樓主: denny20011325
打印 上一主題 下一主題
收起左側

究竟我依家要點做 ? ...... 真係有時覺得自己好冇用 連少少事都要上來問你地意見

關閉 [複製鏈接]
你咁樣係消極的做法,信你一成都/...\
回復 支持 反對

好感 - 先入為主因為覺得靚,所以想去結識;

鍾意 - 因為有好感然後再深入傾計,轉變為鍾意。

最重要既係,你依家可以明確咁分清楚到一樣野,你已經有你「愛」既人,

而「阿妹」只係一個稱呼,真正身份大家都係一對好好甚至可以話知己既「朋友」。

清楚知道自己心入面已經有「愛」既人,就無謂令到人地有任何誤會,

如果個女仔真係愛你的,就算你好簡單的一句,

係你角度,只係出於「阿哥、阿妹」,但係出於女方既角度未必會係。

重點唔係需要理會傷唔傷害到佢,因為正確黎講,你已經傷害左佢,

個人認為你可以做既係,唔好再繼續去傷害佢,認真話佢聽,

你心入面已經有愛既人,你對佢只係兄妹之情,然後道歉,

因為一直以黎你可能做既野,已經令到佢誤會左,你對佢係有感覺。

*但係因為我大佢實在太多了..

真心相愛又何必計較年齡呢?

13歲 -> 18歲 好像不太好

24歲 -> 30歲 有問題嗎?
回復 支持 反對

den-,-
你要諗清楚你中意邊個=_=

乜野叫做「有心上人又吾想hurt到佢」
咁我想問
你有心上人ge話仲吾算吾算中意呢個f.1女仔= =!?

你真係中意佢
就表白

相反
就吾好保留呢d曖昧ge關係''

你話年齡..
其實我覺得冇咩問題ge''
傾得埋冇代溝is ok @v@

anyway,.
你ge決定權係你手上''
但係我想提下你''
吾好將阿哥阿妹ge親情
當左做男女之間ge愛情

做朋友ge實撐你的-0-
吾好比年齡而錯失1段愛
回復 支持 反對

我一開始真係有少少鍾意佢 ..

但因為我考慮到好多因素  加上佢都有男朋友 我都同他講左 我地只是兄妹  不知他明不明..?

講太明  我又驚hurt 到佢.
回復 支持 反對

講明d好d,,,,,唔講可能會hurt到雙方....
回復 支持 反對

依家都講明左了  他依家都當我是好哥哥 多謝大家意見。
回復 支持 反對

事情結束~happy ending ~可以關題
回復 支持 反對

好  請某雨兄關題吧  不想再離題~
回復 支持 反對