查看: 8794|回復: 60
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[投稿攻略] 教你如何成為忍者(多P)

回標題:多P=多圖

話說而家cso打pub只係鬥運氣、反應,完全無戰略可言。小弟雖然玩左一般兩個月,論槍法不及老手,但憑著清澄如明鏡、寧靜似止水之心,對defuse地圖有精闢獨到的見解,令小弟係沙場殺敵無數,更有忍者的稱號。

吹夠,系時候入正題。無論你係高手定係新手,戰地裡的英雄定狗熊,睇左呢篇野,包你kd節節上升!

做忍者好處:
-好多情況下唔使買槍
-幫做刀鋒戰士XD
-嚇死tr
-達致凌辱效果
-可以1打5

究竟點做忍者呢?記住四個字:要敵人估你唔到

講到呢度你地仲系一頭霧水?比個例子你地啦

(以下所有例子適用於ct)
例子一:dust2 long斜
隱蔽程度:★★★★☆
冷門程度:★★★☆☆

一開始衝A long入斜,如果tr已經去到A門就放個flash拖延時間
點解呢個位咁勁?因為呢個位好近tr base,所以tr心理上認定左呢度『屬於tr』,好少人會check。記住!!見到tr唔好射住,呢個係忍者的一大特點。當tr見到前面D隊友無事,後面就會跟住前面走,唔會多check位,我地就係掌握呢個『漏洞』,等班tr同ct交戰緊……

哈哈,tr死左都唔知咩事!

例子二:dust2 亞空間
需要道具:USP一把
冷門程度:★★★★☆

我忍!

等tr出曬黎先慢慢嚇佢地!

例子三:dust2 B下
需要道具:USP一把
隱蔽程度:★★★☆☆
冷門程度:★★★☆☆

一開始衝入隧道。呢個位無咩特別,但勝在可以報位。如果你聽到右面有聲姐系B點,左面有聲姐系mid有人,無聲姐系A long。

例子四:dust2 a門木箱
需要道具:高火力槍一把,煙霧彈
冷門程度:★★☆☆☆

注意你要衝得好快先得

例子五:dust2 唔知咩位
需要道具:肉一個,幫你頂上去、槍一把
隱蔽程度:★★★★★
冷門程度:★★★★★

係度跳下跳下仲比你望晒long同mid,無敵沙景!放心,sk f0rest比賽都用過呢招,所以應該唔係bug黎

例子六:nuke 火箭樂
需要道具:肉一個,usp一把
隱蔽程度:★★★★★
冷門程度:★★★★★
用cs1.6拍……cso好少nuke場

影片例子:nuke(唔係我拍)

00:00-00:20 由後面偷襲,不過需要強大技術

仲有好多好多位,就要靠你地的想像力啦

講左咁多偷襲位,係時候教你地令一招--Ninja Defuse!

Ninja Defuse 大概流程:
1. 躲在一個bombsite的位
2. tr黎到,唔好射佢地,唔好偷襲住
3. tr如果睇唔到你就會plant bomb
4. plant好炸彈你就接近成功了!因為裝完炸彈tr槍口都會對外,假定左裡面無tr,所以你要繼續淡定!
5. tr見就黎爆炸就會走人
6. 呢個時候鼠出黎,拆左個炸彈,哈哈!
注意,由於拆炸彈有聲,所以要用刀發出的聲蓋過佢。姐系點呢,用小刀拆炸彈果時插一插炸彈就得。

影片例子(唔係我拍)

Ninja Defuse 龜點例子:
dust2 鬼位
需要道具:USP一把、拆彈器、煙霧彈(建議)

dust2 大箱
需要道具:USP、拆彈、煙霧彈(必須)

如圖,tr好難見到有人

dust2 A點
需要道具:USP、拆彈、煙霧彈(必須)

我試過成功ninja defuse……不過無圖sosad

如果你多發掘,你會發現仲有好多類似的位,剩下黎就要靠你的創意了,祝你成為一個成功的忍者!

^無聊亞子圖

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 2樂點 +85 收起 理由
a507845363 + 90 參與活動
kissopen222 -5 圖片含有粗口

查看全部評分

回復

如果刀唔中就GG緊
回復 支持 反對

D2正常有人檢查d位= =你個d位都有人睇,冇乜可能會刀死人
回復 支持 反對

忍者既,
最中意都係呢個
回復 支持 反對

相裡面有粗口?

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 支持 反對

tr有謹慎o的既人就gg緊
回復 支持 反對

回復 1# edric1996
用刀好賤格呀
回復 支持 反對

我想講D人會check例子一的
回復 支持 反對

我想講D人會check例子一的
ToPSnIpeRl 發表於 2-9-2012 14:24

根據我親身經驗80% tr唔會check...
回復 支持 反對

我本身真係一個忍者一NinJa.DoRoRo
回復 支持 反對