樓主: Monkey.D.Luffy
打印 上一主題 下一主題
收起左側

關於國戰(新手必入)

我18LV但都唔係好識打國戰
1)咩叫擴建?要做D咩?起D咩?
2)18LV做水工好定上場幫拖好(我係法C
仲有......你地唔好成日都罵D新手啦....其實有時都唔係唔想聽你地講...係唔知你地講咩...
你地可以講得清楚D..EG...教埋佢地按咩制點要點做 ...可能情況會有改善..
回復 支持 反對

原帖由 ipkyou 於 19-7-2008 21:22 發表
仲有......你地唔好成日都罵D新手啦....其實有時都唔係唔想聽你地講...係唔知你地講咩...
你地可以講得清楚D..EG...教 ...

擴建姐係起方尖塔等等建築物令我方佔地多d......
要起方尖塔就要用15個水晶....

要有水晶就要係水晶附近咁c......

起就起係地圖上亮起地方既邊緣位置......

另外,你18lv如果打得既就打,唔打得唔好沖去自殺,做水工吧.....

得閒可以睇下↓
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3379219&extra=page%3D1

回復 支持 反對

原帖由 廢物。﹏。 於 19-7-2008 06:45 PM 發表
我而家都未開始玩
都唔知玩唔玩好~_~
雖然而家係冇外掛
但過多幾個月又...
我揀咩國好~"~?

咩國都冇所謂ge~不過如果你係A ser 簡藍國同緣國都唔錯 因為有國商裝買
原帖由 ipkyou 於 19-7-2008 09:22 PM 發表
你地可以講得清楚D..EG...教 ...

首先 你都要知道我地罵ge原因
因為佢地咩攻略都唔睇 亂衝衝咁黎打國戰 又亂黎咁召野
又咩都唔問 戰場教學又唔睇(點解我知佢冇睇?有睇就唔會咁打啦)
好難令人唔罵

咁我依家詳細咁教你

國戰=最快令人地據點條血扣哂
你睇番個post就知有咩方法扣
扣得最多呢 就係擴建
咁點為之擴建?就係擴大自己領地
咁點樣擴? 就係收集水晶(小地圖上白色一點就是水晶,收集方法水晶旁禁C制)
每個人最多可以收集20個 如果你係20lv以下 就跟番你lv黎收集幾多 例如你16lv 就可以收集16個
但拎水晶上限就係50 你如果唔夠用都可以同隊友交易拎
至於有咩可以建築 我就略略咁講
箭塔:呢樣唔使講都知
方尖塔:代表果個範圍係你佔領
-蝕塔:同方尖一樣 不過範圍細d 但可以係人地領地起
城牆同其他唔使講都知啦 其實你地圖上案z再案建築 都有睇略略咁睇下建築咩用途

你18lv法師 我建議你都可以幫手擴建 低lv打好蝕低
但如果有人偷爆你都可以幫下 仲有要同戰士保持距離 就算佢得番1血 但好近你 你都要走 至於點解 你打多d國戰就明
同埋國戰你可以帶多d水 咁樣可以冇咁易死

最後我想講
呢隻game其實玩法好簡單 只要多留意身邊事物就得
我呢d玩法都係自己研究 有野就要問 唔好到時打國際咩都唔識
隻game有個戰鬥指南 你得閒都可以去睇下

回復 支持 反對

我22lv戰士']雙手
有時出去打都唔夠打
係咪應該去擴會升得快d呀???
回復 支持 反對

原帖由 傑傑R 於 20-7-2008 12:55 PM 發表
我22lv戰士']雙手
有時出去打都唔夠打
係咪應該去擴會升得快d呀???

冇關係的

如果你唔夠打應該係技術問題

你都可以選擇去擴
回復 支持 反對