查看: 8974|回復: 39
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 分析格鬥部..

小弟係RAN日子吾多 有乜錯都吾好話我- .-

我見最近咁多人講拳..希望可以幫到下你地啦..

講得好吾好都出句聲 等我知道下啵: )吾好只係睇吾回..不過都吾好吠-.- 吠埋d冇用既野我會忍吾住笑你-.- 要嘈既歡迎add 我msn 同我打字1 on 1 ...吾好影響樂古-.-

精拳:: 開頭其實幾難升..因為本身防低..同埋技能都係打1隻怪 (1-47lv技)...我吾係好建議d想升得快

既新手做..後期開始多大技..升lv快左..但係都係防低..冇好eq 吾係好建議做..仲頂到去13x既話...可

以雙修一擊..如果怕冇點學127技..我建議 你低lv 個陣見到d 重XX拳套(X正) 吾好掉..跟住再買7力介..

一擊225力可以升爆..姐系係加到去 206左右得架喇 有D聰明仔-_- 吾知有7力介同(正)拳E樣野..哂左

十幾點..咪要耐D先修得爆囉..到時可以話係127-146格鬥部中最屈機- -" 127技加爆一殺  打人冇P UP 都1200..(當然係+7拳)精打人吾會MISS..令到敏弓時時比精拳屈死..精拳87技/117技仲可以定人..可以cut左敏弓d連技..(但係如果人地有ec-_- 定吾到嚕..)147技因為吾係一下過..如果吾係..一定比力拳更強..

精拳好多技都係大技(後期)..可以話係清怪王..(本身高攻)

力拳:: 算係低lv單練個陣 格鬥部最快個個喇..到左5X開始因為可以同人組 吾洗單練..SO..我

都幾認同新手做力拳幾好的..但記得記得記得 力拳防都係好低..記住買多D水 如果吾係升得快 都冇

你扣得咁快..去到中期開始難升..如果你冇足夠既好EQ..

但係87LV 學左招大技..清怪快..吾洗怕既..

引小D怪囉..力拳清怪快咪得囉..自然會有人叫你同佢組..升到117 已經夠哂實力去P人..有+7拳 開一

擊..打人都好痛下...但係力拳到147先係王道..升到夠點學147技..可以全部點加哂體..到時敏弓合技都味必秒到你((冇p up))

力拳有集中 令到有得同敏弓打..e樣好重要..加上147一路加體都有1400hp左右..敏弓難秒你..147技+普通+7 拳 +一擊 都夠打1300-1400 左右 爆水強p絕對夠敏弓打..但如果有p up 你只可以o 住咀等佢秒你

相反你有p up 佢都會o住咀等你秒佢啦((好多cheap gag tim-_-)) 加力..本身會加攻加得最快..so..到

愈高lv 愈屈機..that"s y 咁多人話力拳最後係王道

敏拳:: 因為防/迴比其他兩樣都高..升lv比較上易..但係到好後期先有大技..我建議低lv個陣打d 高lv 過自

己既怪喇...如果吾係一定吾夠力拳升得快..升到去到商洞/停車場/b3 等等地方..你會感覺到做乜正服

仲有咁多人做敏拳..引怪吾加大防都輕鬆過力/精拳 加大防...但係清怪方面呢-_-...真系打死1招擊震波

去到127 多多招360度打怪既招喇..仲可以開始雙修..學一擊..睇番上面精拳個面有教點加點...本人134都修爆左一擊了-_-((我建議學埋集中..敏拳打人好易miss..比敏弓屈死))

有個+7拳套 +一擊出117技 都可以同力拳比較 但實際上仲係差小小的..但係防呢 =) 相差大大嚕...

不過吾好開心住..敏力拳既朋友們..你要知道-_-力拳可以修體..敏拳修左力修吾到體..that's why 到左147up 大部份人都轉力體拳..

但係如果仲想升高d既朋友們- .-做敏力拳真系吾錯的..最多加一擊清怪..加一擊都吾洗死- -"力拳吾好試

總結喇..力體拳係147後係隻秋王道...敏力拳係升lv王道....精拳我諗叫做清怪王掛- -"可能因為小弟冇乜玩精拳吾清楚
但係記住加點小心d -_- 吾好傻傻下 升爆哂..拳d技點好難搞的..有乜問題都可以sd短信比我..
小弟有乜錯都吾好話我- .-如果覺得我講得ok既..++分啦下..入精華都得架*o*

[ Last edited by kaka199210 on 2006-7-23 at 11:20 PM ]

[ 本帖最後由  於 2007-3-20 20:37 編輯 ]
回復

- .-冇人回架...好辛苦打出泥架
回復 支持 反對

分析得好好呀,精拳清怪好過力拳同敏拳多多聲
不過敏拳1對1個陣cut招好勁,力拳同精拳都唔夠p
咁樣力拳有乜野勁??
精拳無論清怪同引怪都好過力拳,呢樣我想冇乜人唔會認同
回復 支持 反對

Originally posted by bcy796 at 2006-5-17 17:10:
分析得好好呀,精拳清怪好過力拳同敏拳多多聲
不過敏拳1對1個陣cut招好勁,力拳同精拳都唔夠p
咁樣力拳有乜野勁??
精拳無論清怪同引怪都好過力拳,呢樣我想冇乜人唔會認同

你既PK 係指 普通pk 玩下吾會掉eq 個d ..

