打印 上一主題 下一主題
收起左側

到底點先可以升dungeoneering 快d?

關閉 [複製鏈接]
我打左20場dung.先得7lvl,一場平均都要30mins +
點先可以升快d呢?
回復

囧了我打了幾場就9lv啦- -'''
1.最緊要唔好死啦^^''((盡量~
2.生活同戰鬥lv都要高-3-''...((也是盡量啦-3-''
3.team

team會加快解dung既時間
我自己一個打死左幾次(重要係1f><"...我太廢了><"
成team去打唔止快d...死既次數都會少d^^
回復 支持 反對

1. Understand Prestige - Please read the following guide about Prestige if you don't understand it
http://www4.nakuz.com/bbs/viewth ... &extra=page%3D2
2. Solo(單挑) is the worst xp, try duo(二人組) or 5:5 large room team
3. If you have to solo, try some time-saving tips:
一口氣衝到Boss room,中途盡量避免打怪及拾東西(有些門不必打倒房間裡的怪物也能開啟),唔夠food 先拾 food。
知到Boss的身份和等級後,適當地裝備自己。例如Boss低你10幾LVL就唔好哂時間整咁多裝。
一路上拾起一些種子,種potatoes and mushrooms。但唔好企係到等佢地種好,邊等邊做其他野。(p2p only)
BOSS太強大時(例如高你50LVL),請用potatoes/mushrooms/fish來弄高級食物。
最後,記得把未打倒的怪物殺掉。可以+10% bonus modifier。溜掉一兩隻不會對XP有多大的影響,因此不建議殺比自己等級還要高的怪物,因為很費時。
回復 支持 反對

我打左20場dung.先得7lvl,一場平均都要30mins +
點先可以升快d呢? ...
ericzhu 發表於 18/5/2010 09:45 PM

20場dung.先得7lvl 係唔係誇張左 D ??
回復 支持 反對

系咩?
我尋日新開果個19dung啦-.-
玩左13場(included noob level - complexity 1-5)
你玩完你既possible level要reset再玩
一系world1 team一啲低LEVEL會多D經
回復 支持 反對

完成所有可挑戰樓層 -> reset
重複完成已挑戰樓層 -> 0 prestige
死亡過多或導引模式 -> low xp
不知幹了什麼好事來 -> ????????
回復 支持 反對