打印 上一主題 下一主題
收起左側

小弟人際關係有問題

原帖由 MiChing 於 18-6-2008 15:11 發表
咁你又唔岩...好地地做咩干涉人地-_-
人地睇漫畫,你又叫人唔好睇...
打機都唔好,你試下去網吧叫d打緊信長既人唔好打機,你睇下會點...
保證你到時唔止傷心,身都傷埋

咁樣比我我會打人的  -,-"
回復 支持 反對

講真-__-
其實睇漫畫好吾好係在於你睇咩類型ge漫畫
有d會係知識性d ge, 好似 大家都應該知道ge鋼之鍊金術師咁
雖然d人會話有d比較粗暴ge鏡頭
但係呢1套漫畫佢包含好多人生ge哲理同科學ge知識係度

我地吾應該睇ge係1 d 純粹賣暴力同色情ge漫畫
果d只會污染我地-___-

另外你同個朋友講果陣ge語氣都好重要架~
你用緊ge係[命令] 定係[建議]?

仲有你同果位朋友又熟吾熟呢?'

其實想識到真係傾得埋ge朋友,
最好就係係1d群聚性ge地方認識
因為你地係有同1興趣先會群聚係1齊
例如我係日文班~
大家都係因為想睇得明日文ge動漫先會學
自然就有1個共同ge話題
所以我而家冇學但依然同果d人有聯絡架

所以
想要有個真正ge朋友
吾係在於你想吾想同佢做fd
而家在於雙方有冇共同ge目標
咁樣ge友誼先可以長久
回復 支持 反對

回復 10# 的帖子

都唔一定會打人..可能鬧你嫁姐
11#呢D就千祈唔好學啦~

回復 11# 的帖子
我夠知啦A"A
回復 支持 反對

原帖由 戰§神 於 18-6-2008 10:56 發表
我想做個假設性....
如果佢唔彩我要點做???
佢彩左我之後我又怕次激到佢,之後連朋友都做唔成咁點算??
慘~~月諗月唔好~

敢問樓主一句 -_- 這些漫畫是你畫的  -00-  都幾令~
回復 支持 反對

原帖由 戰§神 於 16-6-2008 22:56 發表
小弟緊人同一個fd好似有d唔開心既事
我話睇漫畫唔好嫁~~但佢就叫我去死....
點解我講野好似令人好煩咁-0-
咁小弟要改善d乜呢???
我又想同d fd傾得入
但又冇話題.........咁好難相處落去~~
慘慘~我唔希望冇左呢 ...

我就覺得睇漫畫無咩問題啦@@...
你個頭像係動畫人物..你都應該會睇下動畫吧@_@""
如果你身邊有人同你講 邊咩鬼動畫呀!!
到時咁岩唔岩心情都會覺得對方煩(心諗,,關你咩事姐-3-)

我覺得都要尊重一下別人的嚐好既(當然唔係犯法既嚐好@@...
回復 支持 反對