查看: 13360|回復: 16
收起左側

個人玩純弓遊心得

(先介紹下咩係弓遊)
1.弓遊故明思意係拎弓既遊俠~(介紹完)
2.弓遊雖然低攻,但係可以打出比雙手戰E d高攻職既傷害更高

(弓遊優點和缺點)
1.弓遊優點就係可以遠距離攻擊
2.弓遊缺點就係低防,低攻同埋消耗PW值都要很多。

(個人玩法&心得)
我先講下我D技能係點樣升起
我係先升

(1.隱形)1.毒性射擊-->2.螺絲射擊-->3.空襲-->4.火箭-->5.飛鷹射擊-->6.強力射擊-->7.貫骨射擊-->8.精準射擊-->9.箭雨-->(10.隱形)

1.隱形:弓遊隱形係可以比你放毒擊(+火箭),弓遊E兩招其實都幾屈機,因為40+36=76滴 每5秒就扣76滴,個敵人未埋你身佢已經肯定扣硬一半血了。

2.螺絲:射擊係初期都吾錯,絕對係比戰士追殺時使用(但到後期我就取消左E招了,因為技位吾夠)

3.空襲:E招係弓手1 on 1 或 方便描準既一個技能,E招既範圍係大約3個人位,只要你識先讀就好容易射中人,每支箭平均都扣40以上,
而且只需要PW1x,所以係弓手既本錢技,而且在後期(沒有技位)可以取代普攻。

4.飛鷹射擊:對於超遠距離既追擊非常之有用,而且射既速度快,所以可以作出汁雞的一擊,而且可以在戰埸混亂當中,用E招黎射正在施法既法師救在戰埸上的同伴們。

5.強力射擊:E招係弓遊入面最高攻的技了,只需要PW值3x,不算多,射向法師效果更佳,但係準確度有點低,需要先讀。馮手感吧。

6.貫骨射擊:E招係混亂既戰埸上同埋亂水,解圍使用既技能,佢既效果係吹飛一定範圍內既人,而且範圍也算很大,這招是弓誅必學,但是缺點消耗的PW太多了。

7.箭雨/精準射擊:E兩招都有同一個特點,就係可以同時打多過敵人,至於兩招其實玩家可以隨便選擇一招,或者兩招都用晒都得,但對我來說我選擇了精準射擊。因為精準射擊速度較快,而且容易描準,但範圍比箭雨低。

至於連擊方面:
火箭-->毒擊-->空襲(火箭只能夠令敵人維持定形狀態少少少許時間,所以連擊時要比較爭取時間)
毒擊/火箭-->強力射擊(同上)

本人ID Ser A 紅國:Pinky

評分

參與人數 1樂點 +7 +3 收起 理由
亂世之奸雄 + 7 + 3

查看全部評分

回復

第一個回....
我想問你幾lv 同埋 你技能列有咩技(要順序
我建議精準唔好咁遲學 精準幾好用(特別係混戰)
回復 支持 反對

我33level
(1.隱形)1.毒性射擊-->2.螺絲射擊-->3.空襲-->4.火箭-->5.飛鷹射擊-->6.強力射擊-->7.貫骨射擊-->8.精準射擊-->9.箭雨

我就係咁升技架@@
回復 支持 反對

哦 我係想問你個技能列係有咩技 o者係右上戈個
回復 支持 反對

好post,,幫push!!!=]
回復 支持 反對

原帖由 超時空要塞 於 29-8-2008 20:21 發表
好post,,幫push!!!=]

哈哈,,,
我又幫手PUSH下先=]
回復 支持 反對

多謝樓主,,,
對我好有用=]
回復 支持 反對

回復 樓主 的帖子

多謝你教我呢個新手-3-
仲有d技係唔係全部升曬3lv?
回復 支持 反對

thx 寫得好好
多謝樓主
回復 支持 反對

原帖由 alphonse~elric 於 27-8-2008 10:05 發表
哦 我係想問你個技能列係有咩技 o者係右上戈個

1.普攻
2.空襲
3.箭雨
4.飛鷹
5.毒箭
6.強力
7.精準
8.貫骨
回復 支持 反對