樓主: denny20011325
打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔見左銀包 難度這一次將我打沉? 可憐 現在的我啥都沒有了...

關閉 [複製鏈接]
銀包我都試過唔見 雖然入面得百幾蚊 學生證 但都有一張相好重要
話就話只係百幾蚊 但係個銀包係我最中意既 佢唔見左之第日 我已經係個屋村入面
係咁搵 但都係徒勞無功...我明白你既心情 我個銀包係3月果陣唔見 到而家?都仲係冇銀包用
前幾日我又唔見左100蚊 果d係我媽比我用黎交學校錢 而家自己係咁草錢中....
所以珍惜係好重要 我fd同我講 唔見左就唔見左 唔通你係到埋怨就可以搵得返?
希望樓主以後可以開心d 因為你仲有nakuz一班朋友
回復 支持 反對

錢係可以搵返泥的-_-
但係同前女朋友同埋舊同學d回憶搵唔返-,-
不過係咁向後望冇用的-___-''
希望你快d搵到1d咁開心ge回憶= =v
回復 支持 反對

就係話你知   重要o既都係盡量唔好帶出街
如果唔係 唔見o既唔只係錢
回復 支持 反對

樓主 而家你搵返未~"~件事都過左兩過幾月1..
應該問你而家點樣
回復 支持 反對

唉~岩岩我都係將軍澳地鐵站唔見左個銀包,入面有我成副身家,一張身分証,8達通,學生証,同本電話簿,錢我真係唔在乎,當捐左出去,但係個銀包,張身分証,電話簿,對我黎講真係好重要,我同呢個銀包有好多美好既回憶,個銀包係我既第一份生日禮物,我用到呢家都冇轉過銀包,好有記念價值,冇左張身份証,我都唔知點搭飛機,我就黎要去外國讀書,都唔知點算,本電話簿有好多同學既電話係入面,我呢家連絡唔到佢地~_~當時我又將軍澳搭去寶琳,出閘個陣先發覺唔見左個銀包,我都打定輸數,搵唔番,我即刻搭番去將軍澳,不過已經太遲,唔係到,地鐵咁多人出出入入,過幾分鐘都冇左啦,我上去詢問處到問,比左D資料佢,但係我都知道冇咩用,只係比左張飛我出閘,香港邊有人咁好心,汁到銀包會拎去警局啊--呢家咩都冇,又唔夠膽話比屋企人知,前途一遍黑暗~~
你有樂古一班好朋友~_~我咩都冇哂,係咩都冇哂啊

回復 支持 反對

我細個都試過..最近又比人偷左電話
我都明你既感受 不過
你又可以諗下
如果你銀包唔止有果d相 仲有好多好多錢
總之 有好多野慘過你
凡事兩面睇 你向衰睇 就係衰
你向好睇 就冇乜野
不要不開心^^
回復 支持 反對

錢財身外物!!
記憶在心中!!

你之前d女朋友相唔要都得               
因為如果你現正女朋友見到會吃醋

身份證亦可重領!!
回復 支持 反對

你快d搞掂左d身份證仲好
回復 支持 反對

其實香港人真係好貪心
雖然貪心都算係人之常情...但係我對而家既人真係好disappointed
唔見銀包同$我都試過3次 真係幾想死咖=3=
回復 支持 反對