查看: 27422|回復: 77
打印 上一主題 下一主題
收起左側

****人際關係版 - 人際關係問答比賽****(交表結束 計分即將進行!)

關閉 [複製鏈接]
得獎名單
冠軍:
亞軍:
季軍:

=========================================

最佳答案名單
第一條:
第二條:
第三條:
第四條:
第五條:
第六條:
第七條:
第八條:
               人際關係版 問答比賽

*本活動己得版主 無名方士  認可舉辦

評判: zero 仔    to123ko123

參加日期:

由即日起至2008年6月26日

評分準則"

內容 經驗/例子 佔70%

有效傳意         佔20%

投入度            佔10%

[quote]
例: 第1題:內容得 8分      則8x70%           
              有效傳意得7分 則7x20%
              投入度 6分      則6x10%

則:第1條得分7.6分

其他題目計分方法如此類推
   將總分加上
   再加上另1位評判用相同標準計算出來的得分
   那就是總分!

[/quote]
比賽規則:
所有會員都有資格參與*

1.請認真回答問題。

2.請會員發表意見時不要有針對成份。

3.請不要在網上/其他途徑找答案 ,但可以找資料幫助作答

4.請會員不要PM私下給長老會員以及版主問最佳答案等等的事。除非個別事件.假如PM給長老

會員或版主.對問答比賽有關的最佳答案左右一經發現取消資格.以及撤銷樂點決理

5.禁止"抄考"其他會員的答案,一經發現 取消資格,另外適當處分

6.請不要發表無義意內容。當呃POST處理。

7.如有任何問題請以pm方式發送給版主/本版長老。

8.版主/長老享有最終決定權,任何會員皆不得異議。

9.假如在本帖內含粗言穢言之類的眼字.將會被取消資格.以及撤銷樂點.粗言穢言定意麻煩觀看版規。

注意:所有計分環節將於活動截止後1星期內舉行及公佈

細節:
參加會員只需依照題意

回答你認為最適當的答案   (字數不限

再以 hide 回復  (回復後才後瀏覽)

參賽者的意見將會被2位評判評分

評判會對每條答案作出評分 10分為滿分  1共8條 總分80分 ( 2位評判評分 合共160分)

每條回覆最佳者 獲加30分 (每條計

另加參與獎 凡參加者 均獲10點 - 15點 樂點

本活動設冠 亞 季軍

冠軍:200樂點

亞軍:150樂點

季軍:90樂點

參賽者請copy填表格作回答之用

回答表格:
參賽者:
ID:
日期:
題號1:

2:

3:

4:

5:

6:

7:

8:

題目:

1.當你遇上被俾排斥/杯葛的時候。你會怎麼辦!?

2.當你遇上你不認識的人。你會怎麼辦!?
   (答題指引:例:同fd既fd1齊出街,網上討論區,初次上班,新同學等等

3.當你受到朋友心靈上的傷害。你會怎麼辦!?

4.怎樣化解你同對敵(你好憎佢的人)的關係!?

5.好朋友之間應該存在一些秘密嗎!?(對好朋友做錯過o既野.冇承認o既秘密)為什麼!?

6.你認為俗稱『擦鞋』的奉承別人行為可取嗎!? 出發表你的個人見解。

7.當你認為你身邊有人意圖或企圖作出對你不利的事。你會怎樣做?

8.要找知心朋友。你認為要有什麼條件!?

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
無名方士 + 40 協助本版搞活動。

查看全部評分

回復

冠亞季最終保留權由本版2位長老決定
回復 支持 反對

示範

回答表格:
參賽者:to123ko123
ID:to123ko123
日期:30-5-08
題號1:我會盡量配合佢地。多d搞gag唔係爛!!!

2:撞到唔識既人果陣"睇下佢係咪我既fd既fd啦"如果係 可以交流下

3:安尉佢。整到佢開心d

4:搵一d事化解。例如傾下計。

5:我覺得係應該的。例如1d家入面既事"唔想俾好友知。家有醜事不得外傳

6:我覺得唔係幾可行的。會俾人覺得你好討厭。

7:我會為自己著想下先。

8:一定要放學一齊返屋企。一齊傾心等

評分

參與人數 1樂點 +55 收起 理由
無名方士 + 55 協助幫本版搞活動。

查看全部評分

回復 支持 反對

回答表格:
參賽者:承b
ID:393090
日期:30-5-08
題號1:我會唔理佢地....過一段時間先同佢講野

2:會同佢吹下水咁,同佢做朋友

3:安尉佢,跟住同佢玩個痛快

4:唔理佢,等佢唔記得左個件事,先同佢玩

5:應該,可能有d野你唔想比你朋友知

6:不可行,咁串人可能會令佢唔開心

7:我會問下佢做咩要咁做

8:要好人,唔可以冇品,唔可以昆人

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
無名方士 + 15 感謝參與。

查看全部評分

回復 支持 反對

回答表格:

回答表格:
參賽者:fok01
ID:144080
日期:30-5-2008
題號1:學日劇Life個女主角 同個D人對抗到低  

2:看他的為人點 再作決定

3:細心想想 朋友是有心或無意

4:搵個朋友同他和解

5:為好朋友著想 不說好朋友的壞話

6:擦鞋是小人的行為 全部都是欺炸成份 換取別人好感 不能交真心朋友

7:與他理論

8:互相信任

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
無名方士 + 15 感謝參與。

查看全部評分

回復 支持 反對

要正再以 hide 9000000 作回復便可???
回復 支持 反對

回復 4# 的帖子

感謝你o既參與
回復 支持 反對

ER.....
用回復後才後瀏覽果個丫
回復 支持 反對

借問係唔係要正隱藏內容??
回復 支持 反對

請會員不要PM私下給長老會員.以及版主問最佳答案等等的事。除非個別事件.假如PM給長老

會員或版主.對問答比賽有關的最佳答案左右一至發現取消資格.以及撤銷樂點決理。
回復 支持 反對