打印 上一主題 下一主題
收起左側

[f2p]dungeoneering skill-blinding問題/討論

關閉 [複製鏈接]
小弟而家cb lv都近90cb,f2p
係rs wiki睇到話一到90cb既話,dung xp減半
唔知係咪堅(冇試過),但係好淆
就一路用mage/range玩dung壓住cb lv
我而家blind左支catalytic staff,
但係mage好煩成日要整runes,初期又冇錢
於是team dung個時成日比人小,
(我走番去rc,一開波剩係拎碌staff扑人太廢)
我dung就黎50,我應該blind咩做2nd item好?

blind把fractite 2h黎解決我初期廢既問題?
(但係又升cb lv)
blind把spinbeam long bow黎頂?
(但係又要買箭)
blind件byll robe top黎加強mage??
(剩係令我中後期多d水入rune ess)
定放棄碌staff轉range based??
(但係我個15%bouns同埋我range差d)

求大佬們指條路比我行下

申報:range 70
mage 80
回復

而家mage 82
我揀mage既意向更強啦,
我應唔應該去谷rc到65黎craft death runes??
而家60
回復 支持 反對

已經冇咩掂dung住,而家45
有冇大哥大姐比d advice我,
我首先我揀mage定range好?
(我個人傾向mage多d,但係不妨比d意見)
我blind咩weapon好?
(spinbeam longbow/catalytic staff?)
最重要係咩2nd item???
(上面揀左咩都比下意見,例如staff+bryll robe top/other weapons
,spinbeam longbow+dromoleather body)

基本opinions都列埋,請各位比d指引我
當然有其他choose我都會觀摩下再作決定
回復 支持 反對

好似teammate lvl相差太多 +complexity低先會減好多
一般情況>90cb只係減好少,大概2,3百
回復 支持 反對