查看: 15069|回復: 15
收起左側

箭塔下既懲介刀遊並不是無能(新增方法2)

箭塔,好多刀遊都認為係最煩既建築.

用84法去懲人,得個吉同扣血.仲要解隱.

其實係有方法破.(如果知既人唔好插><)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
方法1.
首先,有細心留意既人都知道,

箭塔每次攻擊時都係一齊射,係主戰場可以射出15箭以上.

並唔會話邊個快d邊個慢d.(心水清既玩家應該知道我想講乜)

其實箭塔係有佢既發射時間.

只要你望住箭塔出左箭,就可以即刻懲人,但要快,因為5秒後佢又會射多次箭.

我未見過箭塔射完可以一秒內再射- -.

方法2.

只要附近有野能夠擋住箭(水晶,方塔,侵塔,死0門,兵營,石頭/橘),因為箭係不能貫穿既.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
但唔好咁開心住,因為有2座/以上就可能有危險.

2座,你可能可以等哂佢地出左再懲..3座...懲既時間得番1秒到....4座已經係冇可能.

希望幫到大家.
但千祈唔好係據點玩懲介(除非有野擋),因為d火球係唔限時.

評分

參與人數 1樂點 +7 +1 收起 理由
吹簫王子 + 7 + 1 獎勵!分囧

查看全部評分

回復

箭塔的時間,不知是否精準??但是,我看CK準備用懲介時,被箭塔的箭打飛!!
對方見立刻逃跑~用懲介時,還要看看環境或位置哦!!

回復 支持 反對

我認為要做一O的無可能既事
(AT下出懲)
不如做一定成功既事啦
樓主好岩
箭塔下的CK唔係無能
多數AT附近係水點/方尖
打下塔/亂下水
如果有人就出晒殘廢
只要唔好強求懲同唔好貪心
就得了
回復 支持 反對

我依家先知a_a"箭塔會搵刀遊的隱@@"
回復 支持 反對

係一出來果下射中即刻倒地 ==
我見有個得番幾血去戒人(係箭塔下)
點知......
大家知咩事==
回復 支持 反對

上次有人係據點果度懲戒左我.......

不過可能佢都係好彩...=.=
回復 支持 反對

據點d炮好慢...
唔中唔出奇
================
正題
箭塔下係可以懲戒
但係樓主講果d唔多掂囉...
回復 支持 反對

小提示 : 要計距離同方向同落點 (正方形AT陣中間發動完全不可能)
回復 支持 反對

那...如果4個at都係同一時間放箭....
那...有可能嗎??
回復 支持 反對

樓主講得岩...但係仲要就時間去懲戒-.-個段時間可能好多變化,,我就唔會係at塔懲戒..基本上我連懲戒都唔放係技能位

都唔錯既....比人知道下囉~懲唔懲自己決定[[bao_28]]
回復 支持 反對