查看: 18468|回復: 9
收起左側

[綜合討論] 好多年冇上黎 想講兩句

好記得星夢執笠係3年前
執笠當日我記得係去左OCAMP無得同大家一齊講拜拜
依家我先岩岩畢業
3年黎日日忙到無停手
而畢業出黎做野就只有更忙
但印象中自己間唔中都會上黎呢度望下
忙到咁都冇忘記呢個地方
我自己都講唔出係點解

近呢一個月我好彩D
咁岩撞正上黎見到有D好耐無見既舊朋友應下我機
更重要既係唔覺意望到有私,服既存在
直到今日終於得閒DOWNLOAD落黎望下玩下
人係多但感覺有D唔同
事隔咁多年你話仲係原味就呃人既. 秋刀魚都會過期啦
不過係技術上同埋精神上而言我覺得都係GOOD TRY
至少我每逢星期六晚得閒真係會想開黎睇下

至於講到呢個討論板
其實我有望到D私,服POST好似消失左幾個
我唔知係邊個板主做既好事
但係成年人大家知咩叫酌情處理架啦
諗下到底係應該盡忠職守定係留個方便比大家有機會聚下

雖然我係比較後期既玩家
但相信我當日所識既FD 依家都榮升為老餅級別
事實上事隔三年我D記憶都開始斷斷地片
淨係認得是街 瑤瑤 ON9夕 係我識又會有上黎樂古LOL
有陣時覺得時間過得好快
快到有D時候會想捉緊番自己細細個曾經擺過心機/鍾意過既野
相信好多人都同我一樣
如果唔係我今日ONLINE都唔會見到咁多人

講左咁大堆
如果你地有人認得我/唔識我但想認識下我既(LOL)又咁岩經過記得應下機
我諗今次唔駛隔一年掛
最緊要係有番隻GAME係度
有野玩可以約番一齊玩
反正間中玩下都無傷大雅
但要讀書既就記得要努力讀書唔好沉迷了

P.S. 3年後既今日諗番轉頭 覺得要同當年比我呃過零用錢既人講聲對唔住-.- 對唔住-.-
回復

嗨!利是,又係我是街。我icon係最後汁個日我都有放封利是代表你xdd 。雖然而家知到有個新私   服好似幾穩定,但自從換左mac之後就知道玩唔到喇(其實只係太煩唔想搞)過幾日又開學喇,我諗玩既時間都唔會有幾多haha
回復 支持 反對

利是..幾時一齊玩? 0.0
回復 支持 反對

好記得星夢執笠係3年前
執笠當日我記得係去左OCAMP無得同大家一齊講拜拜
依家我先岩岩畢業
3年黎日日忙到無 ...
Lazy〞 發表於 30-8-2015 02:18

〝至於講到呢個討論板
其實我有望到D私,服POST好似消失左幾個
我唔知係邊個板主做既好事
但係成年人大家知咩叫酌情處理架啦
諗下到底係應該盡忠職守定係留個方便比大家有機會聚下”

呢件好事係我做既
但我既出發點並唔係你口中所講既盡忠職守
而係我絕對唔容許有人在我勢力範圍之下利用星夢個名黎賺錢

想當日你而家玩緊呢個原味ser仲未開成
係facebook個群到係叫星夢工作室之類既名
我係朋友動態到見到有呢個群緊係會關注一下,畢業我都好懷念玩星夢既時光
到個群開始有千人讚好啦
個管理員話要集資開ser
仲要集資條數唔細
話要請幾個工程師呀, 租寫字樓,請gm咁
好啦,咁我就同個管理員理論下
點知呢個人竟然用小學雞嗌交法同我嘴炮
期間仲有唔少人身攻擊既言論
最尾仲話我唔夠佢嘈,唔想見到我之類既說話再del post
呢個時刻我已經o哂嘴

好啦到而家
原味開左ser
大至等級,小至毛皮都有個hkd價
我都唔明點解會仲有人肯玩

玩家搞私 服既出發點係比玩家回味過去,定抑或只當遊戲係搵錢工具
兩者之間好容易睇得到

前者有彩虹既b6,後者有星夢既原味
兩者之間個分別好大。
而且據我所知,星夢既私 服唔係只有一個,唔一定只可以係原味聚
所以基於原味管理員個態度,加上其伺服器既行事方式,我絕對唔會對〝原味〞有酌情處理既想法。

公事講完,另外我對你個名都有印象,但記憶好模糊...haha
回復 支持 反對

利是 快D DOWN番個RC 啦  RC ME OK? MISS YOU
回復 支持 反對

女神 0.0
唔知你仲記唔記得我鳥
當初識你時個GAME名應該叫紫語
其他符號記得啦 -0-  
而家我無玩官方伺服器啦
如果你見到我呢個POST就應下我 交換下contact啦!
當年成日玩msn 我個email address無變嫁!
回復 支持 反對

@@上水黎望下先
回復 支持 反對

利是 快D DOWN番個RC 啦  RC ME OK? MISS YOU
回復 支持 反對

MISS YOU利是
回復 支持 反對

回復 支持 反對