真•少林傳奇 武宗討論區

唔好意思 我係個出面唔小心開多左個 sorry

講哂我既心底話出黎 ><"

我係新手  唔係好識玩呢隻game ... 所以今日專黎請教大家
我玩武宗  諗住槍棍雙修  (到高lv先修棍 .......)
槍同棍係5武中最高攻既
槍棍高攻(羅剎屠門槍,劈山棍)
而且棍右可以大範(鎌風夜叉棍,although唔夠弓大area但都係第二大area , and棍另外2招都唔低攻)
弓雖然打單體係5武之中最高攻既 , 但佢既全體技扣得太小 , 扣得最多血右只可以打1隻,玩死我......
因為槍係打金創  棍係打內勁  金創內勁有哂就可以因應怪既唔同而換武器
唔知我咁諗岩唔岩....  
槍棍雙修係咪好choice?
http://sl.runup.com.hk/event/vol1/main03.htm 呢個網話武宗有2個流 : 敏武宗,烈武宗
佢話烈武宗係槍棍  敏武宗係刀劍弓
咁我槍棍雙修咪岩岩好做到烈武宗 ??
但如果我槍弓雙修咁得唔得?我槍弓雙修仲做唔做到烈武宗?
另外係加點方面
武宗不樓都係主要加敏同力
全力,全敏,力敏,敏力呢4個choice中
全力 , 人地話全力同全敏相比差唔到好多攻  敏係game中右好似較重要  同埋力無咩人加  so 放棄全力...
全敏 , 人地話舊小林入面係最勁 但真小林入面就唔知 因為敏改廢左  and全敏的確有小小極端  so放棄全敏...
力敏(2力1敏) 呢個都係唔錯既choice  
敏力(2敏1力)同上  
力敏同敏力都唔知邊個好......唉 ""

我打得好辛苦架  希望大家可以認真咁睇啦
睇下我上面有冇d咩唔岩
有既請指出黎幫下我  
thx ^^

question1 : 槍棍雙修好定係槍弓雙修好 ? help~
槍棍既話就金創內勁有哂  
槍弓既話就只有金創  但打怪就可以大範d  同弓打單體會大力d
question2 : 加點方面力敏好定敏力好?
2力1敏好定係2敏1力好 ....
question3 : 如果槍弓雙修做唔做到烈武宗 ?
question4 : 金創內勁有哂係咪好事 ?

回復 支持 反對

原帖由 IamYourFriend 於 2007-4-21 18:10 發表
講哂我既心底話出黎 >

你呢個問題黎架- -?
同埋打出黎想講我地知既信息係咩- -?
回復 支持 反對

我唔明你意思 - -"
回復 支持 反對

問題1:內勁同金創~打d金創或內勁怪既傷害程度只是影響很少~單體技來技,劈山棍的威不比流水箭弱
,當然2轉敏武可以學埋2轉箭法~但係唔會差得去邊的
問題2:我覺得太低敏唔好囉,成日硬食d怪攻擊-0-即使改低d敏既影響,但是都唔會差得去邊~我建議都是全敏,等d人封測左~睇下全敏廢左幾多先算吧
問題3:弓<--pk只是愛來打禪或醫用"不過呢個都係副修,當然你可以囉佢當主流,but你係想玩烈武
我都支持u去玩~不過2轉之後果招槍技只是俞家槍的強化板~用途不多
問題4:可以算係好事~可以打唔同類型既怪可以換武器打~不過影響既程度係好輕微~好似d拳咁
打唔同既怪可以轉用爪或拳套~而武宗d武器講真係好用- -"比我呢d懶人唔會理果少少傷害值
而去洗時間去換武打~
ps.答錯物凸-口-v"
回復 支持 反對

槍同棍點加點?

槍加咩點?
棍加咩點?
回復 支持 反對

原帖由 lcws031178 於 2007-4-24 07:38 PM 發表
槍加咩點?
棍加咩點?

兩者皆力敏
攻又得 命中,迴避又得
回復 支持 反對

一開人個度你地有冇減左d點黎打去敏架
回復 支持 反對

槍 2敏1力 定 2力1敏^>^"好煩
回復 支持 反對

我覺得全敏棍命中幾好..但攻擊力好低啵..點算呀?
回復 支持 反對

佢張招8仙改到痴哂線...
1重8仙41%+18%流血..點打怪丫咁低攻?
回復 支持 反對