打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 呢隻game,係邊到做嫁???????

關閉 [複製鏈接]
13# 朱仔成

收皮啦..我就唔信你冇食中國產品啦
回復 支持 反對

又話唔玩大陸Game .. 自己簽名檔果隻明朝時代咪係大陸出架囉 a__a"
我都渣緊BNO .. 仲寫住英籍添 .. 而家聽講仲可以申請居英權 ..
但係我想問你你個名係唔係中文名 A_A?
我唔信你N咁多代之前唔係大陸人囉 ...
回復 支持 反對

又話唔玩大陸Game .. 自己簽名檔果隻明朝時代咪係大陸出架囉 a__a"
我都渣緊BNO .. 仲寫住英籍添 .. 而家聽講仲可以申請居英權 ..
但係我想問你你個名係唔係中文名 A_A?
我唔信你N咁多代之前唔係大陸人囉 ... ...
▊▎Tornado 發表於 25-7-2009 06:14

都話左,我下面果個唔係簽名檔黎,係論壇宣傳廣告

正如你下面都有一隻 明朝時代 宣傳廣告
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

都話左,我下面果個唔係簽名檔黎,係論壇宣傳廣告

正如你下面都有一隻 明朝時代 宣傳廣告
朱仔成 發表於 25-7-2009 11:31

咁你係唔係幾代都係香港人丫 ?
唔係咁你就收聲啦 ... 你咪又係有大陸血統 ~
無可否認英國人管治香港係比中國好 ..
但係而家已經歸由中國管治已經係事實 ..
就算你而家話抵制中國既野又點 ?
你始終都係要用 .. 連你而家部電腦個殼 ..
你部電話舊電 .. PSP .. 你個Mon ..
甚至你食緊包薯片都係Made in China 囉 ..
你話唔玩大陸 Game ? 但係而家香港好多Game都係大陸造
我唔信你一隻都未掂過 .. 同埋而家中國大陸D科技已經開始追及香港 ..
更有 D已經超越香港 .. 咁你話人地劣質 .. 有冇諗過自己香港遲下有可能比中國大陸更劣質 ..
總言之 .. 你只係一個普通香港市民 .. 就算你點唔鍾意大陸整既野都好 .. 你都要接受..
回復 支持 反對

咁你係唔係幾代都係香港人丫 ?
唔係咁你就收聲啦 ... 你咪又係有大陸血統 ~
無可否認英國人管治香港係比中國好 ..
但係而家已經歸由中國管治已經係事實 ..
就算你而家話抵制中國既野又點 ?
你始終都係要用 .. 連你 ...
▊▎Tornado 發表於 27-7-2009 07:33

現在香港仲未被中國實際統治,因為有什麼「一國兩制」,所以我係網上講呢d野,都無人黎捉我
雖然我一個人改變唔到咩,但係集合全香港7百萬人就可以改變香港
全香港7百萬人一起支持香港回歸大英帝國
回復 支持 反對

現在香港仲未被中國實際統治,因為有什麼「一國兩制」,所以我係網上講呢d野,都無人黎捉我
雖然我一個人改變唔到咩,但係集合全香港7百萬人就可以改變香港
全香港7百萬人一起支持香港回歸大英帝國 ...
朱仔成 發表於 27-7-2009 08:05

唔好發夢 .. 中國係唔會俾番香港俾英國 ...
38之後香港就已經係俾中國實際統治 ..
好心你醒下啦 .. 打機還打機 ..
關政治咩事 ? 如果你想知點解我地會咁講
你中三讀中史果陣你就會知
回復 支持 反對

唔好理佢啦, E家好似話拎BNO有居英權, 等佢快D走去做人地既"三等公民" -- 等食, 等疴, 等死,

起馬香港少左果冇常識既細露

唔係佢下果POST同你講:"悟空, 其實我唔係中國人, 唔係香港人, 唔係英國人,

我係挪美星來既超級撒亞人, 我來接你番去架, 悟空"
回復 支持 反對

唔好理佢啦, E家好似話拎BNO有居英權, 等佢快D走去做人地既"三等公民" -- 等食, 等疴, 等死,

起馬香港少左果冇常識既細露

唔係佢下果POST同你講:"悟空, 其實我唔係中國人, 唔係香港人, 唔係英國人,

我係挪美星來 ...
nikki38 發表於 27-7-2009 08:45

唔好意思 @@" 而家大多數拎BNO既都已經係中國籍 ..
(其實佢阿媽幫佢換11歲身份證寫左中國籍既話就已經自動入籍)
佢講到明話香港人如果係中國籍既話已經唔可以享有居英權
所以佢連三等公民都應該冇得做 @@"

ps.. 我其實身份證係填英籍 .. 我都係渣BNO ... 我只係預38年後當應變用..
但從未講過自己唔係中國人 @@"
回復 支持 反對