收起左側

[SDVX] SOUND VOLTEX 香港Location Test (7月2日止,VZ / GW)

關閉 [複製鏈接]
所以話
K社d遊戲唔會純粹禁幾粒掣咁簡單 仲要考你分工
例如RB除左條底線 仲要夾硬加多上面2個/3個top
DM要 ...
Torchic╳小火雞 發表於 23-6-2012 19:38

只有jubeat係例外的,所以幾時都話jubeat係易玩的

純粹係禁,單純地去禁,易學唔難精就是呢

btw,唔知星期一同星期二有冇人走去玩SDVX呢?

希望早上真係冇咩人吧...(茶
回復 支持 反對

有如beatmania的瘋狂

再加上兩個扭的路徑...我投降了
回復 支持 反對

回復  六神綱

我聽日下就同個fd到應該大約2點果陣會到VZ
睇下到時撞唔撞到你XDD ...
影之輪舞曲 發表於 24-6-2012 17:44

聽日多數會打早上,貪佢早人,中午去megabox食午餐

或者下午番去睇下見唔見到你吧
我SDVX卡名: RAY-08
回復 支持 反對

今日SDVX的主要戰績

TRACK CRASH:凛として咲く花の如く (EXH)
TRACK COMPLETE: Evans (ADV)、good high school (EXH)
大好き曲目: ALBIDA Powerless Mix、Ha・lle・lu・jah
終於終於...有一首可以TRACK COMPLETE的Lv9,呢個係一個好的開始
以下為個人心得,不喜勿插

SDVX呢隻GAME黎,岩哂一d手掌唔係好大的人來玩

事關下面的兩粒黑制,你放隻手上去壓住就可以

但對於手掌大的我做不到,變相要改用拇指來禁,有時掌握timing會較為吃虧
回復 支持 反對

呢層唔知
始終d老闆要考慮到買左之後回唔回到本
不過除左目前果兩間之外 荃金會入的機會也很大就是了 ...
Torchic╳小火雞 發表於 25-6-2012 20:35

玩lv10同lv9開始眼花就是呢

荃金肯入固然係好,因為唔駛特登再去到九龍灣咁遠

始終一個係荃灣,一個係九龍灣

講到尾都係因為我住係荃灣
回復 支持 反對

開蓋式扭法真係好易扭過龍
呢點係真既
我次次有幾首ADV UC唔到
主要原因就係用開蓋式扭法扭過龍
(但係用返 ...
Torchic╳小火雞 發表於 25-6-2012 22:47

我用開掌心黎去扭,比較少揸實黎扭,效果唔知又會有咩唔同呢

所以,星期四我可能又去VZ,事關又出多兩首曲,至於係咩曲,相信我唔駛解釋吧...(茶
星期三主要去近D的地方玩Rb....希望唔會大排長龍吧,好似平時都應該冇咩人
回復 支持 反對

其實六神大
我覺得應該可能冇果兩首(如果你講緊SDVX果兩首既話)

眾所周知 香港LT四部機裡面
第五彈既歌都 ...
Torchic╳小火雞 發表於 26-6-2012 19:35

所以聽日剩係去玩Reflec beat應該最穩陣

話唔定聽日又會有人報告下SDVX的情況呢
回復 支持 反對

7月3日的早上,兩部在VZ的SDVX機終於被拆走了

不知何時何地會再有SDVX的出現呢....(呼

評分

參與人數 1樂點 -10 收起 理由
lll161616 -10 根據版規A8

查看全部評分

回復 支持 反對