打印 上一主題 下一主題
收起左側

點為之高手 !@@ 其實呢個標題已經過去佐 大家唔使回覆架喇 一陣有人又話我地炫耀

關閉 [複製鏈接]
帶領到全隊由劣勢>優勢。
將不可能變為有可能。
懂得進攻和閃人的時機。

你話我成日抽中好文明,成日屈機,靠文明唔算勁人。
我話運氣都係實力既一種。

好似好多人話龜兵既問題。更有人話留1隊都唔得。
請問1隊唔留,人地有維京/阿G/哥德/HUNS,等等之類既打堡兵
係"有兵就出既情況底下",你認為單靠攝住兵邊同靠堡射,就可以守到??
單靠城堡射,都比人爆1-2個堡,更甚者3堡或以上

其實有時自己中廢文明,人地勁文明。
即使輸左唔代表你真係廢過人地,
TEAM1  韓波西拜
TEAM2  塞維 阿G 條
老實講,基本上TEAM 實輸。
如果你係TEAM2,爆死TEAM1 2個或以上
或者爆左佢地好多堡
我覺得已經係有交代,因為佢地咁既文明都落入比人爆得咁勁既情況低下
你已經係好勁。
回復 支持 反對

##61既朋友講得好岩
我眼中既高手好低要求je
1)唔好輸唔起咁(例如洗頻la,話個fd 29 la, 1p唔夠打就亂t人)
2)堅持到底,無急事唔好亂棄(有時有人亂棄係迫不得爾)
     (but有人扮cut= =)
3)好似##61朋友所講,運氣對兵保係好重要的
   so,對自己有交代就得
回復 支持 反對

兵堡實力

大家知道神/高手會適時指揮
但係指揮得黎要有人配合
所謂「指揮者」與「被指揮者」
那配合是否算入戰力一橫?

eg.[1]player:指揮100....配合0
     [2]player:指揮0....配合100
回復 支持 反對

集兵。

如果對手廢根本唔使集兵住。
如果對方識玩就要集下兵,集兵自然係戰街一種。
回復 支持 反對

兵堡合作先係王道
我地劍族已經試過4步打win拜了 勁正-w-
如果一開始出兵快應該就配合自己友先攻
我看到d人成日都自己沖左上去 送哂兵俾人
回復 支持 反對

回復 3# 的帖子

我覺得一隊1個神手指揮
3個聽話醒目既中手已經會好大威力
如果唔係4個神手指揮= =
嘈打邊個都嘈哂D時間= =
回復 支持 反對

原帖由 chun789chun 於 9-2-2008 12:22 發表
玩街場要求唔識既人合作有難度,
所以每每 要封人逐一擊破.
一個識玩既人, 需要有適當判斷, 明白兵種相剋, 懂得衡量價值
例如 自己死100, 人地死50, 你未必蝕抵.
       因為可能你呢個舉動救左你同盟一座就爆既堡 ...

呢d就系有水平的人說的話啦……,好心d 剩系識打兵堡的人自重,帝國呢個game,兵堡劇情系一個好少既元素
而玩兵堡最緊要就系識得衡量兵種相克,估計敵我殺敵數量,同埋合作分兵指揮攻守,完全明白即時戰略的意義,呢d先稱得上“高手”二字!
回復 支持 反對

回復 4# 的帖子

同意....
今日玩左場....
唔知佢地兩個係唔係所謂既神手...
但佢地係度嘈...
我同另一個隊友好無奈....
回復 支持 反對

兵堡靠彩數同合作...
回復 支持 反對

原帖由 第八感 於 5-3-2008 13:43 發表

呢d就系有水平的人說的話啦……,好心d 剩系識打兵堡的人自重,帝國呢個game,兵堡劇情系一個好少既元素
而玩兵堡最緊要就系識得衡量兵種相克,估計敵我殺敵數量,同埋合作分兵指揮攻守,完全明白即時戰略的意義 ...

如果兩TEAM人 level差不多就真系睇文明啦啦!
但如果差文明可以win強過自己的就系勁!

回復 支持 反對