查看: 3923|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

光弓同暗劍邊個勁d?

如題..我想問下邊個勁d?
回復

冇話邊個勁d,邊個廢d
暗戰重點係要速戰速決,
暗戰低防,攻高
光弓最驚都係士氣,
3種效果(光抗可以唔要吧?),
應該可多方面的戰術(?)(速戰/持久)
一放蛇仔人地好易玩完,不過都唔會咁易中吧?!(除非係中暈/其他減速或停止既效果)
加上大家都係相剋屬(光暗300%),
唔似被剋/剋人

個人認為光弓較好,(當然控制打帶跑的技術要好)
因為遠攻對近攻,近攻必須埋身肉博(速攻都唔會好多招吧?!cd也相信較耐),
遠攻不會企住係度任人打吧?當然都係打帶跑了
既然近攻打唔到遠攻,咁遠攻贏既機率都高d,
光弓20job係指定範圍技,暗戰20job係自身範圍,
所以光弓20job通常都中,暗戰則要抓到適當時機去用(如敵人中暈),
加上又唔係刺客/劍刃&冇士氣,20job好難閃得到
回復 支持 反對

要睇lv同張卡+幾/job 唷=0= 唔係的話光弓+0同埋低lv 也沒有太大可能可以打贏一個光弓的吧~還要睇裝/血/抗(ps.廢話) 我個人覺得光弓會好點 正如樓上所講邊走邊打的方法~如果光弓用2job暈左 咁再放蛇+20job 至少也能打他一個半死吧~
回復 支持 反對

光弓一定打win到呀 因為遠攻 同埋有招技中左+50%爆人
回復 支持 反對

你地 講 pvp 啵 光弓 主力系對無光抗既暗怪 .  
話明 pvp 你估 暗戰 會吾會 0光抗呢 ?!
俾人著左抗既 光弓 = 輸定的 ( 張卡同lv 差不多的話 )
回復 支持 反對

你地 講 pvp 啵 光弓 主力系對無光抗既暗怪 .  
話明 pvp 你估 暗戰 會吾會 0光抗呢 ?!
俾人著左抗既 光弓 = 輸定的 ( 張卡同lv 差不多的話 )
s!u明 發表於 26-2-2009 21:29

你唔好教壞人^^,
假設兩張卡+15 99job,
兩張全攻,
呀生,主力對冇光抗?,
世上有幾多冇光抗既怪?
光弓一定要全屬既?
換個角度
暗戰專係打光怪
光弓有暗抗
暗戰=輸硬?
話明pvp,你估光弓會唔會0暗抗呢?
回復 支持 反對

E家D小朋友俾死地教壞哂

以為「點屬係死地會好高攻」,咁張卡去到邊都一定要係屬力.....

完全冇想過「PT可以點攻」 「5轉弓唔一定要得一張」

可憐咧
回復 支持 反對

光弓有鷹魂,狼魂
理論上以攻卡加法來pvp係比暗戰更優勝
暗戰開左狂戰時係就係猛
但卻沒有了防禦力
在開左狂戰的情況下
食光弓一下爆擊已幾乎足以致命
回復 支持 反對

要睇下抗/lv既問題 卡既+ s卡既pt 精靈 如果全部一樣
要打應該係光弓 光剋暗
暗戰近攻 可以比弓拉
回復 支持 反對

個人認為 如果你玩暗戰一開技=自殺
根本上你自身扣ge血 扣ge防 仲要比人打多幾下
你張卡都唔知升咩點先夠打
回復 支持 反對