查看: 39725|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題疑難] 我想砌機

我想砌部5千蚊左右ge主機 我只想用黎睇下電視劇 上下網 玩勁舞1同勁舞2 ge就夠
我應該要買d咩?可5可以幫下我列d名比我 ? 同埋我係澳門人-,- 要澳門買得到先得  5該>.<
回復

我+左你喇 你幾點會上架?
回復 支持 反對

中午2點~3點
PM 9 點~11點
其他時間都會上
如您有留言一定會REPOST
星月仔 發表於 21-3-2009 12:08

msn留5到言比你ar >.<
其實我係想問打勁舞1勁舞2用咩零件最好好似cpu ,顯示卡戈d要咩牌子咩型號戈d最好
你明5明我問咩?
咁我砌部新機砌2部風扇散熱會5會好d?
5千蚊砌5砌到4核心?
回復 支持 反對

其實我都5係好識=.=
咁我cpu買Intel Core 2 Quad Q8200
咁地板買咩型號,牌子?邊隻好?
火牛.顯示卡,風扇買咩好?
我只係玩勁舞1,2         5想開一陣又過熱又自動熄機又lag咁咋-3-
回復 支持 反對

注意:Intel Core 2 Quad Q8200 是四核心 (算是I 7 上一代的強核心)

cpu : Intel Core 2 Quad Q8200                                      (約1100 $內)
ram : 金士頓 2G DDRII 800(KVR800D2N6/2G)                 ...
星月仔 發表於 23-3-2009 18:10

靚仔你真係好人@v@
你係米整電腦架?定係係d電腦鋪到做架?
我仲有小小野問 如果打機用冇線mouse同鍵盤會5會好難玩架?
回復 支持 反對

Q1."你係米整電腦架?"
A1.嗯

Q2."冇線mouse同鍵盤"
A2.不會...基本是一樣的
但是用USB插頭的產品        (因為冇線mouse同KB 都要用一個USB的接收/發送器來運作)
要是電腦沒有進入到"Windows"入面是沒法使用的
因 ...
星月仔 發表於 24-3-2009 13:43

@@5怪得咩都識啦 勁@v@
咁去你到買野係米平d? ^^
好似咁麻煩咁ge好似有線好d-3-
回復 支持 反對

HAHA=.=唔會播
有線+冇線IS OK
如果你買完機
回覆我
我比個驅動你更新顯卡
出面安機系用最基本概驅動安裝
(除非你註明要安裝WINDOWS正版)
(翻版WINODWS用久了會提示你是翻版而BAD WINDOWS) ...
星月仔 發表於 25-3-2009 13:46

咁我點知個windown係正版定翻版?如果我叫佢裝正版咁係米要比正版碟ge錢?
回復 支持 反對

18# booxoo  
嗯' 說的冇錯
除非你搵人同你安 X 解  (X=破)
OR 你安 WINODWS VISTA  (VISTA較好 X 解)
注意:本人有VISTA , XP  的WINDOWS 正版安裝CDKEY + USE WINODWS CDKEY
星月仔 發表於 26-3-2009 22:30

咁我即係叫佢裝咩?點同戈個人講?
回復 支持 反對

現在普遍使用vista
建議安裝vista  32位元作業 (除非你使用4 g ram 以上先用64位元)
你可以安裝vista (又或者上網下or 問下人有冇x解)
星月仔 發表於 27-3-2009 18:54

即係同戈個人講叫佢幫我裝vista  32位元 咁ar?
裝vista  32位元要破解碼?
回復 支持 反對

"即係同戈個人講叫佢幫我裝vista  32位元 咁ar?"
您喜歡
"裝vista  32位元要破解碼?"
出面啲人唔會同你x解
因為系捉法版權問題
不過您可以用msn 搵我
我幫您整 ...
星月仔 發表於 28-3-2009 11:56

哦  但係我就5到你時間上-3- 我有日放假上左成日都見5到你上-3-
回復 支持 反對