查看: 1706|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 尋日旺角試玩玩後感

1個字...好怪
我由2點玩到5點第1個角色係弓手 第2個係戰士
入game之後 音樂唔錯 e樣值得1鑽...上次開音效玩game已經係天堂了-.-
晝面比瑪奇好  當然比r2差啦
之後試操作同介面
好多字都打唔到..好多字都變左白色...爛橙想睇死人?(連最基本公頻個公字都打唔到-.-)
先說操作.....好似魔獸+r2好岩我用..但係個跳制睇怕要好大時間磨練
第2個介面....1個字好難用 無得拉遠視點..個f1-9竟然要拎黎講廢話..?
個右制拎黎用技能好多時轉換時間會好浪費時間~.~
換公頻要次次自己慢慢選-.-?
個公頻仲要唔係全世界.....
個背包有30格...但d野洗唔洗咁大個呀..當我地盲?~.~
用道具格只有2個?  1個回村1個爆手已經無啦...次次食肉要開背包...e個問題好怪...點解唔可以放f1-8?
之後就試技能...嗶..
無言變左身勁到pk....用弓手簡直易玩到爆攻高範圍大..戰士差唔多要超近先有威脅..對打國戰好不利
國戰起打問題...好多地方都起唔到...差唔多要超大+空曠既地方先起到
起公頻問係唔係打怪升得快定咩..(唔記得自己問乜了-.-)原來打國戰比打怪升lv快
之後去試打怪...40lv(唔知係唔係新手裝)只可以打2星怪?~.~
果d3-4星1野就扣我300.....
我去雲5個國家..好似1個地下城都無......要全世界人打地上d怪?
未來更新爛橙會唔會玩自己笨實....

暫時係咁多 諗到後補

回復

希望爛橙會有改進
不過我仲係有d想玩
回復 支持 反對

一定有改進既.....玩下都好:lol
回復 支持 反對

應該會有所改進既∼∼琴日聽返d職員講,我地玩果個係內測版本,封測版本又唔同左架啦。
回復 支持 反對

原帖由 獨愛范特詩 於 26-5-2008 14:57 發表
應該會有所改進既∼∼琴日聽返d職員講,我地玩果個係內測版本,封測版本又唔同左架啦。

o..好期待呢隻.....玩下技術:lol
回復 支持 反對

回復 樓主 的帖子

遊戲裡頻道切換也有快捷鍵(看不到字應該是遊戲的系統被修改過,但沒改好)

想要全地圖看到就輸入/A (全體頻道) 但敵國也能看到

道具欄不會有很多東西要放,一般流動性比較少的道具(裝備)你可以放到倉庫

道具格F和G是讓你放食物的(面包和加能量的)

戰士我沒玩過,但是不需要近身打才有威脅,遠距離依然可以給人壓力。

打國戰只限20LV左右之後(測試時我不清楚系統設定,因為要測試,所以改為國戰的經驗比打怪多也正常)

打怪也是靠技術,技術好可以完全不扣血。
回復 支持 反對

原帖由 AIDO 於 27-5-2008 06:43 發表
遊戲裡頻道切換也有快捷鍵(看不到字應該是遊戲的系統被修改過,但沒改好)

想要全地圖看到就輸入/A (全體頻道) 但敵國也能看到

道具欄不會有很多東西要放,一般流動性比較少的道具(裝備)你可以放到倉庫

道具 ...

我測試過只有1國可以看..其他國是看不到 地圖
打怪我用弓同戰都試過..打3星怪圍圈打 他打不到你好大程度有30%係看彩數
包方面如果好似R2巨商咁會趺野 30格係絕唔夠
戰士係可以遠距..但只限5-10瑪

諗到喇..我好似搵黎搵去都好似無得用咪?~.~

回復 支持 反對

只可以說樓主並未熟悉這個遊戲
我肯定戰士攻擊力遠遠高過弓手
只是技術的問題
我唔相信你單單幾個鐘就可以練到技術
加上你有無留意?
你禁快40lv!!??
可明顯呢個只係測試版本
並唔係第時公測時既版本
佢無理由拎真正既版本俾你幾粒鐘禁玩
因為無可能係禁快升到40lv

p.s如果你有了解隻game...一早已經講左國戰係升快過打怪=]
    加上當中既肉牙等等...唔係特別咩?又可以練你禁制既技術
    唔通一定要同其他普通既遊戲一樣?
回復 支持 反對

好同意樓上既講法...
樓主跟本就覺得橘子代理唔好先咁講者,
你咁講咪唔好玩人地d game囉,爛橙前爛橙後
大大隻字寫住橘子囉!
跟本就係你技術問題,唔好係到話呢樣唔好個樣唔好,
人地都未公測實會改,仲有如果你公測會玩應該向人地提出你既意見!
回復 支持 反對

原帖由 zxc20033 於 28-5-2008 14:15 發表
好同意樓上既講法...
樓主跟本就覺得橘子代理唔好先咁講者,
你咁講咪唔好玩人地d game囉,爛橙前爛橙後
大大隻字寫住橘子囉!
跟本就係你技術問題,唔好係到話呢樣唔好個樣唔好,
人地都未公測實會改,仲有如果你公測 ...

我第1句咪讚爛橙好難得音樂好囉~.~.....
回復 支持 反對