打印 上一主題 下一主題
收起左側

奇怪一問

關閉 [複製鏈接]
家下D低form咁夠薑去搞高form
我睇唔出偷人樂點既有乜野悔意
建議樓主三口六面講清楚件事
私刑依D少不免
...
brian12345 發表於 4-6-2011 00:08

我可以再詳細咁講多次:
事緣有前幾日我無意中睇到我樂點數目大減覺得有唔妥就去睇轉帳記錄
發現係我唔知情既情況下比左6000樂點血映雪.於是我就開帖詢問
而血映雪其後表示收到4800樂點.但對我帳號被盜並不知情
之後絕膠就出黎招認所有控罪.
我對於論壇帳號同遊戲帳號無故外洩感到極為不安和憤怒
由於佢地兩個係同我同校.更令我更為不滿
絕膠事後曾經Pm我向我道歉.但仍未做到[交出姓名]此要求
而血映雪如是.由於絕膠表示佢係我同form同學.我質問其姓名時仍帶我不停遊花園
遊花園既同時仲反問我姓甚名誰住邊區.所以我睇唔出佢有任何悔意
同樣地.佢仍未做出[交出姓名]此要求
面對大量不明朗因素令我不排除向訓對報告此事的可能性
可能會有人認為無須小題大做.但我認為有咁既必要
今次係樂點失竊都算小事
如果係現金呢?信用卡呢?八達通呢?損失就一定唔止6000樂點
重點係絕膠認為順手就可以牽羊.如此價值觀假如不及早糾正並施以懲罰
將來投身社會重蹈覆轍既機會豈不是大增?我就唔想我間學校出左個賊仔.影響校譽
所以我認為有必要同訓導報告
--------------------------------------------------------------------------------
對於F管既決定我無意見
目前最關鍵係睇下血映雪滿唔滿足到我既要求
以三日為限.6月7日前做到我要求既就如b項所示
如果唔係...就依a所辦
血映雪你唔好以為你唔講名比我知我就一定唔知你係邊個.
同我同form又熱愛cso既人唔會多.仲要係我識既不出3個人
所以我勸你權衡利害之後盡快同番我解釋清楚
回復 支持 反對

哦原來依家個著眼點係個名度
個兩條友驚自己黃左 比人捉去見訓導
如果有需要既 可以直接向訓導匯報
mmlc應 ...
brian12345 發表於 4-6-2011 13:33

一向都係坦白從寬.抗拒從嚴
回復 支持 反對

咁細個就咁衰,e+d學生真係........
ilikechan123 發表於 5-6-2011 21:13

都唔知咩原因
兩年前既我都係中三.但係我都知私隱二字何解
都唔會將人地私隱唱通街
可能時代真係變左
回復 支持 反對

回F管
血映雪已向我作出交代並誠懇道歉.亦證實佢係我同級同學兼舊朋友
念在一場同學份上我不再追究
此事可告一段落
依家要做既就係等番個6000樂點
同埋我認為血映雪都係無辜.平白扣佢樂點都代表唔到d乜
所以還番6000比佢即可.謝
回復 支持 反對

事件圓滿結束
以下是最後決定
兩人皆獲取6000樂點
如有任何問題, 可再提出

>>> 由505 >>>更正至 6505 樂 ...
Fantasma 發表於 6-6-2011 00:43

感謝管理員和各版大的協助
此事應告一段落
回復 支持 反對