打印 上一主題 下一主題
收起左側

弓手幾轉pvp最勁?

19# 基斯耀

睇你捉唔捉到2轉劍既心理
捉唔到既話
靠出血係絕對唔夠
點講都好 9成以上既刺客既打法都係吸攻後利用果兩秒無敵攻擊
反過來說就會有5秒時間的破綻
我係劍既話, 士氣只是用來捱過你吸攻果兩秒
只需等待你吸攻
之後砲轟你就好了

在刺客吸攻時
起跳0.3~0.5秒後用升龍<
除左剛好吸唔到攻外
除可以破防
這時候,只要無被刺客出血
基本上爆擊一下就可以重創刺客
回復 支持 反對

大佬 你講到隻咒會企定定比你打咁(加上有回血 光盾 仲有個唔知乜盾 又要閃技 咁易比你屈??
你only天生速+1 冇左+2效果 追殺未必太順手
加有暈技 (唔一定中(用帽的說)  有冰技(高機率 等...
呢d都可以搞到你企定定啦
相反如果講到水弓比較起較有優勢
水弓主要是多效果(暈 冰 閃彈
所以唔會質疑水弓的能力
加上如果中煙走得快(風步左
應該唔成問題
回復 支持 反對

22# kkoo@

完全同意  高lv既話  我fd 2轉+13 跟本p場玩哂-.-

3轉點勁都好 高lv防高  打得幾多....

2轉劍同3轉弓打 可能50%win 同2轉可能得20 or 10%
回復 支持 反對

水弓 我認為係弓的最完美or接近完美
技能效果唔錯 所以唔排除水弓ge重要性
回復 支持 反對

無奈的說,2轉弓既冰既效果太低,一個唔網盾既火戰,,水弓-6既都冰到2~3次,但唔好彩一次都可以唔中,加上p場生存個個入晒盾,唔係防冰,就所以效果防,加上pvp係打1格,,比晒pk場3格你行,咁仲有得食嗎?,gm又改低埋中箭技,中左都唔慢得好耐,火戰只要行埋去出到技,你走左都8成照中,仲要加遠30%盾....
你3轉刺,吸到一下攻,爆中都扣火戰1/9血,仲要屈留血,,,每5秒就可以出一次,雖然命中低,但cd快已經好過水弓多多聲
3轉弓打2轉弓,,2轉弓4技招攻擊同12格技,機本你睇到佢出既姿勢,你用吸攻都仲吸得徹,無奈的只是d3轉弓亂咁出吸攻,搵到d人個心理就係:吸攻去先打你,,,(3轉弓大可以唔吸攻,條友仲係到比你打唔出招添)加

咒d技只係得冰彈用黎涯火戰,回流自己,大家都裝傳衫盾防效果既盾,咒都會比火戰涯打致死,(ps咒行得太慢,下下都打得中佢)(如果冇錯的說,假設裝左個防冰盾防30%冰,,咒招冰彈中冰=40%x60%=24% only)(未計所以效果再防多xx%)如果係水弓就只會更低,就算加攻冰盾都只會加多4~5%表面(未乘埋防冰ps:多2~4%)

so3轉 i think係最強,...裝個爆擊盾打人high到爆.."
回復 支持 反對

無奈的說,2轉弓既冰既效果太低,一個唔網盾既火戰,,水弓-6既都冰到2~3次,但唔好彩一次都可以唔中,加上p場生存個個入晒盾,唔係防冰,就所以效果防,加上pvp係打1格,,比晒pk場3格你行,咁就有得食嗎?,gm又改低埋中箭技,中左都唔慢得好耐,火戰只要行埋去出到技,你走左都8成照中,仲要加遠30%盾....
你3轉刺,吸到一下攻,爆中都扣火戰1/9血,仲要屈留血,,,每5秒就可以出一次,雖然命中低,但cd快已經好過水弓多多聲
3轉弓打2轉弓,,2轉弓4技招攻擊同12格技,機本你睇到佢出既姿勢,你用吸攻都仲吸得徹,無奈的只是d3轉弓亂咁出吸攻,搵到d人個心理就係:吸攻去先打你,,,(3轉弓大可以唔吸攻,條友仲係到比你打唔出招添)

咒d技只係得冰彈用黎涯火戰,回流自己,大家都裝傳衫盾防效果既盾,咒都會比火戰涯打致死,(ps咒行得太慢,下下都打得中佢)
基斯耀 發表於 17-4-2009 16:56

你都識講佢用防冰盾
唔係人人都用到呀化=_=?!
好好好~比你有防冰盾
咁做咩下面刺客打火戰又冇防爆盾架呢._.?
連防冰盾都有,冇可能冇防爆盾掛?
okok 唔講盾住

刺客你都識講佢命中低,
中唔到又點爆擊- -,

仲有仲有,
你好似講到個火戰唔識打人咁既-_-
就算個刺客吸左攻,起碼都要有7秒cd吸攻,
在途中火戰根本就屈哂機(除非火戰中左霧/刺客隱左......)
刺客只好趕緊閃閃閃,等待果5秒完- -

同埋呢~
就算扣左1/9血
都要睇個火戰本身幾血架-_-"
唔通有個刺爆左都得1攻,(誇大的,pt防高is ok,就算有最低攻擊,相信玩家打出黎都有幾百吧)
唔通真係1/9血咩(咁就幣)
就算真係1/9 都係你試過/睇過既經驗吧?!
請你加上"試過" or "睇過"

提外話(?)
乜巡守冰人機率唔高咩?
我記得回旋射箭果招都係40%,
但我成日中-_-......
講真...中箭根本好難先中- -(個人經驗)
仲有呢
咁就有得食嗎?   
唔明你呢講up乜
回復 支持 反對

你都識講佢用防冰盾
唔係人人都用到呀化=_=?!
好好好~比你有防冰盾
咁做咩下面刺客打火戰又冇防爆盾架呢._.?
連防冰盾都有,冇可能冇防爆盾掛?
okok 唔講盾住

刺客你都識講佢命中低,
中唔到又點爆擊- -,

仲有仲 ...
無名yes 發表於 17-4-2009 17:19

無錯有冰盾當然有防爆盾存在,但只係防被爆擊機率,,武器盾中加爆擊傷害可以去到8x%,(ps:3轉弓用左集思係一直50%爆擊機率),就算係s級防爆,都只係防多1x%,爆擊傷害依然存在威脅性

再者火戰食到出血,回血都係一件難事,同埋防所有出血盾既能力雖然同防冰一樣高,但3轉cd出血技遠比2轉冰優勝,(4次出血技時間=1次冰技時間)出血機率係60%,但水弓只得30%,計埋你96秒先出到既20技都唔夠血出多次,而且出血技發動時間係0.0秒,中箭更加少之有少28秒30%,48秒同15%..(gm改廢埋中箭效果添)
4次出血技都唔中的話hit,佢把刀都可以掉得,,"
就算人地有所以出血防30%,中出血既機率都會多過水弓中冰(ps 60%x60%=36%)假設唔中3下,都高機率過冰技16秒1下(30%x60%=18%)

係p場同級火戰,3轉弓對戰,吸到加埋爆擊係可以扣到1/9血(ps親眼見過)

咁就有得食嗎?<<(ps:改返[就=仲])
解:仲洗打的意思
回復 支持 反對

弓手張張卡都比其他職ge卡勁''
睇下你點用''
咩野武器''
回復 支持 反對

睇你識唔識用嫁咋-3-,,
睇你lv,,裝,,技巧,,
識用既暗弓同水弓pvp都好勁,,
回復 支持 反對

本人覺我2轉弓先至係最勁
有冰同眼終始終屈機