收起左側

[心得分享] 情困「我」,純分享 (字海,謹入)

我同我女朋友一齊半年.
同一班前後座位.
嚇下醋就必有.
不過經我既多番拒絕外來女性都冇咩事
(其實都係WTAP ...
豆丁123 發表於 29-6-2013 23:59

有一次我FD好狠心唔理佢 試下個女朋友搵唔搵佢.(依個我會掉番轉)
你唔認你有錯,我何必伸左臉比你打,
愛係有包容,但係0溝通低信任,包容只是一個對自己痛苦既選擇,對嗎?

我同我女朋友一齊半年.
同一班前後座位.
嚇下醋就必有.
不過經我既多番拒絕外來女性都冇咩事
(其實都係WTAP 佢唔鍾意咁)

正常,
wtsapp同邊個傾計,我都怕我打字打得太曖昧

以上外話
以下可能是重點?!
我有個FD佢同佢女朋友合合埋埋十幾次到.
佢女朋友係超易嚇醋同痴身到另人冇自由.
而且道理都唔講只會做自己鍾意既野.

我同女朋友,溝通,
我一講道理,佢就唔會去聽,
佢話同我講情面,好啦講情面,
就同我講有冇用佢既角度諗?
好..我都照做埋(本身就有),

交叉+三角形+正方形+圓圈+圓圈+交叉 = 爆大技

有時好難去溝通既原因,唔願聽~_~
回復 支持 反對

有一次我FD好狠心唔理佢 試下個女朋友搵唔搵佢.(依個我會掉番轉)
你唔認你有錯,我何必伸左臉比 ...
傲邪一少 發表於 30-6-2013 00:04

其實紀念日係女仔都會特別關心.你試下唔記住 後果都係惡夢.(依到係咪我GAG錯 定係你嘈其他野A_A?)

最後都係WTAP OR 面對面 講清楚.
如果傾都唔傾=GG
佢照樣唔理=你同佢D FD暗示下OR 閒醒佢.
佢肯聽=都對你重有FEEL
回復 支持 反對

其實紀念日係女仔都會特別關心.你試下唔記住 後果都係惡夢.(依到係咪我GAG錯 定係你嘈其他野A_A?)

最後 ...
豆丁123 發表於 30-6-2013 00:09

小人難防呀有時,另外,覆你第一篇,加長左,去睇睇先
回復 支持 反對

小人難防呀有時,另外,覆你第一篇,加長左,去睇睇先
傲邪一少 發表於 30-6-2013 00:10

咁宮心計?!人物關係表咁複習
(依加睇
回復 支持 反對

咁宮心計?!人物關係表咁複習
(依加睇
豆丁123 發表於 30-6-2013 00:12

又唔係既,損友囉只可以講(唔知頭唔知路,係到講埋D野)
之前佢WTSAPP我一大段文字(女朋友D FD(女),見到都想笑...唔知頭唔知路,學人做和頭佬= =....
我唔介意你關心佢,但唔好否定我= =..
回復 支持 反對

你唔認你有錯,我何必伸左臉比 ...
傲邪一少 發表於 30-6-2013 00:04

你依加對佢點先.?有冇覺得做咩佢錯要我哄番.
回復 支持 反對

又唔係既,損友囉只可以講(唔知頭唔知路,係到講埋D野)
之前佢WTSAPP我一大段文字(女朋友D FD(女), ...
傲邪一少 發表於 30-6-2013 00:14

即係師奶個D.依D人只可以話係到加油
將件事愈燒愈大.
回復 支持 反對

你依加對佢點先.?有冇覺得做咩佢錯要我哄番.
豆丁123 發表於 30-6-2013 00:14

大家唔想講,冇野,但問題我諗要面對面講清楚,唔想留刺
回復 支持 反對

大家唔想講,冇野,但問題我諗要面對面講清楚,唔想留刺
傲邪一少 發表於 30-6-2013 00:18

最緊要溝通既其實都係.大家收埋收埋五講.
不過語氣要好.
唔好以一種責怪性.
係要以勸既模式.
即使佢講既野有幾無理都好
(睇你底線到邊啦.真係幾無理都得 都痴線)
回復 支持 反對

最緊要溝通既其實都係.大家收埋收埋五講.
不過語氣要好.
唔好以一種責怪性.
係要以勸既模式.
即使佢講既 ...
豆丁123 發表於 30-6-2013 00:23

搞好既氣氛先係重要,一句開場白就傾,好易又嘈(經驗
回復 支持 反對