務卡之中任選一種,才可以進行G3主線任務。

它說跳了G2做G3時便會有 白狼RP 任
那用這個方法做聖騎ok?
回復

原帖由 忘記密碼chip 於 7-9-2008 06:58 發表
依常用技能及打法
風箭r1使用者,白(耐力就是一切,生存到最後)
FHr1使用者,黑(攻擊是最好防禦)

魔法?飲mp萬水就ok了

E家暗騎變身會加耐
我RK3 加300-600

玩近/弓雙修,魔師,防禦50以上就應該轉GE喇
絕對幫到你
因為:
魔師:聖唔加智,暗會
雙修:1.8力就玩近 1.8敏就玩弓.1.8智既既爆爆樂
防禦高:暗加既血多到死.暗RK1加最多既血係光既2倍,比D高攻既怪打都可以比光騎頂得耐D啦.

我相信白敏係270以上,渾手rk1既.變身係1.8敏就可以過700敏..
基本上我都係變左身係1.8敏既時候先敢用旋風
因為暴出黎既數字真係好可觀(精遠5,風箭B,暴3)
所以轉左真係可以令到你嚇一跳

雖然rk1既暗係冇光咁好睇.但係唔好為外觀而埋沒左佢既可怕能力....
仲有唔好抱住"自己係光明既一方"既諗法玩.咁做只會令人覺得你太細路喇
回復