查看: 10091|回復: 102
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 劇終!傳奇的終結

關閉 [複製鏈接]

要結束的終於來臨!
由開始到現在有沒有享受過這遊戲的樂趣?

12月8日就係終結 , 我希望各位朋友們0係餘下既日子放低怨恨 , 好好享受。
接下來 , 分享下我0係RCO既回憶!

第一章 賽車初體驗
剛開始接觸rco時 , 已覺得上下左右難控制 , 右手完全唔配合=_=
去到後來先發覺有得用WASD即刻舒服晒^^
記得初時側移/甩尾既控制我都係個白痴 , 直到人物10幾Lv先掌握好。
(新手時既我...乜都唔識..有諗過放棄)

第二章 南山結義
經過一段日子既努力 , 終於到達南山城鎮。
很多新任務令我人物極速升呢。
此時 , 我亦加入了車隊「極惡同盟」。
不久後 , 車隊解散了 , 我和幾個前車隊成員組織了「Cit」
開始了精彩飛車路。

第三章 佔據四區
「Cit」成立不久後 , 本是開國之元老都紛紛離去
當中更有兩位隊員離開前將帳號交托給我 , 並叫我好好搞好車隊。
一段時間後 , 官方出了地盤戰
當時車隊已是非常成熟、精英盡出 , 決定開拓皇者之路。
經過一輪殘酷既地盤戰後
已經佔領了「朱雀」、「白虎」、「玄武」, 餘下「青龍」為ZR佔據著。
終於到了大戰「青龍」的一日 , 我們用了精英小隊攻擊
開始時戰況異常激烈 , 分數不停拉鋸
剩餘2分鐘時 , 我們開始跑出原有既戰略
開始把比分拉開 , 到最後以38比9戰勝而歸
成為第一隊同時間擁有「四區」的車隊
同時亦因此在日後埋下伏線。

第四章 皇朝沒落
坐擁「四區」後 , 不久便成為眾車隊的目標
多是不滿我們作風霸道 , 加上暴走問題而令車隊士氣突變
對地盤無心戀戰 , 慢慢失去所有地盤。
眼見車隊盛極而衰 , 我做出一個沉重決定
將車隊的人移師至「赤鳳」重新起步
結果有20多人跟我離隊去「赤鳳」
從此「Cit」神話亦開始沒落。

第五章 打擊野心
經過這仗戰役後 , 地盤戰亦沉寂一段很多時間
「赤鳳」亦幾經轉折變成現在的「NightClub」。
未幾 , 江湖傳出了「Esgs」有意一統「四區」
回想起之前「Cit」事跡 , 我不禁找「Esgs」高層訴說
盛極必衰 , 物極必反 , 眾矢之的
可惜他們並沒有理會過我既經歷。
當他們佔領「三區」後 , 見他們有意強攻「ZR」
幸好「ZR」雖大不如前 , 但都能夠成功擊退對方
我們亦出擊強佔「青龍」
成功打擊了「Esgs」的計劃。

第六章 心願
時間飛逝 , 仲有個多月就一切都完結
而家我會為45Lv人 , 全車150Lv而憤鬥
再不斷挑戰自己 , 直到關服前一刻 , 令自己無憾。

如果今天將失去眼前的一切
剩低清風兩袖也不計
唯獨你一個是不可給取替
下半生准我留住你......

劇終
~The End~

Cit時期

Cit時期

K仔合照

K仔合照

K仔合照

K仔合照

去影景

去影景

大牛

大牛

第1次上去卡住

第1次上去卡住

第1次行過350

第1次行過350

第1次玩破紀錄

第1次玩破紀錄

1個人既暴走

1個人既暴走

刷到人癲既246

刷到人癲既246

黑到爆既大牛合成卡

黑到爆既大牛合成卡

但係張GT卡又咁正=.=

但係張GT卡又咁正=.=

發現BUG位

發現BUG位

合野合到咁型

合野合到咁型

唔知點解入左去= =

唔知點解入左去= =

炒車炒到開前罩

炒車炒到開前罩

第5次既骰仔

第5次既骰仔

32萬M幣- -

32萬M幣- -

留倩影

留倩影

留倩影

留倩影

留倩影

留倩影

行360

行360

火箭刷苗

火箭刷苗

破紀錄

破紀錄

破紀錄

破紀錄

破紀錄

破紀錄

破紀錄

破紀錄

破紀錄

破紀錄

入晒個窿度

入晒個窿度

有入無出 來來屋

有入無出 來來屋

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
真白羊 + 20 正文共享

查看全部評分

回復

萍妹~~ I LOVE U XDD
我係你既粉絲

師父~~我未學滿師 ><
回復 支持 反對

第2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
你條死人白羊,利用版主特權搶走我親愛ge萍萍女神發帖ge頭香
我恨你一世.\  /.
回復 支持 反對

有點想哭~我由cit 開始跟你到現在~~(唯獨你一個是不可給取替)呢句好正!!XD
回復 支持 反對

最尾2張已成為經典
回復 支持 反對

睇完有少少喊~.~"
原來我地都好多經歷,
原來我由09年2月開始跟妳到而家.
記得果硬膠膠三十幾lv入Cit咩都唔識,
係妳教我點升lv,做每日...
我最記得果時同妳刷每日..日日12點去競速2頻爭位,
後來仲每人升多幾隻ac到35lv刷完正身刷分身.
刷到兩點幾先收工,諗返起都想死>.<
回復 支持 反對

跑苗餘2分30....變態-__-
回復 支持 反對

睇完有少少喊~.~"
原來我地都好多經歷,
原來我由09年2月開始跟妳到而家.
記得果硬膠膠三十幾lv入Cit咩都唔 ...
tszlai01 發表於 10-10-2010 22:45

艾歷塵當年一句
你有興趣加入cit嗎?
我就答55
咁就入左
回復 支持 反對

無我
回復 支持 反對

無我
stupid0879 發表於 10-10-2010 23:13

好多相我都因為鏟機唔見晒...
剩係得返呢堆
如果你有同我影既相 你POST上黎分享
回復 支持 反對