查看: 4697|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

你地入泥平平理(有粗口18+)

關閉 [複製鏈接]
日期:一月三日
時間:1:0 0 p.m
─ 2:10 p.m

地點:小食部

發生事情:我去小食部買野食,突然有人走泥問我係咪佢條。我即刻答話5係。佢話我好寸,跟住踢我。佢重想打我,好彩我同學拉住佢。跟住我無理佢。佢之後又走泥,我話:『大佬,又乜事?』跟住佢話:『大佬,大撚哂呀!』我因為佢踢我,所以我話:『大佬,5係大撚哂!』之後我就走去告被訓導聽。

結果:我被訓導記缺點(因為我港左個撚字)

單選投票, 共有 26 人參與投票
53.85% (14)
46.15% (12)
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

咁果個人點?
冇事?
回復

個人我5知 因為個訓導無講到
(我讀葵青中的一間算有名氣的band 1學校)
回復

我覺得個訓導應該比次機會你- - 話晒都係人地嘈你先既= =

回復

甘個訓導有無記另一個人先..
如果只記你.佢做得唔岩
回復

你地入泥平平理(有粗口18+)
有粗口=18+??
咩道理
再講
你e+只係"單"方面寫左你見到,你感受到的事情
試試畫個表:
佢:小你---->踢你--->又小你----->又踢你
你:答"係"----->無理佢------->講左個撚字------>被訓導記缺點
中間有好多時間空白點喎
成件事你又未講哂
打字又唔清楚(......走泥問我係咪佢條。我即刻答話......佢條??佢條咩呀??女呀??)
之後入來叫人評理
難d喎!!
-------------------------------------------------------------------
無心罵戰   岩睇就睇   唔岩睇洗洗眼當咩都見唔到
-------------------------------------------------------------------
順面一問.....你from幾同幾大??

仲有你間學校都幾攪笑

粗口就要缺點

基本上同band1無關

係你學校問題
回復

冇錯.....呢件事確實係佢唔岩......
但係樓主你都有錯啦....就係錯在講粗口....
所以我覺得佢冇罰錯你.....
不過.....我有幾個疑問.....
第一:邊有人去告人時會講埋出黎自己有講粗口.....(唔係話樓主你........
第二:講句粗口姐.......使唔使就記個大過.....
回復

訓導白痴的嗎- -??
好有問題囉佢....
又吾係你錯...佢做咩要記你先?
梗係記呀邊個邊個啦(打你果個)
佢打你wo...
回復

發生事情:我去小食部買野食,突然有人走泥問我係咪""佢條""。

佢條= =?佢條咩野
你講個"佢條",係咩意思=_=?
回復

佢條咩野-,-
wt's mean A"A
回復