打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] [自創]北ser 全5帶4 5雕技術型天山vs 全45帶6黑寶3雕武當(有3場)

個天山唔廢lo-.-
光云 發表於 16-8-2012 16:40

天山玩唔隱身遊擊但係又唔可以做到一觸即離同避技 已經fail, 仲有點穴被人解都仲唔醒水走佬, 移花開得唔岩時候, 連技慢, 反應又唔係快

如果無咁既本事玩遊擊天山, 不如玩好隱身天山先
回復 支持 反對

唔明樓主毫無技術 都POST上黎-,-

反應又慢 ,,又唔識善用武當D技...

建議你練多D先
回復 支持 反對

比我玩既話,,第一場因為唔熟,,我既移花可能會比你瓦解..但去到第2場要再解我封穴其實有難度
所以我成日講打武當打逍遙最重要係變通..腦入面一定要有多幾種打法,,當比人破解左plan a果陣要馬上拎出plan b..就好似我知道你玩武當會選擇用半怒解..我連技就會變左點穴>移花>強控>再接落去..
首先隱形狀態下點穴移花,幾乎係同一時間出,武當反應過來禁半怒,可能同時間天山已經接左強控..令攬雀同七星放唔到出來,硬食移花..然後要睇天山對自己控技時間既掌握,,時間到要馬上踏雪離開.唔可以戀戰,,亦唔好令武當拎返主導權..武當廢左全怒,,勝算未必咁高...
武當行來行去果陣,天山可以鳳舞+平推一下再踏雪..咁樣既好處係比較容易避到武當既封技,例如攬雀同七星等
賺取控技時間差...踏雪中途既時間記得唔好浪費..加多招遠攻比佢..

其實武當用如封來破移花係屬於下策來..首先如封要用血來發動,其次封住果10幾秒其實天山都回緊技..你要知天山校場入面最犀利既唔係移花,而係白駒踏雪初隱..呢3招cd都係得30秒..如封天山就會令天山有返靈活性,,其實會更難打..
武當破移花半怒攬雀無錯..然後要用盡攬雀10秒..再接七星同強控,,再初隱..咁樣就已經破晒移花,同時自己無咩副作用...雖然你會話..車,咁天山咪一樣回緊技...但係你有七星同強控呢段時間去拉開血量..天山血偏低..血量拉開之後已經好難再翻盤
回復 支持 反對

唔明樓主毫無技術 都POST上黎-,-

反應又慢 ,,又唔識善用武當D技...

建議你練多D先 ...
風雲不斷 發表於 16-8-2012 17:47

無話過無技術唔poz得上黎,poz 上黎就係要大家評一評,以求改進

紅字請詳細解釋一下
回復 支持 反對

比我玩既話,,第一場因為唔熟,,我既移花可能會比你瓦解..但去到第2場要再解我封穴其實有難度
所以我成日講打 ...
∼香B∼ 發表於 16-8-2012 18:07

你所指既如封會俾天山走到,其實唔係問題,你見到天山既痕跡,再一閃,見佢隱,3環/7星 天山就玩完, 我寧扣血好過食移花
回復 支持 反對

回復  光云

其實成場太多 多餘既動作-.-
樓主除左半怒解天山點穴有反應...
其他都只糸一般般-.-
你同天 ...
614578932 發表於 16-8-2012 17:04

已經破到明教拉.....仲有睇清楚個天山同生見解左,已經接打穴,不過miss
回復 支持 反對

我冰抗我吾驚
回復 支持 反對

我冰抗我吾驚
monbb 發表於 21-8-2012 23:52

死肥星0.0
回復 支持 反對

回復 18# 光云

我吾糸戈個人
回復 支持 反對