個d敏拳真系勁既...力拳可能味必夠打...

力拳係勁在 0Ser 同 組織戰 個D PK..兩樣吾同的..

力拳係0s pk勁係因為 高lv有點加體 吾易比人秒殺..

再加上佢d技能點吾似精拳/敏拳要修力學一擊 ..(吾加會低攻過力拳加一擊
力拳多左技能點 夠點升爆D技能 升爆左再比敏/精 高攻 高體..(下次hk update 有加hp 技)..

精拳清怪係比力拳勁 但係引怪e 方面其實可能力拳好d ...都係因為吾洗雙修..有點加體既關係..清怪勁 但係精拳147技可惜係打兩下..吾係一下...係0s 秒吾到人..相反 力拳147技打1下 再加上 一擊 .. 可以輕易秒人...係0s可以話係 頭一二勁既人..力拳正是勁在e樣..

到e加korea 都冇157/167 技..出左既話 精拳先會有機會取代力拳係0s 既位置 。
回復 支持 反對

分析得好好呀,+油啊
回復 支持 反對

Originally posted by kaka199210 at 2006-5-17 09:27:

你既PK 係指 普通pk 玩下吾會掉eq 個d ..

個d敏拳真系勁既...力拳可能味必夠打...

力拳係勁在 0Ser 同 組織戰 個D PK..兩樣吾同的..

力拳係0s pk勁係因為 高lv有點加體 吾易比人秒殺..

再加上佢 ...

thx你話我知^^
回復 支持 反對

正到爆la∼我又想play回la∼
回復 支持 反對

唔係好同意..你的精拳...無錯精係防低...但係組o左人就唔同@@...玩精拳最好買定忘a...1~47技全加爆..接著d技全加爆...最後無技點先食a水..比較好升d...有人組你吸最好...總知57開始係出頭天...67開始唔錯表現...87可以和敏弓掃街...(敏弓要有果2招-人地跑的技)...97技我feel唔學比較好..但係想升lv快又有真錢的都可以升埋他...最後果幾招技一定要加爆...a水一定要食...因為我唔信你可以唔學d 前"至"技...你唔升27升lv一定慢到想哭..仲知精拳pk好強...比精劍仲要強..只係要頂到新手果幾十個lv唔係容易....精拳147可以去掃街..d人死都叫嘐媽都無用各位想殺人快d學個精拳玩啦....總知玩精拳的加油....有出頭天...
回復 支持 反對

講得唔錯!...........基本上玩精既係玩曬!....但都要睇下抗精..........如果抗精屎既.....精拳=玩曬!
佢107lv以上技真係唔可以睇少....力腳...我覺得117同127招技失望左少少!..........敏拳唔洗講
=清怪高手!有一樣....要知既係敏拳最好係107轉精拳..因為107以後既技我唔係太欣賞...
總結:107後既精拳係同107以下既精拳兩會事!

(以上過人意見)有意可點但勿凸!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復 支持 反對

Originally posted by kenpat at 2006-5-17 19:50:
唔係好同意..你的精拳...無錯精係防低...但係組o左人就唔同@@...玩精拳最好買定忘a...1~47技全加爆..接著d技全加爆...最後無技點先食a水..比較好升d...有人組你吸最好...總知57開始係出頭天...67開始唔錯表現...8 ...

你去青3/私立 升下 精拳一身+7 加哂ec 既野 +埋大防 都係岩岩好320防咋(127lv)
岩岩好可以吾洗爆水升
冇一身加7 285..

仲有147精拳 即使升爆左一擊 147技打兩下 都只係一下打 700 ...
同埋147精拳技 仲要吾係好似敏弓三連箭咁快..係一下 一下咁去..
127技 只係打到1100-1200( 拎輕玄拳+8..thx 某人提供)..
仲要本身修完力冇得加體..小hp..
出到去比127up敏弓合技秒殺- -"..
我fd 153lv 精力拳..e加1200hp (著哂135lv + hp mp sp個套+7) 佢都話e加仲係比敏弓屈死- .-

仲有上面講到頭47lv技 加爆 真系好哂錢...a水吾平..(吾係個個會拎現金買點..) 仲有鐵頭攻 升爆 最低同最攻 既攻 只係50既距離..
但係低lv吾夠精升技..你升到master 個陣都可能學左27lv技..不如好好地 辛辛苦苦升到47 出校升..好過後期要辛辛苦苦搵錢去買a水啦...係咪先^^

精拳出頭天..等korea出157/167技 可以一下過...吾洗好似e加咁打2下..一定有前路既...不過157/167技出左先算啦..e加掃街都係 力拳 同 敏弓勁d..力拳147 打1300左右...敏弓合技 600+700都係1300 但係精拳 兩下加埋先1300 一下後人地都有時間食水..味有得秒人..127技都可能秒到既..
辛苦d囉..打1100-1200..加油吧 精拳既朋友們
回復 支持 反對