打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 我對新出模式有點失望

我玩左咁耐既結論係 小人場=人類有優勢 多人場=殭屍優勢
當然 有水路另計
回復 支持 反對

回復 70# mickeymayu

由出屍4玩到而家,
    我做屍都未試過有破唔到既守點(水路外)
    沙啦招隱身同超級跳真係無敵
    見人就開隱身,玩遊擊既根本冇得玩
    破守點就要留意人類既視線,
    佢地望過黎就行埋一邊
    一見佢地分左心就即刻跳上去,
    唔使幾秒佢地就變哂蘿莉
回復 支持 反對

受到警告 73#
我剩係回應 HC_Leung  版主既回覆

係人都知你同我講果句說話唔係真心
完全係想暗串

但我已經post左戰績同影片上黎
証明我係嬴多過輸
無論係打屍3定係災厄我都係長期第一
有人話我言論荒謬 但我講既係事實
有人話我打法低劣
但其實打法上已經可以睇到 我只係盡全力殺死眼前的敵人
我根本係極少害死同陣營的玩家
反而係別人就常常害死我

你要否定就拿出根據反駁我
做版主唔係要以理服人?
係到裝模作樣搞埋d小動作挑釁好好玩?

睇死你如果個post無人反我實一粒聲都唔敢出
怕事就做觀眾啦
見到人多勢眾就走出黎汁雞 都唔知似乜

評分

參與人數 1樂點 -20 收起 理由
倉井影 -20 不理勸籲及警告

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 73# Charlie1012

嗯, 繼續你的精準斧吧
玩個遊戲都要用BUG, 不知道這樣玩還有甚麼意思...
在PVP環境玩BUG還要認為自己很優秀...
到時候鎖帳名單出現自己的帳號不要上來哭訴
回復 支持 反對

回復  Charlie1012

嗯, 繼續你的精準斧吧
在PVP環境玩B ...
HC_Leung 發表於 21-1-2014 21:09

其實個BUG已經漸漸被外界接受緊
連1P1既場都會用黎玩
不過你地可能只係覺得精準+致命+BUG一野大範圍秒殺係不能接受
回復 支持 反對

其實個BUG已經漸漸被外界接受緊
連1P1既場都會用黎玩
不過你地可能只係覺得精準+致命+BUG一野大範圍 ...
傻乂小風 發表於 21-1-2014 21:15

上面也說了
不說出來不等於接受
回復 支持 反對

回復  Charlie1012

嗯, 繼續你的精準斧吧
在PVP環境玩B ...
HC_Leung 發表於 21-1-2014 21:09

我不明白拿龍炮,電鋸開精準與切槍實際上有何分別
無法躲避的玩家下場係一樣

加上切槍本身要係捕捉殭屍一剎那的疏忽同跑位得到最大機會
別人不會明白我為什麼獲得這麼多機會
明明大家用相同的槍相同的手法 我得分數還是佔到優

因為我利用左殭屍大量先入為主的原始想法
知唔知殭屍通常係咩時候會最容易霸出破綻?
長期的表現已經証明我係進攻中的貢獻很大
我亦曾經創造了很多可能性

不過算吧啦 講多都係無用

評分

參與人數 1樂點 -20 收起 理由
倉井影 -20 每個都扣分,以示阻嚇性

查看全部評分

回復 支持 反對

我認為切槍可以令遊戲的娛樂性與戰術性提高
因為進攻中的可能性增大了
玩家與玩家之間的攻防戰上需要花更多心思
容錯率亦都變得更低 令玩家需要更集中去應戰
玩家需要變得更聰明才不會輕易死亡
回復 支持 反對

我不明白拿龍炮,電鋸開精準與切槍實際上有何分別
無法躲避的玩家下場係一樣

加上切槍本身要係捕捉殭屍一 ...
Charlie1012 發表於 21-1-2014 21:34

就係知道大家channel,角度唔同
你追求高分的快感, 我追求與隊友一起設法生存, 不出賣別人以追求分數
一定冇可能說服你
所以先唔講咁多
套一句上面的說話: 究竟你想追求戰績,武器的樂趣,或享受遊戲中與朋友一起戰鬥,一起嬉笑怒鬧的樂趣??
回復 支持 反對

回復 78# Charlie1012

你再係咁, 我就禁你言, 俾你冷靜下自己。
回復 支持 反對