查看: 3645|回復: 19
收起左側

[攻略心得] (汽車)技能的選擇. . .交流下。

關閉 [複製鏈接]

本人以玩了幾年的心得來做的,有錯/意見請指教. . .交流一下. . .

共有10技<有D名我唔記得. . .,請記得的朋友指點一下^&^>

1.均速的祝福(Blessing of Normal Speed)
效用:增加正常速度值。

2.高速的祝福(Blessing of Max Speed)
效用:增加最高速度值。

3.推進器時間的祝福(Blessing of Buji)
效用:使用推進器(Ctrl)的時間增加。

4.推進器力度的祝福(Blessing of Bupa)
效用:使用推進器時的加速力上升"由(NuclearAsh核灰)提供"

5.推進器
強度的祝福(Blessing of Buo)
效用:增加最高速度。

6.杻距的祝福(Blessing of Torque)
效用:全時間加速力上升,包捨開啟推進器與否"由(NuclearAsh核灰)提供"

7.潤化推進器(Tamed Booster)
效用:減少使用推進器時的準備sp及使用sp"由(NuclearAsh核灰)提供"

8.SP的祝福(Blessing of Sp)
效用:增加最大SP值。

9.強化集中力(High Focus)
效用:閃避車輛所得的SP增加。

10.強化精神(Clear Mind)
效用:回復SP的速度增加。

不供詞填充. . .請將你覺得最好的6技/4技或最有價值的技能組合在下面. . .
--------------------------------------------------------------------------------------------
要求1:比賽

--------------------------------------------------------------------------------------------
要求2:任務

要求3:綜合(最好)

以上資料只供參考. . .
回復

坦白而言...似乎有唔少資料係錯
紅色同最大會抵消既情況亦好似只係限於舊速度公式...~

btw其實我都唔太記得hahahaha
回復 支持 反對

坦白而言...似乎有唔少資料係錯
紅色同最大會抵消既情況亦好似只係限於舊速度公式...~

btw其實我都唔太記 ...
NuclearAsh核灰 發表於 16-8-2011 21:23

邊度有錯,請指教,交流下. . .咁樣我地就唔會學錯技@@

我都係聽人講紅色會抵消最大既. . .@@

不過總之會慢少少,我試過慢1-3km不等. . .@@

定唔知心理作用. . .
回復 支持 反對

最大的祝幅~~~~
回復 支持 反對

邊度有錯,請指教,交流下. . .咁樣我地就唔會學錯技@@
我都係聽人講紅色會抵消最大既. . .@@
不過總之會慢少少,我試過慢1-3km不等. . .@@
定唔知心理作用. . .chluhochlu 發表於 16-8-2011 09:34 PM

據我所知既錯處如下
4.推進器力度的祝福(Blessing of Bupa). . .減少由正常速度去最高速度的所需時間。
6.杻距的祝福(Blessing of Torque)..減少由0km或不使用推進器(Ctrl)去正常速度的所需時間。
7.潤化推進器(Tamed Booster). . .減少使用推進器(Ctrl)時必需要50SP才能啟動推進。
chluhochlu 發表於 16-8-2011 08:41 PM

4.使用推進器時的加速力上升
6.全時間加速力上升,包捨開啟推進器與否
7.減少使用推進器時的準備sp及使用sp

至於紅色..我印象中只係舊速度公式有呢回事
而家坡服用緊邊套公式我就真係唔知喇...~
回復 支持 反對

紅色 最大....以我所知..係唔會影響速度上限了..
仲會快左添...只不過唔明顯..
港服經過測試...但坡服情況不知道

正如我一直都叫學推時..
扭距 推力 紅色 最大 都係跟推時有關
扭距 推力高..即係代表最高速既時間長左..間接令推時耐左
紅色高...到達最高速既時間快左...間接令推時耐左
最大高...最高速度快左...推時越耐越好
由此可見 推時的確係非常重要...
回復 支持 反對

據我所知既錯處如下

4.使用推進器時的加速力上升
6.全時間加速力上升,包捨開啟推進器與否
7.減少使用推 ...
NuclearAsh核灰 發表於 17-8-2011 00:12
多謝指教:handshake,我想問7.技能會減使使用SP咩???

唔係淨係減準備sp姐咩???
回復 支持 反對

多謝指教,我想問7.技能會減使使用SP咩???

唔係淨係減準備sp姐咩??? ...
chluhochlu 發表於 17-8-2011 06:30 PM

of cuz

NOT!
回復 支持 反對

多謝指教,我想問7.技能會減使使用SP咩???

唔係淨係減準備sp姐咩??? ...
chluhochlu 發表於 17-8-2011 18:30
又話玩左幾年既心得.....
回復 支持 反對

1.唔係叫均速的祝福咩
回復 支持 反對