查看: 3832|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新手一問~_~

現在我的技能情況--------------->近戰:精格8   重7   防D=口=   反B    FH未學=/=   風車9
                                         遠戰白痴=口=)精遠D    其他唔識~_~
                                         魔:冰"a" 雷擊F   其他F
                                         生活技:精作A~_~    治E   其他全F
                                         音樂:音知A   樂器B    作曲.....練習~_~
我應打咩UP LV好?
UP D咩技好~_~?
玩唔玩遠戰好= =?

+徵人一齊打城~_~
貝婷:TINMAGGY

回復

家陣唔好玩弓啦,你精遠低,又冇風箭
我覺得主升風車比較好,清怪比較快
暴可以升到9,95%好好用,ap又唔多
回復 支持 反對

近戰有左一定能力 例:夠solo打某一個地城足夠你練lv

才想轉遠戰.....不然會兩頭唔到岸~

你想近戰有大轉變就先點風車1-->暴1
回復 支持 反對

精格UP唔up好~_~?
暴好似9了

ps:感謝2位大大的解答@o@
回復 支持 反對

精格再練下去一點比較好
風車踢出來才痛
回復 支持 反對

試下solo賽初 同人打賽4        升風車和精格 升精格+力and大傷 風車都要升 遲d強度高就好雞升 以家先升精格
回復 支持 反對

精格升到9就夠..
升太高真係同佢地講一樣 強度太高升唔到風車
首先都係衝到風車1
衝完就有兩條路你揀
衝埋冶煉就可以轉行做弓手
繼續升高近戰技能做戰士
不過其實你都可以唔衝風車轉做魔師..
回復 支持 反對

走向請自行決定
新手最好走的路線  我認為是近戰
沒有miss的危機  攻擊穩  ap需求跟遠差不多
如果是戰
風車1基本上必須
而詳細  因為我是單純弓向  所以不太清楚
弓  中等好練
最少被圍的危機比較少  但是初手用會常miss  攻不夠
生活--->精遠5--->旋5--->精遠1--->穿1--->旋1
魔法
最吃力
攻擊不長不短  中魔雖然有毀滅性攻擊力  但AP  魔力量需求極高
這方面...不知道XD(逃
回復 支持 反對

練風車有d咩好地方介紹=.=?
地城好似好少野踢

原帖由 gapchris000 於 28-1-2008 22:15 發表
試下solo賽初 同人打賽4        升風車和精格 升精格+力and大傷 風車都要升 遲d強度高就好雞升 以家先升精格

講得好矛盾bo=.=
又要升精格
又話遲d強度高就好"雞"升
=\/=姐係點

回復 支持 反對

^^

新手好難練 想當年 我日日打賽基.... 你可以 solo賽初 跟人打賽4 不過好少証
回復 支持 反對