收起左側

[綜合討論] 石器時代2實用網頁+系統需求+Q&F引索 新手發問前先看完

我諗神兄都唔會自在 + 唔需要你特登開PO 連佢D 日記啦

認識都唔叫實用?
咁我諗所有遊戲都可以省略"遊戲介紹"等等既頁面

+ 我地內測一方面係測試BUG, 一方面亦都係將"實用"既資料介紹比大家
+ 比大家"參考", "預覽", "發問", "了解&認識"
我記得夜神佢D POST 唔係純粹認識咁簡單囉

你所指既實用文, 最終目的唔係都係比新手"參考"咩?
咁點解神兄內測文章又唔算係呢?

完全唔知"抵毀"一詞同你文章之前&之後既說話有任何關係?
請慎重+明確地使用用詞,
明顯地係用錯詞語, 所以完全唔明白你講緊乜

順帶一提,
將版主既權力交比一個對石器2 無任何認識既人,
我對石器2版實在唔敢有任何既期望+見唔到有任何希望
而LEE 個版亦都只會越黎越多轉貼文章
管治技巧暫且不予置評,
連最簡單以平常心與人溝通既能力我暫時都未見到

可能你會覺得我講咁多又唔見我做D 野?
無錯, 可能我真係無咩資格講咁多野, 批評咁多, 因為我對LEE 個版無乜貢獻
不過, 旁觀者清
+ 我本身唔係果D 對外好 ACTIVE 既人
我只係想好簡單咁指出..
一個成功既版塊, 成功可能係因為轉貼文章
但係一個失敗既版塊, 失敗亦都可能係因為只有轉貼文章

你又知唔知到底點解內測既人, 只係得神兄一個出聲?
你又知唔知到底點解日+美版既人, 唔想分享佢地既事?
(AT LEAST BOTH, 我都唔想出聲)

AT LEAST 無一個氣氛營造到比我去分享,
所以我選擇係第2, 3, 4個論壇到貼我既教學, 後感, 攻略 ETC
但係我都無係LEE 到貼過一篇

講完, 收工...
小馬仔 發表於 18-2-2009 17:06

簡單以平常心與人溝通既能力
我諗我呢家已經好平常心
我平時都系甘同人講野

認識石2可以系不同方面認識
吾一定要玩過先會有所認識
我通過WIKI對石2認識左好多
玩GAME只不過系另一種經驗  雖然都好重要   但系同玩家一齊成長我覺得冇咩吾好

=
完全唔知"抵毀"一詞同你文章之前&之後既說話有任何關係?
請慎重+明確地使用用詞,
明顯地係用錯詞語, 所以完全唔明白你講緊乜

我就呢到用錯詞語我同你道歉。
=

我諗神兄都唔會自在 + 唔需要你特登開PO 連佢D 日記啦

認識都唔叫實用?
咁我諗所有遊戲都可以省略"遊戲介紹"等等既頁面

並吾系我吾想加

而系神兄D POST多
如果整理做一張貼可能會比較好
所以我無加上去
我站系自己既立場上
一張POST講哂系內測到既所見所聞
以及升級等等資訊集合在一起的話
我覺得會比較容易觀看
並吾系有心話冇用
只系分LINK會比人覺得麻煩

==
將版主既權力交比一個對石器2 無任何認識既人,
我對石器2版實在
唔敢有任何既期望+見唔到有任何希望
而LEE 個版亦都只會越黎越多轉貼文章
管治技巧暫且不予置評

轉貼出合適文章對於版主/玩家黎講都吾系冇好處

期望冇吾緊要
見吾到有任何希望我覺得呢到先有問題

我尚未開始就任
連最基本的RULE也沒有
你為什麼可以斷言沒有任何希望?
我自知自己對石2經驗尚淺
但人總有一天會成長 對吧
人作為靈長類動物
會從錯誤中吸取失敗
我踏錯了一步不用一陣子我就可以改正過來

但是如果我現在說錯了話

你就可以斷言我管理這個版沒有希望的話
會不會太過兒戲?

再說
我在不同網頁也認識了石2的基本操作/知識

並不是無任何認識

如果之前或以上的發言令到你有誤會/反感的話
我向你道歉

但是
我並不是鼓吹轉貼文章  我所轉貼的大多都是對玩家有益的資訊

我亦知道自己的認知比起夜神的認知還差得遠

亦無任何自己的原創文章可以po給大家看

我在我申請版主的貼子上講過

我會不定時寫新手指南

就是因為這個原因我想在新手的立場上  慢慢編寫

跟大家一起進步

人不一定一開始就是完美的

總有一兩個錯誤   我亦知道我自己以前或現在既言行令很多人反感

在經過很多人的反應中   我也慢慢改變了

最重要的是如果你心想我並沒有出自真心地發文的話  沒關係   我自己知道就好了

==
我吾系幾想同你嘈  所以到此為止ok?   這個版最近才開   我不想一開始就有不和
回復 支持 反對

好有用,txh~
回復 支持 反對

thinkthinkthinkthinkthinkthink
回復 支持 反對

岩岩好512 可以玩LU
回復 支持 反對

好懷念以前一起同fd打精靈王既日子最之前連打機暴轉身都成問題~
回復 支持 反對

this is helpful! thanks
回復 支持 反對

喵喵~主人也來玩石器時代喔^^"
教我玩呢~
回復 支持 反對

喵喵~主人也來玩石器時代喔^^"
教我玩呢~
倩儀 發表於 22-3-2009 00:34

嗄阿?     我放棄了     太多轉變了   騎寵也不一樣...  根本跟石器1是兩個世界

雖然某一隻寵物很可愛...

這個po我也會更新的(拖)
回復 支持 反對

嗄阿?     我放棄了     太多轉變了   騎寵也不一樣...  根本跟石器1是兩個世界

雖然某一隻寵物很可愛...

這個po我也會更新的(拖)
餅`Cake=× 發表於 29-3-2009 14:59

支持你繼續更新=)

最好更新埋我個心得=D 哈哈
回復 支持 反對

笨葉有玩曙光?ME2~
我91戰士(全套十一星河)T.T
回復 支持 反對