查看: 1916|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 解決彈GAME問題..100%可以..信不信由你..

其實所謂既相容性關咩事呢我想問..?
你裝左XP 根本就包埋以下既相容咖啦..(個人覺得..有錯可以提出..THX)
以下我教既呢個方法我諗好多人都用緊..我都教過D玩家..佢地都話冇彈過..
有兩種方法..
第一個比較快捷..直接用台灣既MAIN.EXE COPE入香港既GP入面..就OK~
如果冇台灣版係咪唔可以呢?錯..都有個方..但係比較煩..(但總比DOWN台版快..)
1. DEL左隻GAME..
2.再裝返佢.. (記住記住!!唔好打開更新)之後開GP HK既檔..
3.(關鍵) 開更新...玩家們要快手..呢隻GAME更新果陣..會出現好多壓縮檔..呢個時候..佢更新緊既應該..全部拉晒出黎...最好放係一個文件檔集好佢.
4.請你打開壓縮檔20080825006...入面有3個檔..正係解一個..MAIN.EXE.(其他千奇唔好解!!!!!)
5.放返你頭先解既MAIN.EXE 貼上落GP個檔入面咁就大功告成!!!PAPA
6.完成..讓我們一起開心地GROOVE吧

PS!!!!!!!  GP檔係咩?  例子係度..C:\Program Files\Gamania\Groove Party  祝你地成功..!!我得左喇..你呢?

大家好呀..我係隻GAME入面叫LAZY^^得閒搵我玩啦..開心先最緊要..多D人開開心心啦^^

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
風之雲 + 10 感謝幫助會員解決彈game問題

查看全部評分

回復

Lazy終於講點解決-___-
回復 支持 反對

我依家係度整緊台版既野入去慢慢試下D BUG 點改左佢..
我依家24但係考唔到..我諗應該要改3樣野..
不過係最緊要大家有心玩..我會用我既方法去試下搞好D BUG..(其實都係照抄台灣D野入去XD)
回復 支持 反對

加返小小野落去!!!
我記得台灣GP依家最新既更新...
有EXE冇毒..
個方法就係好似我教你地既彈GAME問題咁..
開左個檔出黎..等佢出壓縮檔..之後照拉佢依家既更新..壓縮檔入面會有一個GP.EXE
入面果個係無毒版!!!!
回復 支持 反對

多謝晒雲叔比分=DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDTHX
回復 支持 反對

重有更新問題!!!!
其實呢個問題就係你個autoupdate入面既update.pak出現左問題..
點解呢?就係因為公測個程式出現問題..第1 MAIN.EXE 冇patch到出黎..
第2. UPDATE.PAK<----改左野..唔同左..
所以我希望選用封測程式..
如果重係唔更新/__\對好多想玩既朋友好唔公平...希望可以再貼封測主程式出黎比大家/_\
回復 支持 反對

但係我係台版copy個MAIN.EXE過去港版就俾個防毒個檔有毒~"~
而家好無奈地俾佢del左MAIN.EXE
連台版都係....個nod32傻傻地- -|||

回復 支持 反對

咁請你PM你MSN比我...我SD返比你.
回復 支持 反對

唔洗了
我關左個nod32
開返台版更新返...
暫時ok@@
回復 支持 反對

(關鍵) 開更新...
e個step係咪即係開個gp?

玩家們要快手..呢隻GAME更新果陣..會出現好多壓縮檔..
係咪即係folder會出好多壓縮檔?

呢個時候..佢更新緊既應該..全部拉晒出黎...最好放係一個文件檔集好佢.
拉哂d 壓縮檔出個folder?

folder即係你所講ge gp檔=]
請樓主幫下我-3-! thanks !!
回復 支持 反對