打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDGGGP] SD Gundam G Generation Portable討論專區

Originally posted by 火火~ at 2006-8-5 15:11:

你識不識玩嫁-.-
打爆隊長機就搞掂啦

其實每關都有D特別打法過關= =
好似0079第4關
打開一個港比人入+之後狂攻KO

==================================

ISO漢化版製作中

[ Last edited by 千翼 on 2006-8-5 at 04:23 PM ]
回復 支持 反對

Originally posted by 火火~ at 2006-8-5 07:11:

你識不識玩嫁-.-
打爆隊長機就搞掂啦

我d機要升lv丫= =bao_48
回復 支持 反對

爆咗d機可唔可出返黎?有,係邊度出?冇,好唔好由頭play 過?
回復 支持 反對

SEED攻略

[quote]
1.虛偽的和平

這話實在沒什麼好說的,我剛玩連自軍都不知道怎麼出就過了,十分簡單.用雞自己就行,母艦都不用上

2.下降∼∼∼

這話敵人開始多了,不過沒什麼太強的,就4個紅衣,但絕對構成不了威脅.好好利用母艦的火力和小飛機,輕鬆過.我還是沒上自軍.

3.沙塵∼∼∼

從這話開始就有難度了,我玩了2遍才過的.

這話主要是敵援軍太多,自己強大的母艦又是靶子什麼也幹不了,就算雞是神,可他的機體畢竟是用電池的.打兩下就沒了.這
回復 支持 反對

Originally posted by 柑桔賢仔 at 2006-8-5 15:05:
我一開始玩seed= =好難玩= =凸用埋金手指 99999999$都打唔嬴= =

出埋金手都贏唔到-_-(f27)
我冇用金手, 而家wing打左2關, 原祖高達打左1關, seed打左2關....而家狂打seed第2關賺錢+升lv..呢關賺得多錢呀....打完有成4萬蚊~

[ Last edited by psprit on 2006-8-5 at 08:16 PM ]
回復 支持 反對

我現在打爆左w高達
   元祖欠2關
現有機體,
零式飛翼,神龍高達,重炮改,沙漠改,死神,,hi new
都差唔多係屈機,我覺得
回復 支持 反對

Originally posted by 就訓著的[貓仔] at 2006-8-5 20:46:
我現在打爆左w高達
   元祖欠2關
現有機體,
零式飛翼,神龍高達,重炮改,沙漠改,死神,,hi new
都差唔多係屈機,我覺得

咁快ga...我夾埋淨係打左5關咋......淨係做左部strike同wing.....其他果d垃圾機....
回復 支持 反對

Originally posted by psprit at 2006-8-5 23:46:

咁快ga...我夾埋淨係打左5關咋......淨係做左部strike同wing.....其他果d垃圾機....

我都係不斷屈同一關賺錢升lv渣
回復 支持 反對

同意~seed比較難打= =""
好有挑戰性...通常都要以少打多!!
爽爆....我想問下玩緊既時候有冇得save?
我既意思係打緊關
回復 支持 反對

本人不知這兒新手較多 , 還是老手較多 , 亦覺得實際上這遊戲不須攻略

Gundam 篇第1話 :

開始時一個華麗的動畫 , 證明了一隻比以前 G Generation F 畫面更美麗的遊戲要誕生 !

地上 : 真正的開始 , 你有一部Gundam , 敵人只得兩個Zaku , 基本上你怎樣打也會勝 , 不勝的教我怎樣打吧 , 殺了第一部Zaku 後 , 第2部Zaku 正在接近 , 只要和他戰鬥 , 便會有動畫 , 動畫後進入宇宙

宇宙 : 進了宇宙 , 紅彗星馬沙會在戰場 , 有點利害 , 建議高達在2-4 的距離之間興馬沙拼一死戰 , 因為馬沙在2-4 距離只能用機關炮 , 你用的是激光槍 , 其餘的敵人你自己發揮你的實力吧

加哈佬分數的小秘訣 : 多用支援 , 最好擊破敵人時是超強氣 , 超強氣會命中要害 , 命中要害會加20 , 支援20(1) , 6部機體支援便有120 , 是阿寶才做到 , 還能升自己機的經驗

有問題能問 , 本人盡力解答 , 本人今天才玩 , 還有很多系統還未熟悉 , 在這分享吧
回復