查看: 3167|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題疑難] GM我想知道新三國赤壁金是否將會綁定?

現有的金應該唔會變綁定
但到時每日俸祿、主線任務給的錢會變成綁定的漢銖

另外,之後黃巾、虎牢、軒轅會 ...
Quentin~ 發表於 24-7-2010 11:18

我無玩好耐但如果將俸祿同主線任既錢變左綁定。咁以後同人交易既錢又會少左。連最易拎到既俸祿都變埋咁姐係好多野唔買得。例如d筆都無曬人放要靠自己打 但係黃巾個d場又減左好多 我玩個時都唔係成日入到 比外掛霸曬場 而且金換元寶個到都會變貴左 因為金(非綁定)已經唔係話有就有。咁會令到出面放幣既人將個價錢set高左 仲要物價咁貴 咁會好難吸引到人玩 只會令到人走
回復 支持 反對

我極不期待新三國。。。
tonycheung20 發表於 25-7-2010 06:28

佢變左咁 真係好難生存= =同我玩劍俠世界一樣 有綁定銀兩= = 根本好難同人係出面買野 咩都唔會點勁 而且e家有機會金貴過點
回復 支持 反對

係甘ge話我走人算=_=
happy4153 發表於 25-7-2010 19:09

如果我仲有玩 我都走... 太難生存 頂裝D人都唔多洗用錢住 仲有最緊要係秘文個度 就算係其他地方拎到筆,但係E家既問題無咩人有唔綁定既錢買秘文 只會令到D人唔玩
回復 支持 反對

講起秘文就恐怖,全套頂級新秘文(需要RMB 2萬蚊以上整)加20幾點刺破
即係無視對方20幾點直抗,60直抗變到 ...
Quentin~ 發表於 26-7-2010 01:59

就算出左新秘文都有一個好大既問題。就係如果勁人升曬秘文令到個game變得更加唔平衡。到時只有更多人走 就算可能幾個金人都未必夠打。 之後佢地升曬賣秘文個時。因為之後大部份既收入來源變曬綁定錢搞到好多人都未必夠錢買到新既秘文或者其他物品。只可以靠幣商或者放點。但係之後幣商會加價。而點數對非綁定錢可能會比壓低。非綁定錢既價值會上升。到時只會令到有錢既人買唔到野。 無咁有錢既玩家更加無咩機會買到野。只可以靠自己既努力去升。到時令到隻game變得更單機
回復 支持 反對

多謝gm有向原廠反應左大家既意見!
金有綁定及不綁定真係要認真考盧清楚, 有買點既玩家, 都會刷下戰場將d ...
赤璧老漢 發表於 26-7-2010 16:05

唔改變個金幣制度,之後加番多d場
回復 支持 反對