打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 閒話~對於惡意洗城睇法

真是太多掛, 惡意投城, 沒有辦法, 短暫應OK, 等城正常才買
fpeter 發表於 4-3-2016 17:58

座座城投資都幾百幾千億  唔方唔正服 掛狗重要投你城跟住又呢樣果樣 你投返就封殺你 彈你 唉也 講起都好驚驚
回復 支持 反對

座座城投資都幾百幾千億  唔方唔正服 掛狗重要投你城跟住又呢樣果樣 你投返就封殺你 彈你 唉也  ...
+plzza+ 發表於 4-3-2016 18:33

城投資多少才是正常, 我真是計不到, 因為我真是沒有再玩, 實際情況不知道,

不過預計巨幣都是好便宜時, 就會知道城投資多少正常

因為掛不停刷錢, 之後跌價, 價值一定便宜, 直至掛到極限, 掛都沒有肉食時

前商2時, 1元1億是正常
回復 支持 反對

城投資多少才是正常, 我真是計不到, 因為我真是沒有再玩, 實際情況不知道,

不過預計巨幣都是好便宜時,  ...
fpeter 發表於 4-3-2016 18:48

嗯 到外掛已經賺唔返成本既時間 外掛就會沒落XD 但到時人都走晒 已經太遲了
回復 支持 反對

一日有外掛 都唔洗指意城既投資額會正常
當然唔包括小城中城既分佈
但再遲啲就好難講 所有城變哂一個集團控制
回復 支持 反對

嗯 到外掛已經賺唔返成本既時間 外掛就會沒落XD 但到時人都走晒 已經太遲了 ...
+plzza+ 發表於 4-3-2016 19:25

要巨幣跌到一個長期穩定數, 就可以, 不一定GAME 沒落

E.G  假設 城 市價是1000HKD ,

當城投是 500HKD巨錢, 人地就會投你, 因為佢可以平D拿城

當城投是2000HKD巨錢, 人地就不會投你, 因為投你座城一坐城, 等於買2城

就可以知道, 多少錢才是正常, 你留多少錢補城, 遇到惡意投城時, 可以計算如何迫對方用幾座城價錢, 投你一座城, 就算對方投勝, 代價都要大

甚至可以計拖死對方, 保護其他城

但是數目要自己計
回復 支持 反對

一日有外掛 都唔洗指意城既投資額會正常
當然唔包括小城中城既分佈
但再遲啲就好難講 所有城變哂一個集團控 ...
Lkyb 發表於 4-3-2016 19:29

呢個要計清楚 , 是否應該買城, 多少風險
回復 支持 反對

唔係呀 洗城應該係指搵幾十個人同時投 分散你既投資% 跟住最後果個用一日就可以搶你城? ...
+plzza+ 發表於 4-3-2016 17:55

那個叫分身谷投,用10.83倍資金,25個分身,直接變最高投
回復 支持 反對

回復  foolruner

洗城是指攻城???如何攻城?係咪要爆城贏左有冇獎金分資座城 咁攻城又指洗城 ? ...
淚無情 發表於 4-3-2016 18:09

當你是城主,自己開一團,找人攻你的團打爆你的城,這時大城主和小城主都會減城投。
然後你投上去,小投資者不投。就達到目的

假設你是城主
城投你10E,小投資者8E
攻城後變成5E/4E(忘了跌錢比例)
再攻變2.5E/2E
然後你再投到10E
就變成10E/2E
於是你能夠以10E佔83%的投資額,而正常投城要42E才能佔83%
但早期的7.5E,就會消失

但前題是小投資者沒投上去。
所以一般對付是不活躍投資者

(記憶是這樣玩,或有不實@@)
回復 支持 反對

那個叫分身谷投,用10.83倍資金,25個分身,直接變最高投
foolruner 發表於 4-3-2016 22:22

呢個方法只要谷到最高投資>現有最高 跟住小號抽資就可以 掛佬根本唔CARE果小小啦 10倍 100倍佢都肯 都係刷出黎
回復 支持 反對