打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想問一d轉職點家點!?

法c真係唔識玩...要學d咩技呀...
唔該....
回復

基本上初初要學冰火球,吸收(冇錢買mp水),回流
至於水龍,睇下你會唔會走近d怪,槍就果時冇咩用的
25lv用埋火精,就開始del冰,轉為d關於火技ge野
魔力導彈,石晶都要學,對你d攻擊勁有幫助的
回復 支持 反對

以下為本人的意見

中期  學技

基本上我自己算過,在50job以前的技能如下(用全部cp, 共: 42cp+100cp= 142cp, 技能cp&名方面,我係根據冰之為準的 maybe有d野錯/唔同)
能量球---能量球強化,範圍增加 ,
共10cp
組合槍射擊---組合槍強化,組合槍提升
共7cp
寒冰球---追加冰凍,寒冰球提升
共13cp
魔力飛彈'---魔力飛彈強化,範圍增加,魔力飛彈提升氣
共24cp
石晶塊---石晶塊提升
共15cp
水漩渦---水漩渦強化,水漩渦強化2,水漩渦提升
共24cp
威力魔彈---威力魔彈強化,威力魔彈提升
共11cp
恢復氣流---再生力 增加
共17cp
光之護膜
共9cp
吸取---偷取量 增加
共12cp

10+7+13+24+15+24+11+17+9+12=142
這是我的配搭方法,50job以上我諗都係學pvp技吧@@

初期學技(我只向著50job的範圍計的,沒有配搭在35job前的哦@.@)
大概在轉職後~46lv前
基本上都係用火屬既技
建議用:
火焰球(大概在2xjob前用吧, 自己根本只是在3xlv前用的.. 轉職後火球+冰球都秒到怪了)
強化ok了
冰球(終生受用的,配合追加冰凍@@爽)
追加冰凍
石晶塊(暈怪的小小範圍技@.@)
火柱(個人沒有學 太浪費cp&距離太近了 不過配合火精超強的一招技)
可強可不強吧@.@
水漩(必學,範圍技黎)
有得強就強吧
回流(必學,回hp)
必要強化!
光罩(必學)
吸取(可學可不學)
可強化可不強化(建議強啦~因為 例如你30lv 冇強:吸240 有強:吸420)

以上屬個人意見...
只作參考
也可以參考置頂既post

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
sai6606 + 10 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

你依家幾job-.-?
最好學左冰火球先啦`
咒得e幾招- -
回復 支持 反對

一開始就要 火球水球 方晶岩塊 水瀧捲 回復氣流 光之護罩 吸收
吸收到多d mp 陣要del即2200mp上就要del吸收 至於玄氣盾 係50lv上先學
到個陣先開始多遠攻怪 瞬間移動 煙幕 儲氣 而d係爆高lv個陣先學 烈焰柱 40幾lv可學 一家要強
你想打豆 鬥氣球範圍增加  魔力導彈先學  威脅魔彈後學 因為威脅魔彈咪華好屎
華得既都華   有cp可學:爆擊魔彈     
入睡pvp用 有cp學佢
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

我咩技都學-.-
回復 支持 反對