查看: 24870|回復: 67
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 離別CSO

哈佬,我係GreenTeal綠茶,我諗CSO應該唔多人識我...... 但係唔知點解好想講下自己感受
唔睇字海既可以禁你左上角既返回制離開此頁。

玩左C$0差唔多五年,終於捨得放手啦。
講下我係點樣接觸呢隻Game先啦~
記得細個既時候見到某位親戚玩cs1.6,由果時開始認識cs呢個系列,
由於當時唔識點down隻game,所以只有得睇冇得玩...
去到我四年級左右,睇電視見到C$0賣廣告,跟住就唔知點樣Down左落黎玩- - (一陣又比人話有小學雞出現啦,但係而家己經唔係啦
一down左就當然好興奮,即刻注左隻AC入game開波玩
仲記得第一個AC名係叫yrytryugu (亂打的xD
岩岩開始玩時係諗:『車!打機姐嘛!洗乜沖點架?!玩到咪得囉!』
哈,玩左幾個月之後出左一把叫鐵血武士既機槍,唔知點解傻傻地咁走去買點....買左我係C$0既第一把永久槍同第一個永久人物伊琳娜,亦都係我人生之中第一次買點
過左冇耐又分別出左手槍黑白雙煞同刀仔暴龍魔爪,又買左.....
過左一排又同FD交換左AC黎玩~ (我記得佢AC係得把SL8同暴龍魔爪
之後佢成日上我個號,因為咁我放棄左yrytryugu呢個號
重新開左個叫乂余旦仔乂既號,當然之後都沖左幾把永久槍~ (個名膠膠地
到左五年級既時候又同番一個好似係三年級同班過既朋友一齊出街玩
我好記得有次生日佢送左唔少點比我- -
就係果D點,令我當時既乂余旦仔乂強大左好多
亦都抽中左我C$0既第一把金槍黃金AK~
仲好記得果時係亂抽,突然彈左個金獎出黎真係好開心
唔只呢把,果次仲抽到好多銀獎,例如冰龍M4A1,M79等等
之後玩bot見到個人叫乂余仔乂,見到個名咁似,佢就同我開始吹下水,跟住加左fd
for乂余仔乂:如果你見到呢個帖既話不防係下面留個言say個hi都好
玩TK時仲識左個叫做悶之爆軒既人,佢好勁架!!
但係同佢玩過幾次之後,有一次我見佢上左我問佢玩唔玩TK,佢答我:
『你係邊個?』
我:『.............』
我有同佢講我係邊個,但係佢好似比人洗左腦咁,乜都唔記得~
之後改左名叫做GreenTeal綠茶 (姐係而家果個,改左一年左右
果次仲係同三個FD一齊改個差唔多既名,分別叫做:
GreenTeal綠茶,RedTeal紅茶,GoodTeal好茶 。本來仲有個叫奶茶,但係佢叻唔切自己改左先,叫做RedTeal粉末奶茶,果個號已賣(好茶而家好似好出名?但係佢而家己經唔識人啦

到左今年七月出番加龍炮,唔知點解我無啦啦會放錢去抽 (其實果時對C$0己經冇乜感情啦
又抽中好多金,例如 加龍炮,爆能脈沖,古典黑幫,黃金KSG12,雷霆終結者等等既稀有槍
岩岩抽番黎果個月係玩得幾開心既,因為突然多左咁多槍
但係玩到八月左右,又玩厭啦,始終都玩左咁耐,唔多唔少都會悶既
果時成個星期都冇開一次C$0
由九月開始我就諗,不如放棄C$0啦,放左個號佢都可以拎番少少錢 (玩左幾年先升到72lv同藍稱
諗左咁耐,我終於諗通啦,呢個世界又唔係淨係得C$0呢隻game,仲有大把單機大作好玩過佢! (當然以前我都有玩開單機既
而家放棄左C$0,轉左去玩瑪奇英雄傳,真心的說真係好過C$0好多!! (雖然都係黑骨代理
我自己放入C$0既錢最多都係二千多D左右。(大把人多過我幾千) 如果比我揀多次我寧遠放呢D錢去買手機好過......
過多一排我會放個AC比FD...大家以後就算見到GreenTeal綠茶呢個人都唔係我黎架啦~拜拜~
唔講啦,打左成半粒鍾好累。
最後送上遺照一福:

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
0306wong99 + 1 原創內容

查看全部評分

回復

回復 1# 1qewasdrt

厄帖- -?
回復 支持 反對

回復  1qewasdrt

厄帖- -?
1113233 發表於 1-3-2013 21:04

純碎分享一下感受- -
呢個有集中帖==???
回復 支持 反對

cso未到5年
4年半而已
回復 支持 反對

好耐無見過呢d 帖子了...

不過講真...
樓主我想信你係cso 都得到過快樂ge

所以你d 錢唔係洗得無價值

情況就好似你買個飯食食完之後話做咩咩好過...

anyway.

評分

參與人數 2樂點 +5 Bravo! +1 收起 理由
marypass654 + 1 內容精彩
倉井影 + 5 言辭簡潔有理

查看全部評分

回復 支持 反對

同意  e隻game 真係無以前禁好玩 禁多人玩
我最近重玩 cso 話說都有一年無玩

不過 一年後玩番我覺隻game 的確係小左外掛
但係不代表隻game 好玩

我而家玩cso 都係見佢有event 送永久/有升槍先玩下
回復 支持 反對

每次看見有玩家離別Cso都會有一絲絲的感嘆,縱然樓主的用詞較口語,可能給人一種不認真/"呃帖"的感覺,但依然可以感受到所表達的意思以及曾經花費在Cso的歲月年華。

人生總有值得自己花費時間及精力的事物和感情,而我都認為這些的Online Game是大家的自小的集體回憶,不過放棄了就應該放棄,不應再執著,希望樓主盡早看透世事。
回復 支持 反對

祝樓主早日脫離苦海
回復 支持 反對

我以家都唔系成日玩cso  出埋電鋸就更加唔想玩
老實講 cso出d槍越出越變態  求求其其入到個屍場都見到有人有電鋸
就算改廢 我都唔覺得會廢得去邊 對於我呢d冇錢人士根本唔適合玩
已經冇咩fd再玩cso
回復 支持 反對

cso未到5年
4年半而已
HC_Leung 發表於 1-3-2013 21:17

計埋2013差唔多啦....
回復 支持 反對