打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [召喚]有玩diva既玩家 + 1個(幾無聊)既問題

回復 30# Torchic╳小火雞
咦 乜原來有得預覽lol
嗯...都係一般
上級果個就好小小
但係我都係覺得色鉛筆好d lol

係呀 出左個咁既美化 (呃錢) 功能
多VP洗唔哂既...每次record都整1個都得
回復 支持 反對

咁又係
你挑挑下Clear阿Great阿 就會發現VP越黎越多

當然如非必要就唔好挑P(茶
回復 支持 反對

回復 32# Torchic╳小火雞
所以我由上次開始就採用呢個賺VP策略(茶)
回復 支持 反對

挑P一投入過度
真係會好蝕

===========================

試下用果個リザルトピクチャー先
回復 支持 反對

回復 34# Torchic╳小火雞
嗯 幅圖幾靚
不過睇落去d字型有種奇怪既感覺-.-
唔知係唔係睇慣左玩果陣時果種字型
宜家睇覺得好似格格不入咁 orz

唔係好識睇日文
但我諗你賭per成功左? 恭喜哂:handshake
回復 支持 反對

唔駛恭喜既
呢次已經算好彩

想當年我試過玩透明水彩
因為2:45果抽野
搞到我連續8次挑P失敗(30VP×3=240VP)

=========================

有時挑C/挑G/挑P可以係一件好爽既事
今日第一次打パズル EX
第一次挑Clear 甩左3粒 (成功
第二次挑Great 甩左1粒 (成功
第三次挑Perfect 一挑就Perfect了 (成功
回復 支持 反對

回復 36# Torchic╳小火雞
如果透明水彩唔係有果2串野
我一早都玩左extreme sad

puzzle bpm 好慢
不過一唔小心就好容易因為太淘醉而miss左 (我自己認為)
見到有條片玩到cool率100% 順便放埋上黎
回復 支持 反對

慢歌捉cool真係好難
呢首啦 呢首啦 呢首又係

=====================

5月配信曲個post我更新左
裡表lovers個PV真係靚到
另外幫我睇下仲有冇錯link(我睇到好似冇

=====================

下次挑戰呢首
http://www.nicovideo.jp/watch/sm17842502
初見82% 目標都係perfect
回復 支持 反對

回復 38# Torchic╳小火雞
呢3首我都冇玩開
玩過咁多首 我都冇乜點玩過咁慢既歌..
不過初戀結束時一開始果part的確係比較難出cool

咦 睇落去裏表lovers d畫質同平時果d唔同
呢種就叫NPR?

leia個節奏有d難捉
可能因為我之前都未聽過
去到後段果一大堆連音-_-"
有1次仲要係加快左幾粒音既速度 orz
8星都差唔多...
不過我諗捉到節奏之後 應該係7星左右
最主要係要搞後期果堆

link冇錯了

唔知幾時會出rolling girl呢
好想玩
琴晚睇extend既extreme片
bpm都幾快...不過咁先好玩
回復 支持 反對

不過初戀結束時一開始果part的確係比較難出cool
小雪冰 發表於 2012/5/20 16:24

想當年我第一次玩
就係甩果幾個減速位

另外唔知你開始接觸9星未
不過老實講 MSS雖然慢 不過的確係唔少人第一首過到既9星
我第一首都係呢首

咦 睇落去裏表lovers d畫質同平時果d唔同
呢種就叫NPR?

我諗係
不過都係建議你係實機玩一次NORMAL或者HARD 親自睇下都好
(經過nico/youtube既處理之下可能會有d分別

Rolling Girl同World's end Dancehall都總有一日會出係PDA上面
(雖然後者可能要等多一排
回復 支持 反對