ps2版真三國無雙5 special討論(攻略由無名方士提供)

關閉 [複製鏈接]
原帖由 無名方士 於 6-10-2008 21:34 發表
我係買正版.不過玩黃巾之亂果陣.最後一堆人打張角.好lag.但係其他game就冇問題。

正版?幾錢?...無得燒?番版有無出?
回復 支持 反對

回復 11# 的帖子

正版都係最近出.以我所知原本9月25日出.好似廷遲到10月2日出。詳細唔係太清楚。

正版好似448左右(本人購買既價錢)

翻版就唔清楚。建議要買就快.因為無雙5大約應該係搶手貨

又有新攻略.如有錯誤.敬請原諒.攻略在各地轉貼。

===================================================================================

馬匹育成數值參考例子 (轉自巴哈)

剛剛拿到一隻馬叫栗貓

他的素質
達觀ウギ瞳ゾ森羅萬象メ收バ+ガソ体
回復 支持 反對

達觀ウギ瞳ゾ森羅萬象メ收バ+ガソ体
回復 支持 反對

回復 13# 的帖子

我今日睇過一篇攻略.好似話森羅萬象+底知都可以練到500。

令外今日睇到有一篇攻略話485還是490(詳細不太清楚)以上就有赤兔魂果d。

詳細係邊到搜尋.唔記得。
回復 支持 反對

森羅萬象+底知我都有2隻...
           1.             2.
攻擊力 432           422
速度   433           429
跳躍力 477           479
突破力 406           413
屬性    火        冰
特性    勸誘     防矢
      無雙增加 無雙增加
回復 支持 反對

回復 15# 的帖子

我暫時只有3匹.森羅萬象+底知.全部都係黃巾之亂練新人打番黎
回復 支持 反對

無名呂布要點拎要貂蟬,劉備,曹操仲有係孫堅定孫權??
咁孫權點拎上網睇話要打赤x之戰用呂布軍--赤x之戰有呂布軍咩?

回復 支持 反對

呂布: 孫堅, 劉備, 曹操,貂蟬四人無雙破關

魏、蜀、吳.三國君主都要各國3人破關才能獲得。

貂蟬:三國國家(各)任何1人破關即可獲得。

岩岩玩劉備伝.最後一關五丈原之戰.打完之後.獲得雙頂馬。

森羅萬象+神聖。因本人劉備已50lv.開運也學。

===================================================================================

呂布軍打赤壁之戰.我都尚未清楚.因本人尚未獲得呂布。

以下純粹係本人推測.可能玩家使用呂布伝.也會遇上赤壁之戰。

只要呂布傳在赤壁之戰並上孫權將佢擊退.戰後可獲孫權使用。

備註:通常都要達成目標1~3。

本人在五丈原之戰獲得馬的素質如下。

名稱:青雲

攻擊力:241

速度:339

跳躍力:313

突破力:139

備註:本人係五丈原之戰之中.跟正常打法.完成目標1~3.清掉所以敵人。只係小部份敵方援軍未到.以記憶好似第2~3次敵方援軍。

令外本人係五丈原之戰當中冇囉過馬鞍希.望資料可以幫助樓主。

回復 支持 反對

無名你係打咩難度拎e頂級馬?
救命呀我隻b碟好有問題..成日都load唔到野

回復 支持 反對

回復 19# 的帖子

我選易.我只係知道我A.B碟.冇問題.除非玩單選一版模式.打黃巾之戰最後打張角.成堆人武將圍埋一齊會lag.當然有小許關數都會有lag.   o既情況出現。

岩岩用關羽刷到一匹雙頂馬.素質跟其他資料如下。

名稱:南雲

攻擊力:197

速度:339

跳躍力:313

突破力:176

==================================================================================

以上哪匹馬由虎牢關獲得。

難度:易

使用人物:純粹關羽

回復 支持 反對