打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] [八卦樂園 ● 震]八周年校園系列集中討論帖

關閉 [複製鏈接]
仲有...題目玩法只得1個: 滿足資料條件
並無規定我地需要用"慣性思維"去思考  我地唔會"理所當然" 認為呢 ...
∼香B∼ 發表於 23-7-2013 22:18

你的角色係編(時間)者 要做的是給予一個最佳的排列方法 而不是理會老師遲放與否
把5N班中文堂放在星期一第三堂顯然比你的方法佳

"令學生遲放"這點明顯是可以避免的,而你的方法沒有考慮此情況,故不是最佳方法。
回復 支持 反對

你唔應該假定左我地要用理所當然既諗法去認定放學一定係準時
正如你玩法之中 無寫到明話要用"符合常理既最 ...
∼香B∼ 發表於 25-7-2013 17:54

你係咪想跟http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4435693 #13個種計法?
回復 支持 反對

其實而家主要爭議有兩個

1. 答案唔應該包括帶有以常識性同埋慣性思維去判斷答案是否"最佳"
例如我將中文 ...
∼香B∼ 發表於 25-7-2013 22:02

先回應第二點

無錯 logic game可能有好多答案
你聲稱可以有好多合理答案  但我暫時未見得有

除左第一點所講的問題外 我希望你可以提供一些例子補充你的說法
回復 支持 反對

拿咁又有邏輯問題資料原文係寫"5N班中文水平差,,尤其是卷5,,我想讓他們多做訓練"

呢到其實爭議好大...5N ...
∼香B∼ 發表於 25-7-2013 22:13

第二點上訴成功 明日全個活動重改
回復 支持 反對

我好鍾意玩邏輯遊戲~_~  同時都好鍾意研究個作者點樣寫到個答案出來...所以有唔明既地方我會問到底..THX A  ...
∼香B∼ 發表於 25-7-2013 22:28

與其睇人想 不如自己想個仲好拉
回復 支持 反對

個時間表有1半人滿分@@
ShiNG_SeR 發表於 27-7-2013 00:31

...因為5N班中文堂的問題
回復 支持 反對