查看: 7047|回復: 72
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] WINDOWS 8意見,理性講2句(硬上弓來答答吧)

相信除左韓服外,聽講日服同埋其中幾個服既SD已經支持WINDOWS8了...

但港服聽講到今日都未得 (這是我樂古爬文見到的,相信冇人吹水)

這個不是抱怨POST,因為的確今次更新暫時來講可能係近幾年最好的更新之一,可能
因為前後對比相差太遠啦,所以今次既更新得到很多人既歡迎.
但有些問題總是要解決,睇下有冇心/能力者

點解我要開呢個POST,唔單單係因為我自己電腦問題,講電腦,新D既我有1部WIN7 1部WIN8 手提電腦都打到SD
桌面機也有1部WIN7 1部XP,效能也算可以.辦公機另計
而家只係其中一部電腦玩唔到SD,對我影響非常小 (利申:雖然部新WIN8手提打機幾順@@)

但因為近來多左去睇電腦市場(香港啦緊係指)

豐X又好,百老X又好,幾乎10部電腦有9部都轉晒WIN8
你可以問下D SALES仲有冇WIN7機買
佢會好禮貌甘答你: 大哥,WIN7 OUT晒啦,而家全部新電腦都指定裝WIN8啦,除非你出去黃金D地方搞LOL,
不過公司都仲有少少舊機行緊WIN7,你唔介意性能差都可以買既,仲平D TIM

而家除左聽聞就執既國X(老闆上面得罪左人坐緊牢的那間)仲好多WIN7機,幾乎全線都係WIN8橫行

G1做得呢行,相信對於而家電腦行情都有一定了解,唔理係G1問題又好,韓服問題又好
定係過年想休息下都好

差唔多呢2個月要準備好迎合WIN8啦

加油加油

PS:對於本月更新大致滿意,就只係等佢搞埋WIN8單野同埋WIN7打字冇字尾單野   (我WIN7 64 SET左用XP 速成,入到SD打字都係冇字尾)

另外如果唔太追機既話,而家國X D手提電腦唔貴

ACER 8GB RAM 750HD I5(第二代CPU)
獨立2G顯卡 (網上評分有1萬1千左右)
WIN7 64
都只係5100幾,
抵玩
回復

好感動呀T_T
有人講出我心聲T_T
無可否認今次更新好正
但WIN8玩唔到 點正都冇用囧
我唔係話G1今次更新差
只係希望佢都可以更新support win8

其實我都睇得出佢地最近真係變好左
睇D公告變GAG左就知佢地比多左心機la~XD
回復 支持 反對

好感動呀T_T
有人講出我心聲T_T
無可否認今次更新好正
但WIN8玩唔到 點正都冇用囧
我唔係話G1今次更新差
只 ...
wekmj 發表於 24-1-2013 17:01

打字唔難,問題係而家樂古風氣怪==
有時發言只係講少少意見,都俾人話發放負能量 (不過同時有其他人放負能量,甘又唔怪得人地誤會)

呢個POST我上個月都已經想開了,不過因為上個月好多負能量,留反今日先開

PS:對於只有1,2部電腦而又係WIN8既人,真係冇得玩港服SD>< 慘阿
回復 支持 反對

打字唔難,問題係而家樂古風氣怪==
有時發言只係講少少意見,都俾人話發放負能量 (不過同時有其他人放 ...
雷臣 發表於 24-1-2013 17:05

風氣真係有D奇
所以我唔用比較激ge字句
以友善D ge態度講自己意見
避免引發罵戰

多謝樓主開post幫我地D玩唔到ge人發聲T_T

附上日服support win8 link (from漫貓)
http://www.sdgundam.cn/post/11740
回復 支持 反對

(利申:雖然部新WIN8手提打機幾順@@)

雖然我都係用手提打機,
但係總覺得用手提打機虧虧的...
回復 支持 反對

雖然我都係用手提打機,
但係總覺得用手提打機虧虧的...
菠蘿君 發表於 24-1-2013 17:14

手提唔岩打一D太激既GAME

我手提上SD主要係抽機同埋試新機

我自己經手,作私人用途既手提電腦有7-8部左右

有部分機真係打到壞左@@!

而家打大型GAME都係用桌面機...
回復 支持 反對

風氣真係有D奇
所以我唔用比較激ge字句
以友善D ge態度講自己意見
避免引發罵戰

多謝樓主開post幫我地D玩 ...
wekmj 發表於 24-1-2013 17:12

風氣D野唔多講了,講多得罪人@@

代言出聲單野唔使客氣,我也有需要者,各取所需

見到岩岩個LINK一句:在之前的那则通告里,关于安装了「Windows 8」系统下无法运行SDGO的情况,我们已经赶在12月12日(星期三)的维护中调整好了。

我妒忌了,!@@!
回復 支持 反對

風氣D野唔多講了,講多得罪人@@

代言出聲單野唔使客氣,我也有需要者,各取所需

見到岩岩個LINK一句: ...
雷臣 發表於 24-1-2013 17:20

我都好妒忌/__\
希望HKF快support la~

其實我9月問過官方sup唔support
佢都係叫我降WIN7玩 冇講幾時support
我E+都廢事再問la
成日煩住人始終唔太好
回復 支持 反對

我都好妒忌/__\
希望HKF快support la~

其實我9月問過官方sup唔support
佢都係叫我降WIN7玩 冇講幾時suppo ...
wekmj 發表於 24-1-2013 17:29

正路出面遊戲公司應該最多1,2個月就KO

,雖然已經過左2個月左右,但G1的話真係要俾多D時間

始終出面市場都係行晒WIN8機,

加上降WINDOWS又好,重裝機又好,對電腦都有一定不良影響得來又晒時間

一部電腦既用處除左打SD仲可以打好多GAME,特登為左佢而轉WINDOWS不如等佢
更新支援WIN8就好

所以,只能係等G1改
回復 支持 反對

我唔明D人點解咁都比負皮,
玩針對?=.=
回復 支持 反對